המלחמה באבולה: ארה"ב תשלח 3,000 חיילים לאפריקה
ממשל אובמה מתגייס למאמץ העולמי לבלימת מגיפת האבולה במערב אפריקה, שכבר גבתה את חייהם של קרוב ל-2,500 בני אדם וישגר 3,000 חיילים ואנשי רפואה למדינות הנגועות
ממשל אובמה מתגייס למאמץ העולמי לבלימת מגיפת האבולה במערב אפריקה, שכבר גבתה את חייהם של קרוב ל-2,500 בני אדם וישגר 3,000 חיילים ואנשי רפואה למדינות הנגועות
בעוד מנין הקורבנות מהתפרצות מגיפת האבולה עלה השבוע ל-2,454 בני אדם, הודיע נשיא ארצות הברית ברק אובמה על הצטרפות המעצמה האמריקנית למאמץ לבלימת המגיפה. במסיבת עיתונאים שנערכה במרכז האמריקני למגיפות מדבקות הכריז השבוע אובמה על שיגור כ-3,000 אנשי צבא ורפואה למדינות שבהן התפרצה המגיפה וכן על העברת כחצי מיליארד דולר לאותן מדינות, הנמצאות על סף כאוס.
כלפי הממשל האמריקנית מופנית ביקורת חריפה על התערבותו "מעט מדי, מאוחר מדי", לאחר שאובחנו 5,000 בני אדם במחלה שהסיכוי להחלים ממנה – נמוך מאוד. ארגון הבריאות העולמי הכריז לפני כחודש כי זו "המגיפה החמורה ביותר, המורכבת ביותר ורחבת ההיקף שתועדה ב-40 השנים האחרונות".
עוד הכריזו בארגון כי "המצב יהיה גרוע יותר בתקופה הקרובה, בטרם ישתפר וכי המאבק לבלימת ההתפרצות עשוי להימשך חודשים".
מחלת הקדחת הדימומית אבולה היא מחלה קשה הנגרמת על ידי נגיף האבולה, פוגעת בבני אדם ובכמה סוגי יונקים, אין לה כל חיסון או טיפול מוכר, ורוב החולים מתים ממנה. היא גורמת לדימומי פנימיים וחיצוניים הפורצים מתוך העור, ומכאן שמה. היא התפרצה לראשונה באפריקה - היבשת בה נרשמו כמות המקרים הגדולה ביותר של התפרצות המחלה.
התפרצות מגפת האבולה הנוכחית יצרה בהילות לסיום פיתוח החיסון נגד המחלה. כספים מוזרמים לחברות, תהליכים מואצים, ויתכן שאנחנו עומדים בפני חיסון חדש ופורץ דרך נגד המחלה הקשה.
לשם כך, קיבלו לאחרונה החברות העוסקות בפיתוח חיסון לאבולה, כולל חברת NewLink, מענקים מהסוכנות למניעת סכנות של ממשלת ארה"ב (United Stated Defense Threat Reduction Agency) להשלמת המלאכה בזריזות. אם לפני קבלת המענק, מפתחי החיסון דיברו על 8-10 חודשים עד שיוכלו לבצע את ניסוי הבטיחות, כיום מדובר על מספר שבועות בלבד, וייתכן מאוד שבמידה שהחיסון יימצא בטיחותי לשימוש ומוצלח, יתחילו לחסן אוכלוסיות בסיכון להידבקות באבולה.