חשד כי 9 ילדים לקו בזיהום מתמיסה של "טבע"
משרד הבריאות קיבל דיווח מבית החולים שניידר על 3 ילדים שמקבלים טיפול בהזנה תוך-ורידית TPN, אשר פיתחו זיהום קל מזן PANTOEA הניתן לטיפול באמצעות אנטיביוטיקה. משרד הבריאות פתח בחקירה
משרד הבריאות קיבל דיווח מבית החולים שניידר על 3 ילדים שמקבלים טיפול בהזנה תוך-ורידית TPN, אשר פיתחו זיהום קל מזן PANTOEA הניתן לטיפול באמצעות אנטיביוטיקה. משרד הבריאות פתח בחקירה, והשימוש בחומרי הזנה של חברת טבע הופסק מיידית
הזנה תוך ורידית (TPN) היא פרוצדורה רפואית של מתן מזון בכמות עודפת מהדרוש לאנשים שאינם מסוגלים לאכול דרך הפה או שנמצאים בתת-תזונה עקב מחלה.
בבית החולים שניידר מאושפז ילד בן 3 המטופל באנטיביוטיקה ומצבו השתפר, ילד בן 5 אשר שוחרר כבר לאחר שיפור במצבו, וילד נוסף כבן 5 חודשים אשר שוחרר גם הוא לאחר שיפור במצבו. לשלושת הילדים רקע של תסמונות מעי שונות הנוגעות בקשיים בספיגת האוכל.
בנוסף, אותרו 4 מקרים נוספים בבתי החולים קפלן, כרמל ורמב"ם. בבית חולים קפלן מאושפזת תינוקת בת חודשיים, המטופלת באנטיביוטיקה ומצבה הכללי טוב. בבית החולים כרמל מאושפזת תינוקת בת 9 חודשים, המטופלת באנטיביוטיקה ומצבה הכללי גם הוא טוב. בבית החולים רמב"ם מאושפזות תינוקת בת שנתיים ותינוקת בת ארבעה חודשים, שתיהן מטופלות באנטיביוטיקה ומצבן טוב ומשתפר. אתמול בערב הגיעו למיון בבית החולים שניידר שני ילדים נוספים, שניהם במצב טוב.
מקור הזיהום נבדק. (צילום: אילוסטרציה)
משרד הבריאות החל בחקירת המקרה מול חברת טבע מדיקל, היצרנית, לבדיקת הליכי הייצור. במסגרת הליך החקירה, נבדק מקור הזיהום, סטריליות התמיסות השונות המוכנסות להכנה ומסופקות על ידי מגוון יצרנים אחרים, הצנרת, הציוד הנלווה, ההכנה, ושלבי הייצור בכללותם. המשרד פנה למיקרוביולוגיים, לרופאים מומחים ולבתי החולים, בהנחייה להפסיק את הטיפול, להתייעץ לגבי טיפול חלופי וכן כדי לאתר מקרים נוספים.
נכון לרגע זה, סוכם עם חברת טבע מדיקל על הפסקה מיידית של השימוש בחומרי ההזנה התוך-ורידית המיוצרים על ידה. החברה עצרה את הייצור עד להעמדת קו יצור חלופי לבירור הסוגיה. ופונה כעת לכל המטופלים בהזנה תוך ורידית (כ- 300 במספר) ולרופאיהם כדי להנחות אותם להפסיק את השימוש במוצרים עד לחידוש הייצור. החברה פתחה מוקד מידע למטופלים ולרופאיהם, בטל' 054-8884466 או 054-8884474.
ההנחיה למטופלים בהזנה תוך ורידית (TPN) אשר מפתחים חום גבוה היא לפנות בהקדם לחדר המיון.
מאת: מערכת אינפומד