דלג לתוכן

התפתחות הרפואה הסינית

התפתחות הרפואה הסינית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2009
2 דקות קריאה



רפואה סינית החלה עוד בימי קדם כאשר באותה תקופה האמינו בסין כי מחלות היו למעשה שדים ורוחות אשר פלשו אל הגוף. הרופא שטיפל באותן מחלות כונה מכשף, ותפקידו היה לסלק את השדים והרוחות שפלשו לגוף באמצעות טקסים שונים.
לאחר תקופה מסוימת, השתנתה צורת החשיבה והאמונה בסין, הידע על החוקים הקוסמיים התפתח, אסטרולוגים, מתמטיקאים ופילוסופיםהפסיקו לראות במחלות שדים ורוחות שפלשו אל הגוף והבינו שהם פועלים בתוך חוקיות מסוימת. כך למעשה נוצרה ההבנה כי מחלות ומכאובים נובעים מדיסהרמוניה וסטייה של האיזון הקוסמי.

לפי האמונה הסינית, ה"טאו", ה"אחד" הוא נטול שם ומקור ראשיתם של שמיים וארץ. ממנו יצאו השניים: יין ויאנג, אשר יצרו את הדואליות של שמיים וארץ, זכר ונקבה, סיבה ותוצאה, שמש וירח. למעשה, בכל מקום בעולם ובחייו של האדם אנו נמצא את הדואליות. הסינים ראו בשניים כמי ששולטים ומשפיעים על האיזון שקיים בעולם הדומם, הצומח, החי וגם בעולמו של האדם. יש המספרים שאמונה זו הגיעה אל סין באמצעות כוחות עליונים או אנשים ענקים, אשר הביאו אותם מידי אברהם אבינו כמתנה לקיסר הסיני שיחקרו ויפתחו את זה.

לרפואה הסינית יש ארבע שיטות על מנת לשמר את ההרמוניה והאיזון בגוף. השיטות מכונות גם ארבעת העמודים.

1. צמחים ותזונה- התאמת צמחים בעלי אנרגיות, טעמים, טמפרטורה למטופל על מנת לאזן את הדיסהרמוניה שיש בתוכו, בין היין ליאנג. למשל, טיפול בהתקררות באמצעות קינמון חם.

2. אקופנקטורה-טיפול באמצעות מחטים עדינות שעשויות פלדה ונחושת המשמשות כסוללה חשמלית, לשם תיעול הזרימה האנרגטית בגוף האדם.
מוקסה-חימום הנקודות בהם התבצע הדיקור, באמצעות הבערת עשב צמח הלענה, לצורך גירוי וזירוז המרידאנים, תעלות האנרגיה שבגוף. לדעת המדע המודרני, תעלות אלו חופפות למערכת העצבים, הלימפה והנוזל הבין תאי.

3. טוויינא (עיסוי)-שיטת עיסוי אשר התפתחה במשך 4000 שנה, ולמעשה מתפתחת עד היום. שיטה זו מגרה את התעלות והנקודות השונות בגוף, באמצעות לחיצות, הנעות, שפשוף, שימוש בשמנים ועשבי מרפא ממריצים.

4. תרגיל צ'י קונג- תנועות של נשימות הנעשות באופן עצמאי מתוך כוונה להגיע לאיזון פנימי בגוף.

גם היום משתמשים בסין ברפואה הקדומה. בתי חולים מפנים מטופלים למרפאה לשם טיפול קונבנציונאלי רק אחרי שיקבל טיפול לפי הרפואה הסינית. למשל, מטופל אשר יש לו פריצת דיסק יופנה קודם לכן לטיפול דיקור וטוינה ורק לאחר מכן לטיפול קונבנציונאלי.

אך לא רק בתי חולים בסין משתמשים ברפואה הסינית לצורכי טיפול, אלא גם הרפואה הקונבנציונאלית במערב רואה ברפואה הסינית כלי עזר לטיפול בכאב, בעיות שינה, חוסר איזון הורמונאלי, בעיות עיכול, בעיות נוירולוגיות ועוד. הרפואה הקונבנציונלית אף חקרה את הרפואה הסינית וקבעה שהיא אכן עוזרת, לעיתים יותר מתרופות וניתוחים.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 סמדר טורס
סמדר טורס רפואה סינית
5.0
( 11 חוות דעת )
"סמדר מטפלת מדהימה! היא ממש עזרה לי והרימה אותי על הרגליים היא מטפלת יוצאת דופן אני ממליצה בחום 🙏🏽"
 יוסף פרנקל רפואה אינטגרטיבית
יוסף פרנקל רפואה אינטגרטיבית רפואה סינית
מטפל ברפואה סינית אינטגרטיבית 
ד"ר לי הונג פן
ד"ר לי הונג פן רפואה סינית
בעלת תואר M.D מסין ופרופסור לרפואה סינית מסורתית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו