דלג לתוכן
ד"ר יואב אברהמי ד"ר יואב אברהמי

6 דברים שאתם חייבים לדעת על שאיבת שומן

מנסים להיפטר מהשומן ולא ממש מצליחים? שאיבת שומן עשויה להיות הפתרון עבורכם. רגע לפני שאתם מקבלים את ההחלטה הכנו עבורכם מדריך מקיף: למי זה מתאים, מה בדיוק עושים בחדר הניתוח ומה חשוב לקחת בחשבון לפני שיוצאים לדרך?

מאת: ד"ר יואב אברהמי
תאריך פרסום: 19/08/2015
3 דקות קריאה

גם אם אנחנו מקפידים על אורח חיים בריא, הכולל תזונה נבונה ופעילות גופנית, עדיין מצטברים באזורים מסוימים בגופנו מצבורי שומן עקשניים, שמעוררים בנו מבוכה וחוסר ביטחון מתמשך. מיקום מצבורי השומן אינו אחיד והוא משתנה מאדם לאדם, בייחוד בין נשים לגברים. אצל נשים מצבורי השומן מתרכזים בדרך כלל בבטן ובשיפוליה, במותניים, בירכיים, בברכיים ובקרסוליים, ואצל גברים - בשיפולי הבטן, בסנטר ובחזה. 

קראו עוד: חושבת לעבור הגדלת חזה? כל מה שאת חייבת לדעת

1. לא מתאים לכל אחד

שאיבת שומן נתפסת לפעמים כ"קיצור דרך" לירידה במשקל. זה לא נכון, ואף הניתוח עצמו לא מתאים לכל אחד. אנשים הסובלים מעודף משקל, כפי שמוגדר על ידי מדד מסת גוף (BMI) של 30 ומעלה, יכולים להסתייע בשאיבת שומן רק לאחר ירידה משמעותית במשקל. גם בעלי עור רפוי ולא אלסטי או אנשים עם צלוליט משמעותי, לא יכולים לעבור שאיבת שומן, שכן הניתוח עלול להחמיר את התופעה.

המועמדים האידאליים הם מטופלים בעלי עור אלסטי שסובלים מעודפי שומן מקומיים, ללא עודפי עור. שאיבת שומן מתאימה גם להסרת גידולי עור שומניים שפירים תת-עוריים ("ליפומות"), אך לא כל ליפומה מתאימה לשאיבה. 

כדאי לדעת גם כי לאחרונה פותחו שיטות שמאפשרות להשתמש בשומן שנשאב, שהוא חומר טבעי ובעל פרופיל בטיחותי גבוה, לצורך מילוי נפחים בפנים - פיסול הגוף והצערת הפנים, הכל בטיפול אחד.  

2. לייעוץ מקצועי אין תחליף

כבר בשלב הבירורים תגיעו לפגישת ייעוץ אצל כירורג פלסטי מומחה שיבחן את התאמתם לניתוח, יציע את הטכניקה המתאימה ביותר והתוצאות שיתקבלו. הבדיקה הגופנית של הרופא אמורה לכלול התרשמות מהפרופורציות של גוף המטופל, חוסר סימטריה, נפח מצבורי השומן התת-עוריים, איכות העור, הימצאות בקעים שעלולים לגרום לסיכונים וכמובן בחינה של ההיסטוריה הרפואית. במקרים מסוימים תקבלו הפנייה לבדיקות שיהיה עליכם לבצע, כגון אולטרסאונד, כדי לשלול בעיה רפואית כלשהי. 

שאיבת שומן

שאיבת שומן. נתפסת כ"קיצור דרך" לירידה במשקל

ומה הלאה? אחרי הבדיקה הכירורג יבנה עבורכם "תוכנית שאיבה" פרטנית וימליץ, במידת הצורך, על תהליכים כירורגים נוספים (כמו הסרת עודפי עור, למשל). בנוסף, הוא יסביר לכם על התהליך ויפרט את הסיבוכים האפשריים.

3. מה עושים בחדר הניתוח

ניתוח שאיבת שומן מתבצע בהרדמה מלאה או מקומית ועם טשטוש ונמשך בין שעה לארבע שעות, בהתאם למורכבות ההליך ואזורי השאיבה. לאחר ההרדמה המנתח חותך פתחים קטנים של כחצי ס"מ בעור (בדרך כלל שני פתחים לכל אזור) ומחדיר לשכבת השומן התת-עורי תמיסה מיוחדת שמדללת את רקמת השומן. דרך הפתחים תוחדר קנולה, שהיא צינורית מתכת ארוכה ודקה, שבעזרתה שואבים את תאי השומן, אותם מעבירים למיכל איסוף שקוף ומכויל. בסיום הניתוח הפתחים הקטנים נתפרים ואזורי השאיבה נחבשים בחבישת לחץ למשך כיממה. 

קראו עוד: 8 סודות שמומחי ההרזיה לא מספרים לכם

4. תהליך ההחלמה

ביומיים הראשונים שלאחר הניתוח עלולה להיות דליפת נוזלים דרך פתחי השאיבה, ולכן יש לשים פדים לספיגת ההפרשות ולמרוח משחה אנטיביוטית כדי למנוע זיהום. בנוסף, יופיעו כאבים אותם ניתן להשקיט באמצעות משככי כאבים ללא מרשם.

ומה הלאה? האזורים מהם נשאב השומן ייראו נפוחים ולא סימטריים במשך השבועות הראשונים. לרוב, גם יופיעו שטפי דם תת-עוריים, שיחלפו במהלך תקופה של עד שלושה שבועות. למשך תקופת ההחלמה, ובהתאם להוראות הרופא, יהיה צורך ללבוש כל הזמן 'בגד מחטב' ולהסירו רק לצורך מקלחת. לפני שחוזרים לפעילות גופנית מאומצת או סקס, רצוי להמתין כחודש ולהתייעץ עם הרופא.

 חשוב שהרופא המטפל יתאם אתכם ביקורות למעקב אחר תהליך ההחלמה. הביקורות צריכות להיערך בדרך כלל בסמוך לניתוח, לאחר חודש ושלושה חודשים.  

5. מבחן התוצאה

התוצאה הסופית תהיה מראה מעוצב ומחוטב יותר של האזור הנשאב, שתשכין הרמוניה אחידה יותר לפרופורציות הגוף. אבל עד אז יש להתאזר בסבלנות, כיוון שהגוף לא מחלים בהינף שרביט קסמים. המראה הסופי יתקבל לאחר כמה חודשים מהשאיבה, לאחר שהנפיחות תיעלם והעור יימתח מחדש. לעתים הנפיחות תימשך גם עד חצי שנה לאחר הניתוח. מה שכן, ככל שהמנותחים צעירים יותר ועורם גמיש יותר, כך הוא מתכווץ ומתהדק לאחר הניתוח במהירות רבה יותר והתוצאה תהיה טובה יותר.

6. הסיבוכים האפשריים

כמו בכל ניתוח, גם במקרה של שאיבת שומן עלולים להיות סיבוכים שונים. בעקבות הניתוח עלולים להיווצר הפרעות מתאר בגוף - שקעים, בליטות וחוסר סימטריה, שלרוב הן גם הסיבות לחוסר שביעות הרצון של מטופלים מהתוצאות והסיבה לבקשת ניתוח חוזר. מלבד זאת, עלולות להיווצר הצטברויות של נוזלים באזור המנותח, תחושת יתר (היפראסתזיה), שטפי  דם גדולים, עודפי עור שלא ייספגו ונמק שומני. לפעמים עלולה להופיע גם היפר פיגמנטציה זמנית בעור, בשל שקיעת ההמוגלובין ברקמה. תופעה זו לרוב תיעלם עד שנה וחצי לאחר הניתוח, אך לעתים עלולה להישאר.

בכל מקרה, תמיד חשוב לזכור שכמו כל הליך כירורגי אחר, גם ניתוחים פלסטיים כרוכים בסיכונים שעלולים להתרחש במהלך הניתוח ו/או לאחריו - ואכן חשוב מאוד להכירם. אך יש גם להתייחס אליהם בצורה הנכונה ולזכור תמיד כי שכיחותם נמוכה וכי ניתוחים פלסטיים משפרים משמעותית את איכות החיים של מטופלים רבים מדי שנה.    

ד"ר יואב אברהמי, רופא בכיר במחלקה לכירורגיה פלסטית בביה"ח קפלן. בעל ניסיון רב בתחום.

    האם המאמר עניין אותך?

    נושאים מרכזיים

    רופאים בתחום
    ד"ר אביטל גלאובך
    ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
    רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
    ד"ר אנה וסילביצקי
    ד"ר אנה וסילביצקי רפואה אסתטית
    4.9
    ( 209 חוות דעת )
    "בהתחלה פחדתי מהכאב והיא הרגיע אותי מההתחלה ועזרה לי עם זה הטיפול בכלל לא כאב והיא עזרה לי מאד בזה מעבר לזה היא מקצוענית אמיתית תודה על השירות!"
    ד"ר טלי פרידמן
    ד"ר טלי פרידמן כירורגיה פלסטית
    מומחית לכירורגיה פלסטית לעיצוב הגוף, בעלת המרכז הבינלאומי לעיצוב הגוף המתמחה בפתרונות כירורגיים ואסתטיים מקיפים
    הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

    שאלות מתוך פורום שאיבת שומן, מתיחת בטן והצרת היקפים

    X
    שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

    צור קשר

    פרטים אישיים
    פרטי הפנייה
    תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

    חזור לעמוד הבית
    באנר הצטרפות

    רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

    שווה לך להצטרף!
    youtube ערוץ הוידאו של
    Infomed
    הפייסבוק
    שלנו
    instagram האינסטגרם
    שלנו