דלג לתוכן

היקר או הזול? 4 כללים לרכישה בריאה של מוצרי איפור וטיפוח

האם באמת ישנם קרמים שגורמים להצערה של עור הפנים? על מה חשוב להקפיד בעת הרכישה? ואיזה קרם לא מומלץ לשימוש בהריון? בדקנו עם המומחים

מאת: מיכל הלפרין, מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 03/02/2016
3 דקות קריאה

אתן וודאי מכירות את הדילמה: איפור של חברה מוכרת או דווקא אחד מחנות כלבו פשוטה? קרם פנים במאות שקלים או אחד שלא יצריך מאתנו לפתוח את כיס השטרות בארנק?

קראו עוד: 8 מרכיבים שיגרמו לעור שלכם להראות נפלא

הרצון לדאוג לעור קורן, יפה וחסר קמטים, מניע רבות מאתנו לחנות הפארם הקרובה ועולה לנו לעתים מאות שקלים בחודש. וכשכואב בכיס, צצות גם החלופות בדמות אודם בעשרה שקלים וקרם פנים זול, שנמכר באריזה ללא תווית.

אז מה מזיק ומה מועיל? והאם יקר הוא בהכרח טוב יותר? יחד עם ד"ר להבית אקרמן, מומחית לרפואת עור, מחוז דן פתח תקווה ב"שירותי בריאות כללית", עשינו סדר בבלגן. 

"אין נוסחת פלא לעור צעיר"

תעשיית הקוסמטיקה כוללת חברות שונות, שלרוב משתמשות בצעדים מסחריים כדי לגרום לנו להעדיף את מוצריהן על פני אלה של החברה המתחרה. ובעוד שהפרסומות זועקות וקוראות לעבר דוכן המותג, שמצא לכאורה את נוסחת הפלא שתגרום לכולנו לחזור אחורה בשנים, ולהראות צעירות ומתוחות יותר, ד"ר אקרמן מבהירה כי תעשיית היופי עדיין לא שם. "אין עדיין נוסחת פלא, פתרון קסם או פורמולה שפותרים את כל הבעיות ושומרים על הנעורים", היא מסבירה. "עם זאת, חשוב שהתכשיר הקוסמטי יכיל מספר רכיבים פעילים, כגון ויטמין E, ויטמין C, אנטיאוקסידנטים ועוד, כיוןן שזה מה שלמעשה הופך אותו לפעיל. חומרים אלה, יחד עם חומרים נוספים, מסייעים לחידוש העור, ללוחמה ברדיקלים החופשיים, להאטת ההזדקנות ובגדול לשיפור מראהו ובריאותו של העור".

יקר או זול: על מה חשוב להקפיד ברכישת מוצר טיפוח?

ובכן, התשובה לעניין ההשקעה הכלכלית הכדאית, לדברי ד"ר אקרמן, נמצאת אי שם באמצע. "המבחן אינו  מחירו של המוצר, אלא השפעתו על עור הפנים. ישנם קרמים יקרים שהשפעתם על העור תהיה דומה לזו של קרם זול יותר. באופן כללי, מומלץ להעדיף תכשיר שנבדק ומבוסס על מחקרים".

ד"ר אקרמן ממליצה ליישם מספר כללים שיבטיחו את אמינות המוצר ואיכותו: 

1. העדיפו מוצר של חברה מוכרת 

"מומלץ להשתמש בקרם של חברה מוכרת ולא במשהו שנרקח על ידי קוסמטיקאית, גם אם הוא מוגדר כ'טבעי'. במקרים מסויימים מוצר טבעי יכול לגרום לנזק. כדאי לזכור שתעשיית הקוסמטיקה משקיעה מאמצים ומשאבים רבים כדי לבחון את החומרים שיחדרו לעור ובצורה בטוחה, ולכן כדאי לבחור במותג מוכר שעושה כך. זה לא אומר שעדיף לבחור מותג יקר מאוד, אך גם לא כדאי להסתפק במוצר שעולה שקלים בודדים ואין מאחוריו מחקרים ובדיקות".

קראו עוד: 8 טעויות שאתם עושים ברחצה שעלולות לפגוע בכם

2. חפשו את הסימון "היפואלרגי" 

לטענת ד"ר אקרמן מדובר בסימון חשוב והכרחי, המעיד על מוצר שנבדק בהתאם למרכיבים שעלולים לגרום לאלרגיה ולהשפעה שלילית ביותר על העור. לדבריה, מוצר שלא מצוין עליו כי הוא היפואלרגני יכול לגרום לתופעות קשות, ביניהן אדמומיות והתנפחות של העור.

אגב, ממדי התופעה מתרחבים בעיקר בחג פורים, כאשר ילדים ומבוגרים רוכשים איפור זול וצובעים את הפנים בחומרים שלא בהכרח נבדקו מדעית. "במקרים כאלה מערכת החיסון של הגוף מזהה גורם אלרגני לא טהור, מה שגורם לא אחת לתופעות של גרד, אדמומיות ונפיחות", מסבירה ד"ר אקרמן.

3. התאמה לסוג העור 

חשוב להתאים את המוצר לגיל ולסוג העור של המשתמשת. לבעלות עור צעיר ושמנוני, ממליצה הד"ר לקנות תכשירים נטולי שומן. "לצעירות לא מומלץ להשתמש במוצרי הטיפוח של אם המשפחה, למשל, שלרוב עשירים יותר בשומן ועלולים לגרום למצב של נקבוביות סגורות ולהעצמת תופעת האקנה".

4. תאריך תפוגה 

לפי התקן הישראלי כל מוצר טיפוח מחויב בציון תאריך התפוגה על גבי אריזתו. במקרה שהתאריך עבר, החומרים הפעילים מתפרקים, המוצר אינו חודר לעור באופן אחיד וחושף אותו לאלרגיה. בנוסף, סביר להניח שבמקרה כזה הוא כבר אינו פעיל.

בהריון? בדקי שקרם הלחות שלך לא מכיל חומרים לא מתאימים 

"בזמן ההריון העור יבש במיוחד, ולכן חשוב להזין אותו בלחות", מסבירה ד"ר אקרמן ומזהירה כי חושב ביותר לבדוק מה מכיל קרם הלחות, כיוון שישנה חומרים שאינם מתאימים לשימוש בהריון. "הרכיב רטין A, למשל, השכיח בקרם פנים לעור יבש, אינו מומלץ לשימוש בהריון, מחשש להשפעתו הישירה על העובר. לכן, במקרה של הריון, כדאי לבחון את המשך השימוש בקרם הנוכחי, בהתאם לרכיביו הפעילים".

קרם עם מקדם הגנה? לא מתאים לכולן 

כולנו שמענו את ההמלצות על מריחת קרם פנים המכיל גם מקדם הגנה מפני השמש, וד"ר אקרמן אף מדגישה כי חובת ההגנה חלה גם בתקופת החורף, אך מסתבר שלא לכולן זה מתאים. "מוצר שכזה אינו מומלץ למי שסובל מבעיות פיגמנטציה או מעור עדין במיוחד, אשר עבורם דרושה הגנה גבוהה יותר מזו הקיימת בתכשירי האיפור והטיפוח".

מוצר "טבעי" אכן בריא יותר?

"טבעי זה טוב כאשר מדובר במשהו אכיל, שקוטפים בשדה, אבל קרם פנים או איפור אינם מוגדרים כטבעיים במהותם. מומלץ לבדוק כי המוצר שרוכשים נבדק במעבדה ועבר בדיקות מחמירות, מאשר למרוח מוצר על בסיס קוקוס, שמן זית או כל דבר אחר שהשפעתו על העור לא הוכחה", מסכמת ד"ר אקרמן. 


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר קרלוס אידסס
ד"ר קרלוס אידסס עור ומין
5.0
( 5 חוות דעת )
"רופא מקצוען , אדיב"
ד"ר הלנה מרטינז
ד"ר הלנה מרטינז עור ומין
4.8
( 99 חוות דעת )
"רופאה מקצועית, יסודית, מקדישה את כל הזמן הנדרש לבחון כל דבר ולענות על כל שאלה, נעימה מאוד. מומלצת בחום"
ד"ר יהונתן קפלן
ד"ר יהונתן קפלן עור ומין
4.8
( 103 חוות דעת )
"הרגשתי שהבעיה מטופלת במהירות הראויה, שיש מעקב צמוד על המקרה, המועדים, וכל הצרכים. הרגשה של טיפול יעיל ומקצועי."
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אקנה – פצעי בגרות

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו