עשיר יותר בסידן: 4 סיבות לעבור לחלב עיזים
הוא עשיר יותר בסידן וקל יותר לעיכול: יותר ויותר אנשים עוברים לצרוך חלב עיזים. 4 סיבות שישכנעו גם אתכם
יותר ויותר אנשים עוברים בשנים האחרונות לצרוך חלב עיזים. לפניכם כל היתרונות בחלב עיזים - שישכנעו אתכם להוסיף אותו לתפריט היומי שלכם:
קראו עוד: המדריך: כיצד מסייע חלב עיזים למערכת העיכול?
1. פרה-ביוטיקה
פרה-ביוטיקה מתארת קבוצת סיבים תזונתיים שאינם מתעכלים במערכת העיכול. סיבים אלו מגיעים למעי הגס, ועוזרים לשגשוג המיקרוביום - החיידקים "הטובים" במעי. נמצא כי האוליגו-סכרידים - שרשראות גלוקוז ארוכות, הקיימות בחלב עיזים, פועלים בצורה דומה לסיבים הפרה-ביוטיים. במחקרים שנעשו נמצא כי אותם אוליגו-סכרידים עזרו בשיפור מצב דלקת (קוליטיס) במעי הגס.
2. שומן קל יותר לעיכול
חומצות השומן בחלב עיזים הן קצרות יותר בהשוואה לחלב פרה, מה שאומר שספיגתן במערכת העיכול קלה יותר.
חלב עיזים. ספיגת חומצות השומן קלה יותר3. חלבון קל יותר לעיכול
הגבן הנוצר בקיבה לאחר שתיית חלב פרה גדול יותר, לעומת הגבן הנוצר לאחר שתיית חלב עיזים, דבר נוסף המקל על פעולת עיכול החלב ומונע תופעות של אי-נוחות במערכת העיכול.
קראו עוד: חלב עיזים: 5 מיתוסים - והאמת
4. עשיר בסידן
חלב עיזים הינו מקור מצויין לסידן. הסידן חשוב מאוד לבניית מסת העצם, בייחוד בילדים. כוס אחת של חלב עיזים מכילה כ-10% יותר סידן מאשר בחלב פרה.
הכתבה באדיבות משק צוריאל