כדאי לבדוק: כך תוכלו לחסוך מאות שקלים בביטוחי הבריאות שלכם
אנחנו עושים הכול כדי להוזיל בכמה שקלים את מחיר התוכנית בנייד או באינטרנט, אבל לא שמים לב למחיר הגבוה שלעתים נגבה מאתנו בפוליסות ביטוחי הבריאות השונות - ומפסידים מאות ואלפי שקלים בשנה. המדריך שיעזור לכם לחסוך כסף
כ-750 שקלים מוציאה מדי חודש משפחה ממוצעת (זוג עם שני ילדים) על ביטוחים מסוגים שונים - סכום לא מבוטל לכל הדעות. אך רבים לא מודעים לכך שעלותם של אותם ביטוחים מתייקרת עם השנים - ומוסיפה לסל ההוצאות המשפחתי מאות שקלים, מבלי שכלל נשים לב.
אך לא מדובר בגזירת גורל. בכמה פעולות פשוטות ניתן להוזיל את עלויות הביטוחים למשפחה - בכל התחומים. כדי לסייע לכם לעשות זאת הכנו עבורכם מדריך מיוחד שיעזור לכם להחליט מהם הביטוחים להם אתם זקוקים - ואיך תוכלו לחסוך בהוצאות.
מהם הביטוחים הנדרשים למשפחה?
ישנם שישה סוגי ביטוח מרכזיים להם זקוקה משפחה: ביטוח בריאות, ביטוח סיעודי, ביטוח ריסק להורים למקרה מוות, ביטוח אובדן כושר עבודה, ביטוח תאונות אישיות וביטוח משכנתא. מטרת העל של כלל הביטוחים הללו היא למנוע פגיעה כלכלית במשפחה במקרה של קטסטרופה בריאותית או מקרה מוות של אחד מבני המשפחה.
כך, למשל, ביטוח הבריאות מכסה במקרים רבים תרופות שאינן בסל הבריאות, שעלותן למשפחה יכולה להגיע גם לעשרות אלפי שקלים מדי חודש; ביטוח ריסק (המוכר גם כביטוח חיים) מבטיח כי אם אחד מההורים ילך לעולמו לא תתרחש ירידה דרסטית בהכנסות המשפחה, מה שעלול לגרום לפגיעה כלכלית קשה ביותר, מעבר לפגיעה הנפשית הכואבת מעצם האובדן.
ביטוח. למנוע פגיעה כלכלית במשפחה במקרה של קטסטרופהכיצד נקבע מחירן של פוליסות הביטוח השונות?
מחיר הפרמיה לביטוח אינו קבוע והוא מותאם לכל אחד. המחיר נקבע על פי אקטואריה, הלוקחת בחשבון את מספר וגובה התביעות של המבוטחים על פי פרמטרים ידועים כגון גיל, מין ומצב בריאותי.
מדוע חברות הביטוח מעלות את מחירן של הפוליסות השונות?
מרבית סוגי הביטוח מתייקרים מדי שנה, ככל שגיל המבוטח עולה. זה דבר ידוע ומוכר, אך ניתן לשינוי. כיצד? כמו בכל תחום כלכלי – על ידי משא ומתן נכון.
בדיוק כפי שקורה כאשר אתם מנהלים משא ומתן עם ספקי הטלוויזיה או האינטרנט – גם חברות הביטוח מעוניינות בנו כלקוחות ולכן בדרך כלל מאפשרות למבוטחים הנחות משמעותיות בשנים הראשונות, הנעות בין 10%-50% ממחיר הפוליסה. ההבדל הוא שבעוד שאנחנו מודעים למחיר אותו אנו משלמים לספקיות התקשורת, בתחום הביטוח לרוב אנחנו לא מחליפים חברה בכל שנה, וכך יוצא שפעמים רבות אנחנו פשוט "שוכחים" מה הייתה עלותה של הפרמיה המקורית וממשיכים לשלם את הסכום המלא לאחר שההנחה הסתיימה. ההפרש יכול לנוע בין עשרות למאות שקלים מדי חודש - שיוצאים מכיסנו.
כיצד, אם כן, ניתן להמשיך וליהנות ממחירים נמוכים יותר?
אחת השיטות הפשוטות ביותר להוזיל את מחירי הביטוח היא לבצע המרה, כלומר להעביר את הפוליסה מחברת ביטוח אחת לאחרת ובכך ליהנות מההנחות, בדיוק כפי שאנחנו נוהגים כיום לעשות בתחום האינטרנט או הטלפונים הניידים. אפשרות נוספת היא לבקש, באמצעות חברות המתמחות בכך, מחברת הביטוח הנחה נוספת (ביצוע שימור לקוח).
חשוב להדגיש כי לא תמיד ניתן לבצע המרה. ההליך מתבצע אך ורק כאשר מצבו הבריאותי של המבוטח תקין ורק במידה והכיסוי אינו נחות מזה שהיה ללקוח. בנוסף, ישנם סוגי ביטוח משנים מסוימות שבהם אסור לבצע המרה כיוון שהיא גורמת להפסד ללקוח.
סוכנות "פרומיס" מציעה לבצע עבורכם, ללא עלות, בדיקה מול חברות הביטוח. הסוכנות תבדוק עבורכם את האפשרות להוזלה בעלות הביטוחים ותמליץ לכם אלו סוגי ביטוח רלוונטיים עבורכם, לאור השינויים שחלו בשנים האחרונות. את הבדיקה ניתן לבצע תוך מספר דקות וללא עלות - ובכך לחסוך מאות שקלים.
הכתבה בשיתוף מומחי סוכנות "פרומיס"