דלג לתוכן

רופאים ממליצים על התחלת יום הלימודים מאוחר יותר

הראשון לספטמבר הגיע, ואתו טקס היקיצה היומי. כל בוקר אתם צריכים להילחם בהם שיזחלו החוצה מהמיטה, לפעמים עד לשלב מורט עצבים עבורכם. קבוצת רופאים טוענת ששנת בוקר ארוכה עושה להם רק טוב

מאת: יעל זמיר, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/09/2014
2 דקות קריאה

הראשון לספטמבר הגיע, ואתו טקס היקיצה היומי. להיות השעון המעורר של הילדים זו עבודה לא קלה - כל בוקר אתם צריכים להילחם בהם שיזחלו החוצה מהמיטה, לפעמים עד לשלב מורט עצבים עבורכם. קבוצת רופאים טוענת שהילדים שלכם יודעים מה טוב בשבילם - שנת בוקר ארוכה עושה להם רק טוב


למה כדאי לתת לילדים להמשיך לישון?


ילדים בגילאי בית ספר ותיכון לא צריכים להתחיל את יום הלימודים לפני השעה 8:30, כך ממליץ ארגון רופאי הילדים האמריקאי. "ילדים שישנים טוב סובלים פחות מהשמנה, דיכאון, או מעורבות בתאונות דרכים. יש להם גם ציונים גבוהים יותר ואיכות חיים טובה יותר", כך קובעת ד"ר אוואנס, מומחית לרפואת שינה בבית החולים לילדים בוושינגטון, ארה"ב.

הזזת יום הלימודים קדימה: שינויים חיוביים בשטח


מנהלי בתי ספר בארה"ב שוקלים ברצינות שינוי בזמני התחלת יום הלימודים ויש לא מעט בתי ספר שכבר אימצו את הגישה החדשה. מנהלת בית ספר תיכון בדרום קרוליינה שכבר אימצה את מסקנות הרופאים והחליטה על פתיחת יום הלימודים בשעה 8:35 במקום בשעה 7:35, מספרת כי היא מאמינה בשינוי החדש, שיביא איתו הישגים טובים יותר בלימודים. "ילדים שקמים מוקדם בבוקר, מגיעים ללימודים כשהם עדיין ישנוניים עם ראש שמוט ועייפים במשך כל היום. התחלנו עם השינוי ואני כבר מרגישה שהילדים מגיעים ערנים ומוכנים יותר לקראת הלימודים", מסכמת המנהלת.

עוד שעה במיטה: מה המחיר?


להתחיל יום לימודים מאוחר יותר משמע לסיים אותו מאוחר יותר. לכן, הגישה החדשה דורשת התארגנות רב מערכתית של המורים, הורים, מערכת ההסעות וכל פעילויות אחר הצהריים של הילדים, אשר חייבות להידחות קדימה בשעה. למרות הלוגיסטיקה המורכבת, רופאי ילדים מתעקשים כי שעות השינה של הילדים והנוער הן נושא רפואי חשוב ביותר.

לכמה שעות שינה זקוקים ילדים?


עיסוק מתמיד בתכניות טלוויזיה ובטלפון הנייד יכול להשאיר את הילדים ערים עד לשעות הקטנות של הלילה. יחד עם תרבות הבילויים של הנוער, שעות השינה מתקצרות עוד יותר, כך שילדים ובני נוער רבים סובלים ממחסור בשעות שינה.

דבר נוסף שצריך לקחת בחשבון הוא השינויים ההורמונליים המתרחשים אצל נערים ונערות לקראת גיל ההתבגרות. שינויים אלו יכולים להקשות על הילדים להירדם בלילה ולהתעורר בבוקר. מחקרים מראים כי ילדים לקראת גיל התבגרות לא מצליחים להירדם לפני השעה 11 בלילה וזקוקים לשינה של 8.5 שעות לפחות כדי לתפקד במהלך היום. חישוב קצר מראה, שהילדים אמורים להתעורר רק בשעה שמונה בבוקר. בבתי ספר רבים, בשעה זו הם נמצאים כבר בעיצומו של השיעור הראשון.

מה קורה כשהילדים ישנים פחות?


מחקר חדש מוכיח כי ילדים שישנים מעט, מועדים יותר להשמנת יתר. המחקר שבדק 10,000 בני נוער בארה"ב הראה, כי בני נוער שישנו פחות מ-6 שעות בלילה סבלו יותר מהשמנת יתר לעומת בני נוער שהקפידו על 8 שעות שינה. ההשלכות החמורות של השמנת יתר בגיל צעיר כוללות סיכון גדול יותר להיות מבוגר הסובל מהשמנת יתר, וכן רשימה ארוכה של מחלות לב, ריאה, סרטן ועוד.

מילה להורים


נוכח ההשלכות הקשות ולמרות הקשיים שמפריעים לילדים להירדם בזמן, חשוב מאד שלא להתייאש ולעשות הכל כדי שהילדים ייהנו משנת לילה מספיקה ואיכותית, כדי להבטיח להם איכות חיים טובה.

מאת: יעל זמיר, מערכת אינפומד

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אסתר גנלין - כהן
ד"ר אסתר גנלין - כהן נוירולוגיה
5.0
( 14 חוות דעת )
"הגעתי היום עם בתי לבדיקה אצל ד"ר גנלין- כהן אסתר ונפעמתי מהרגישות, ההתייחסות, הסובלנות והמענה האדיב לכל שאלה שבתי ואני העלינו בפני הד"ר. הרגשתי, כי מולי נצבת רופאה אשר רואה לנגד עיניה את טובת המטופלת ומוכנה לתת מענה מקצועי, מכיל ואיכפתי. כן ירבו רופאים כמוה!"
פרופ' דניאל לנדאו
פרופ' דניאל לנדאו ילדים
5.0
( 43 חוות דעת )
"הגענו לפרופ׳ לנדאו לחוות דעת יצאנו עם תשובות לשאלות ורגועים"
פרופ' בנימין וולוביץ
פרופ' בנימין וולוביץ ילדים
5.0
( 21 חוות דעת )
"התרשמתי ממש לטובה מפרופ וולוביץ הגעתי אליו לאחר ייאוש ותסכול הבת שלי אסמטית קשה מידי יום יש לה התקפים, חייבת לציין לטובה את ההסברים המפורטים, יחס אישי, סבלנות, הפרופ' התאים לה טיפול, מקווה בעזרת השם לראות ניסים ממליצה בחום"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ילדים ומתבגרים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו