דלג לתוכן

קנאביס (מאריחואנה, חשיש) - לטוב ולרע

השימוש בקנאביס (מאריחואנה, חשיש) נחשב בדרך-כלל לבלתי מזיק, ורבים טוענים כי למעשה מדובר בסם קל ובטוח. במאמר המתפרסם בעיתון British Journal of Psychiatry נסקרים מחקרים אשר נעשו בצמח זה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/02/2001 תאריך עדכון: 30/05/2021
1 דקות קריאה
השימוש בקנאביס (מאריחואנה, חשיש) נחשב בדרך-כלל לבלתי מזיק, ורבים טוענים כי למעשה מדובר בסם קל ובטוח. במאמר המתפרסם בעיתון British Journal of Psychiatry נסקרים מחקרים אשר נעשו בצמח זה.


הקנאביס, אשר הסינים השתמשו בו עוד מלפני קרוב ל 5000 שנה, הוא בעל תכונות רפואיות למגוון רחב של מחלות, אולם, יחד עם זאת מסתבר כי הצמח עלול לגרום לרבים מהמשתמשים בו חרדות,לפגוע בחשיבה ובתנועה, ולהשרות פסיכוזות.


הקנאביס פופולארי בעיקר בקרב הצעירים. בסקר שנערך לאחרונה בבריטניה נמצא כי 60% מהסטודנטים בבריטניה ניסו לעשן את הצמח, ו 20% משתמשים בו באופן קבוע. חלק מהמשתמשים ציינו כי הם מעשנים 15 ג'וינטים או יותר ביום.


אף על פי שרוב המשתמשים בצמח מעשנים קנאביס מידי פעם לשם התחושה האופורית, לשימוש קבוע בצמח עלולות להיות תופעות לוואי רציניות כגון: פגיעה בזיכרון, בריכוז, וביכולת לעבד מידע מורכב. עדיין לא ידוע אם הפגיעה הקוגנטיבית במעשנים כבדים היא בלתי הפיכה.


עוד מצוין, כי בניגוד לאמונה הרווחת, משתמשים כרוניים עלולים לפתח סבילות ותלות בצמח אשר עלולה להוביל לסימני נסיגה בדומה לאלכוהול ותרופות אופיאטיות. שימוש כרוני בצמח אף עלול להגביר את הסיכון לדלקת הסימפונות ולאמפיזמה (מחלת ריאות), שכן עישון של שלוש או ארבע ג'וינטים ליום מקביל לעישון של כ 20 סיגריות.


בדיווח אחר המופיע בגיליון העיתון נסקרו השימושים הרפואיים של הקנאביס, אשר ברפואה העממית שימש לטיפול במלריה, בכאבים ראומטיים, בכאבים בשעת הלידה, ובהמשך לטיפול בחוסר שינה, באסטמה ובשיגדון.


החומר הפעיל בצמח הקנאביס, הוא ה THC. ה THC אחראי לתחושת האופוריה, אך גם מביא להקלה על תחושות ההקאה והבחילה בחולי סרטן, ולהגברת התיאבון בחולי איידס. שימושים רפואיים נוספים של ה THC נמצאים תחת מחקר, ויש סיכוי טוב כי ניתן יהיה לפתח תרופות נוספות מצמח זה.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
ד"ר עפר רתם
ד"ר עפר רתם אונקולוגיה
מנהל מרפאות חוץ אונקולוגיות, מרכז דוידוף, בילינסון
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו