"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
אשמה היא פעמים רבות קשורה להסתכלות ערכית נוקשה. יש כמה דרכים להתמודד עם אשמה: 1. קוגניטיבית - במי פגעתי? אשמה היא על פגיעה באחר. וכשפגעתי איזה ערך הפרתי ואיזהה ערך שימרתי. תמיד בעודנו מפירים ערך אחד אנחנו משמרים ערך אחר. למשל נאמנות מול חופש- 2 ערכים חשובים . 2. במיינדפולנס וקבלה- אשמה היא רגש שנוכח בחיינו, האם נוכל לקבל אשמה כפשוט משהו שהוא שם ולא צריך להילחם בו? פשוט לנשום ואז העוצמה של האשמה מתפוגגת. 3. מובחנות וראויות- להבדיל בין אשמה אמיתית- שאז צריך לתקן לבין אשמה מזוייפת- לפעמים המערכת מעדיפה באופן לא מודע לחוש אשמה מאשר לקבל מציאות קשה הרבה יותר, שאין לי שליטה, ושאולי הצד השני נתרם מתחושת האשמה המזוייפת שלי. ניתן לעשות עבוד פנימית עם כל אחד מאלו. בהצלחה.
אזעקה מעוררת את המערכת נוירולוגית לתגובת ילחם ברח או קפא. על כן מטבעה איננה מרגיעה. חשוב בזמן אזעקה לקרקע את עצמינו עי אגרוף חזק של האגרופים וכיווץ הגוף למספר שניות ואז שחרור תוך כדי נשימה, חשוב לחזור על זה. כן חשוב לוודא שיש מרחב בטוח וכמו מנטרה לתזכר מה הכוחות שלנו. חשוב לעשות רשימה של ההכוחות הנפשיים הקוגניטיביים והפיזיים שלנו ולהסתכל על הרשימה מדי פעם כך שבזמן האזעקה היא תהיה נגישה. וכן כדאי לתרגל נשימות. לא ניתן להיות רגועים לגמרי באזעקה אז חשוב להיות בחמלה עצמית על התגובה הטבעית של הגוף. פעמים אבות לסייע למישהו אחר עוזר למערכת לחזור לויסות. מאחלת ימים שקטים.