דלג לתוכן

חשיבות התאמתם של מכשירי שמיעה

חשיבות התאמתם של מכשירי שמיעה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 10/02/2010 תאריך עדכון: 12/05/2021
2 דקות קריאה

גוף האדם הוא המכונה המתוחכמת ביותר. זו אחת האמירות הידועות, השחוקות והנכונות שאנו מכירים. כל איבר תוכנן ומוקם כך שימלא את תפקידו בצורה מושלמת ובתיאום מלא עם שאר איברי הגוף. אחת הדוגמאות הבולטות לכך הן שתי האוזניים.


לא במקרה יש לנו שתי אוזניים הנמצאות משני צידי הראש. אלמלא החשיבות הרבה שבתפקוד המשולב של שתי האוזניים ובמיקומן, היינו מן הסתם נולדים עם אוזן אחת באמצע הפנים בדיוק כמו שיש לנו רק פה אחד ואף אחד.


פעולתו התקינה של גופנו תלויה בתפקוד תקין של האברים השונים, ולכן כאשר השמיעה נפגעת יש למצוא את הדרכים לשפרה. ליקוי שמיעה יכול להיגרם ממספר סיבות, ליקוי מלידה, זיקנה, ליקוי תורשתי, מחלה, פציעה, חבלה, חשיפה לרעש ועוד. מרבית האנשים שסובלים מליקוי שמיעה סובלים מליקוי דו צדדי, כלומר בשתי האוזניים.


הגורם העיקרי לליקוי בשמיעה אצל אנשים מעל גיל 55 הוא פרסביאקוזיס כלומר: ליקוי בשמיעה הנגרם כתוצאה מעליה בגיל. ליקוי זה מתאפיין בירידה סימטרית בשמיעה בשתי האוזניים כתוצאה מתפקוד לקוי של עצב השמיעה. הדרך היחידה להתמודד עם ליקוי זה ולשפר את השמיעה היא באמצעות התאמת מכשירי שמיעה.


מחקרים שנערכו במהלך השנים ובחנו את יתרונות השימוש במכשירי שמיעה בשתי האוזניים, הראו באופן ברור כי  לשימוש בזוג מכשירי שמיעה יש חשיבות גדולה בהסתגלות למכשירים, בתהליך השיקום עצמווביתרונות אותם מפיק המשתמש.


בכל העולם קיימת היום המלצה חד משמעית לשימוש בשני מכשירי שמיעה כאשר ישנו ליקוי דו צדדי בשמיעה.


התאמת זוג מכשירי שמיעה מאפשרת שיקום אופטימלי של ליקוי השמיעה:

  • הבנת דיבור טובה יותר, בעיקר בתנאי רעש או שיחה רבת משתתפים
  • יכולת טובה יותר להבין מהיכן מגיעים צלילים במרחב (להבחין מאיזה כיוון מגיעה מכונית מבלי לראותה)
  • איזון בין שתי האוזניים הגורם לקולות להישמע טבעיים יותר (כתוצאה משמיעה "סטראופונית")
  • שמירה על שתי אוזניים פעילות
  • השמיעה נוחה, נעימה ופחות מעייפת
  • הסתגלות מהירה למכשירים ותפקוד יומיומי משופר.

בעבר, כאשר הותאמו לאדם זוג מכשירי שמיעה, ההתאמה נערכה באופןנפרד עבור כל אוזן. האדם אומנם השתמש בזוג מכשירים אך כל אחד מהמכשירים עבד בנפרד,עובדה שגרמה לעיתים לקשיים בהבנת הדיבור בעיקר בתנאי רעש, שמיעה שונה בכל אחתמהאוזניים, תחושת עוצמה שונה בכל אחת מהאוזניים ועוד.


לפני מספר שנים פיתחה חברת SIEMENS טכנולוגיה אלחוטית חדישההנקראת e2e wireless. טכנולוגיה זו מבוססת על קבלת החלטות משותפת לשני מכשירי השמיעה וסנכרון פעולות העיבוד צלילים בין המכשירים בהתאם לנתונים המתקבלים מהסביבה.


טכנולוגית ה-e2e wireless מאפשרת התאמה ושיתוף פעולה מלא בין זוג מכשירים. שיתוף הפעולה מביא לשיפור משמעותי בהבנת הדיבור, מפחית את רעשי הרקע ושומר על צלילי טבעי ואיכותי. ניתן לומר בהחלט שהטכנולוגיה האלחוטית מדמה ככל הניתן את פעילות מערכת השמיעה האנושית.


אם גם אתם סובלים מליקוי שמיעה בשתי האוזניים – אל תתפשרו על פתרון חלקי. התאמת מכשיר שמיעה אחד אינה מהווה פתרון הולם ולעיתים אף גורמת להחרפת הקשיים השמיעתיים.
 
אם תקציבכם מוגבל, עדיף לבחור זוג מכשירי שמיעה שמחירם הכולל יתאים לתקציבכם, מאשר לרכוש בכל הסכום רק מכשיר אחד יקר יותר ! התייעצו עם קלינאית התקשורת שלכם ובחרו את זוג מכשירי השמיעה שיתנו מענה מושלם לקשיי השמיעה שלכם ויתאימו גם לכיסכם.

טלי בר-משה, קלינאית תקשורת, M.H.A‘ ראש החטיבה האודיולוגית ברשת מכוני השמיעה "מדטכניקה-אורתופון" בע"מ

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר משה חיימוף
ד"ר משה חיימוף אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מנהל מרפאת סחרחורת וטינטון, ביה"ח השרון
ד"ר יצחק שוחט
ד"ר יצחק שוחט אף אוזן גרון וכירורגיית ראש-צוואר
מומחה אא״ג וניתוחי ראש וצוואר
 יפעת ברקת
יפעת ברקת גריאטריה
5.0
( 8 חוות דעת )
"מומלצת בחום"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו