דלג לתוכן

ההריון "הרס לך את הגוף"? הכל על ניתוחים פלסטיים אחרי לידה

הבטן הנפולה, העור שכבר אינו מתוח והחזה, שנראה כאילו "התרוקן": הגוף שלנו משתנה מאוד לאחר ההריון והלידה. איזה ניתוחים יכולים לעזור לך להחזיר את הגוף למצבו הקודם והאם דיאטה וספורט יכולים להספיק? המדריך המלא

מאת: ד"ר קרן אגם
תאריך פרסום: 26/01/2016 תאריך עדכון: 01/03/2016
4 דקות קריאה

את מסתכלת במראה ולא מרוצה מהשינויים שהגוף עבר בשנים האחרונות. ההריונות והלידות השאירו את אותותיהם, וגם תוכניות הדיאטה והכושר לא הביאו לשינוי שלו ייחלת. החלטת שהגיע הזמן להשקיע גם בעצמך. מגיע לך, לא? אז מה אפשר לעשות ומתי כדאי להתחיל? 

מדוע הגוף משתנה בעקבות ההריון והלידה?

הגוף מכין את עצמו  לרך הנולד. הבטן ההולכת וגדלה מותחת את העור, עד כדי כך שלעתים נוצרים סימני מתיחה. לאחר סיום ההריון העור מתכווץ, ולעתים כיווץ זה מספיק על מנת שהבטן תשוב להיות חלקה. אולם פעמים רבות התכווצות העור אינה מספיקה, וכך נוצר קפל של עור בבטן התחתונה. 

בעיה נוספת נוצרת כתוצאה מריפיון דופן הבטן. ההריון והעובר הגדל ברחם גורמים להיפרדות ולחולשה של השרירים בבטן המרכזית. לאחר הלידה לעתים קרובות דופן הבטן אינה חוזרת למה שהיתה ונוצרת התבלטות של הבטן התחתונה ו/או העליונה בזמן עמידה. ככל שהעובר גדול יותר, או שישנם יותר עוברים, כך עולה הסיכוי שיווצרו עודפי עור וריפיון דופן הבטן שלא יעלמו לאחר הלידה. נשים בעלות עור באיכות טובה (ללא סימני מתיחה) או בעלות דופן בטן חזקה בעלות סיכויים טובים יותר להימנע מבעיות אלו. 

במהלך ההריון גם החזה גדל והופך מרקמה נוקשה לרקמה רכה יותר. לאחר סיום ההריון, בין אם האישה מניקה ובין אם לאו, החזה לרוב לא יחזור למה שהיה קודם. אצל נשים מסויימות הוא יכול להישאר גדול ואילו אצל אחרות הנפח ירד, אבל ייתכן שהעור לא יתכווץ באותה מידה - מה שגורם לשד להיראות מרוקן. לעתים קרובות החזה יראה נפול. 

מדוע ישנם הבדלים בין הנשים?

גנטיקה, גנטיקה, גנטיקה. זו הסיבה הראשונה והחשובה ביותר לשינויים לאחר הלידה. עור איכותי יותר (הנובע מתורשה) ועוברים קטנים יותר מקטינים את הסיכוי לשינויים גופניים דרסטיים לאחר לידה. 

ישנם, כמובן, גורמים נוספים. עישון מוריד את איכות העור ובכך מעלה את הסיכון שיתפתחו בעיות אסתטיות לאחר הלידה; ספורט ושמירה על אורך חיים בריא לפני ולאחר ההריון מגדיל את הסיכויים לבטן מוצקה גם לאחר הלידה; שימון העור במהלך ההריון מסייע לשמירה על גמישותו ויכול להפחית את הסיכויים לפתח סימני מתיחה; ועליה מתונה במשקל במהלך ההריון גם היא מגנה מפני נזקים עתידיים.

ניתוחים פלסטיים אחרי לידה. כדאי להמתין עד לסיום פרק ההריון בחייך

האם ניתן לטפל בשינויים הללו ללא ניתוח?

במהלך חצי השנה הראשונה לאחר הלידה הגוף יצמצם את רוב השינויים שהתחוללו במהלך ההריון. אם לאחר מכן עדיין ישנן בעיות ניתן לנסות לעשות דיאטה (אם עוד לא חזרת למשקל שלפני הלידה) וספורט. חשוב לקחת  בחשבון שלמרות כל המאמצים הגוף לא יחזור להיות כפי שהיה לפני ההריון. 

מתי ניתן לבצע ניתוחים פלסטיים לאחר לידה?

ברוב המקרים עדיף להמתין עם ניתוחים אסתטיים עד לסיום פרק הרחבת המשפחה. הסיבה לכך היא שבשל ההריונות החוזרים הגוף צפוי לעבור לא מעט טלטלות ולא כדאי לנסות להיאבק בכך. 

במקרה וסיימת את פרק ההריון והחלטת שאת רוצה שינוי, התחילי בלנסות לעשות כל שביכולתך כדי לשפר את מראה הגוף (ספורט, הפסקת עישון, שמירה על תזונה נכונה). אם את עדיין לא מרוצה והחלטת שאת מעוניינת באופציה הניתוחית, מומלץ לגשת לרופאה לכירורגיה פלסטית לצורך יעוץ. 

אם את חשה כי אינך יכולה להמתין עד לסיום שלב ההריונות - גשי ליעוץ כבר עכשיו. אין מניעה לעבור את הניתוחים השונים, גם אם את מתכננת ילדים נוספים. חשוב לדעת רק כי תוצאות הניתוח עלולות להינזק לאחר הריון ולידה נוספים. 

בכל מקרה, ניתוחים לשיפור מראה הגוף מומלץ לעשות כאשר את נמצאת במשקל האידיאלי שלך ולפחות חצי שנה לאחר שהפסקת להניק. הכוונה היא שאת צריכה להיות במשקל שאת מרוצה ממנו ואין לך כוונה לשנות אותו בקרוב באמצעות דיאטה. הסיבה לכך היא שהניתוחים עצמם לא מיועדים "להורדה במשקל". הם אינם תחליף לדיאטה, אלא עושים עיצוב בלבד של אותם מקומות שלא ניתן או קשה מאוד לטפל בהם באמצעות ספורט או דיאטה. 

מהם סוגי הטיפולים האפשריים ולאיזה צורך הם מתאימים?


1. שאיבת שומן 

אחת האפשרויות לפיסול הגוף המיועדת לנשים שיש להן מצבורים קטנים של שומן בחלקים שונים ושהרצון הוא שהם יהיו קצת פחות בולטים. היעילות של ניתוח זה תלויה בכמות השומן שצריך לשאוב, במיקום של השומן הבעייתי ובאיכות העור. 

ישנן מספר טכניקות בהן ניתן לבצע שאיבת שומן. הדרך המקובלת ביותר היא באמצעות צינור המייצר ואקום, דרכו אפשר לשאוב את השומן. העור מהאזור שעבר שאיבת שומן צפוי להתכווץ לאחר הניתוח. 

האזורים בהם מתקבלות התוצאות הטובות ביותר הם לרוב הגב, הירכיים החיצוניות והמותניים, אולם ניתן לבצע שאיבת שומן גם מאזורים אחרים. הבטן, לעומת זאת, לעתים קרובות לא תגיב טוב לשאיבת שומן בלבד. העור בבטן, שכבר עבר תהליך של מתיחה וכיווץ לעתים קרובות, לא יתכווץ מספיק לאחר שאיבת שומן ויגרום לגליות של העור ולעודפי עור העלולים להישאר. לכן מקובל יותר לבצע שילוב של שאיבת שומן עם ניתוח למתיחת הבטן. 

2. מתיחת בטן

ניתוח מתיחת בטן נועד לנשים עם עודפי עור בבטן החתונה ולהידוק דופן הבטן. במהלך הניתוח עודפי העור מוסרים מהבטן התחתונה והידוק דופן הבטן מתבצע באמצעות תפרים פנימיים. במידה וישנה צלקת של ניתוח קיסרי או אחר בבטן התחתונה, ניתן לכלול אותה בתוך הניתוח. 

ניתן לשלב את הניתוח עם שאיבת שומן מהבטן העליונה וכן מאזור המותניים. אחרי הניתוח מומלץ לקחת שבועיים חופשת מחלה. צריך לקחת בחשבון שבחודש הראשון לאחר הניתוח מומלץ לא להרים משאות כבדים או לעשות ספורט. כמו כן במשך החודש הראשון מומלץ ללבוש חגורת בטן, שתעזור בהחלמה. 

3. ניתוחי חזה

לחזה מגוון הניתוחים הגדול ביותר. כמובן שיש להגיע לפגישת ייעוץ אישית עם רופאה מומחית לכירורגיה פלסטית ולשקול את האפשרויות השונות. במידה והחזה גדול מאוד ניתן לבצע ניתוח להקטנתו. במהלך הניתוח הפטמה תמוקם מחדש באזור גבוה יותר, המתאים יותר לנפח החדש. גודל החזה, כמות העור העודפת וכן מיקום הפטמה יקבעו איזה ניתוח לבצע ואת מיקום הצלקות שיישארו לאחר הניתוח. 

במידה ונפח החזה טוב אבל הוא נפול, ניתן לבצע ניתוח להרמת החזה. לעתים ניתן לשלב את הניתוח עם הכנסת שתל סיליקון לצורך מילוי נפח בחלק העליון של החזה. הצלקות שיישארו בסוף הניתוח דומות מאוד לאילו שיישארו לאחר ניתוח להקטנת החזה - סביב העטרה, מהעטרה לקפל התת שדי, ולעתים אף בתוך הקפל התת שדי. 

ניתוח להגדלת חזה מתאים לנשים עם חזה קטן שאינו נפול. הניתוח נועד למילוי נפח בלבד, וזאת באמצעות שתל סיליקון שמוכנס דרך חתך של כארבעה-חמישה ס"מ בעור. שתלי הסיליקון עשויים סיליקון ג'ל קוהסיבי (חומר יציב) ומצופים בשלוש שכבות של מעטפת סיליקון. השתלים מגיעים במגוון רחב של מידות ונפחים. לצורך בחירה והתאמה של השתל האידיאלי עליך להחליט תחילה איזה מראה חדש של החזה היית רוצה שיהיה לך: מראה טבעי? חזה מלא? חזה עומד? ולאיזה גודל את שואפת להגיע?
  

הניתוחים המתוארים הם השכיחים ביותר המבוצעים לשיפור המראה של הבטן, הגוף והחזה. לא כל הניתוחים מומלצים ו/או מתאימים לכל הנשים, ועל כן יש להגיע לייעוץ אצל רופאה מומחית לפני כל החלטה. בזמן הייעוץ מומלץ לשאול לגבי ניתוחים חלופיים, אם ישנם. חשוב לשאול גם לגבי תופעות הלוואי ומה צפוי בעתיד לאחר ניתוח.  

המאמר נכתב על ידי ד"ר קרן אגם, מומחית בכירורגיה פלסטית ואסתטית, חברה באיגוד הישראלי לכירורגיה פלסטית ואסתטית וחברה באיגוד הפלסטיקאים העולמי ISAPS 
 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רון קורמן
ד"ר רון קורמן רפואה אסתטית
ד"ר משה מלכין
ד"ר משה מלכין עיניים
4.9
( 191 חוות דעת )
"היה טיפול מצוין ומרגיע הניתוח עבר ללא בעיות וגם הקבלה במשרד של הרופא היה מאד נעים קיבלנו את כל המידע הרלוונטי אנחנו מאד מרוצים מכל הטיפול ומהיחס ונמליץ לאחרים"
ד"ר יעקב פטש
ד"ר יעקב פטש רפואת שיניים
5.0
( 14 חוות דעת )
"ד"ר יעקב פטש התייחס ברצינות ובמקצועיות לתלונות שהצגתי בפניו והמליץ על סד ללילה מסוג NTI-tss, כבר מהלילה הראשון שישנתי עם הסד חשתי הטבה במצבי. ד"ר פטש הסביר שבדר"כ הסד עוזר לסובלים ממיגרנות אך למרות שהגעתי עם תלונות שונות באיזור הפנים, הלשון והצוואר הוא מצא קשר בינן לבין הידוק שיניים ואכן ההטבה שחשתי עם הסד היתה מידית וטובה."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ניתוחי חזה קוסמטיים

בניהול ד"ר שגית משולם-דרזון
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו