עובדים יותר מ-46 שעות בשבוע? אתם בסיכון מוגבר למחלות לב
הישראלים מורגלים לתרבות של עבודת יתר אך על פי מחקר חדש – ההרגל הזה עלול לעלות לנו בבריאות: שעות ארוכות בעבודה מעלות את הסיכון למחלות לב. כל הפרטים על המחקר המדאיג
מספר שעות העבודה בישראל גבוה במידה ניכרת מהממוצע במדינות ה- OECD. רק לאחרונה נמצא כי בתל אביב עובדים יותר שעות מאשר בניו יורק, לונדון או פריז – כ-40 שעות בשבוע בממוצע. נתונים אלו מדאיגים במיוחד לאור תוצאותיו של מחקר חדש, לפיו שהייה ממושכת בעבודה עלולה להעלות את הסיכון למחלות לב.
קראו עוד: מחקר מצא: 12.6 מיליון מקרי מוות בשנה משויכים לתנאי סביבה גרועים
במסגרת המחקר, אשר נעשה באוניברסיטת טקסס ופורסם בגיליון האחרון של המגזין האקדמי Occupational and Environmental Medicine, החוקרים עקבו אחר יותר מ-1,900 אנשים שעובדים שעות מרובות ביום, במשרה מלאה - במשך 10 שנים או יותר. נמצא כי בקרב 43% מהנבדקים אובחנה בעיה הקשורה למחלות לב וכלי דם (CVD), כגון תעוקת חזה, מחלת לב כלילית, אי ספיקת לב, התקף לב, לחץ דם גבוה או שבץ.
בקרב 43% מהנבדקים אובחנה בעיה הקשורה למחלות לב וכלי דםשעה נוספת בשבוע מעלה ב-1% את הסיכוי למחלות לב
בקרב אנשים העובדים במשרה מלאה במשך 10 שנים לפחות - שעה אחת נוספת בשבוע מעלה ב-1% את הסיכוי שלהם לחלות במחלת לב. בקרב אלו העובדים יותר מ-46 שעות בשבוע הסיכוי לחלות במחלות לב גבוה אף יותר. כמו כן, בקרב אלה העובדים 55 שעות בשבוע הסיכון למחלות לב גבוה ב-16% ובקרב העובדים 60 שעות בשבוע הסיכוי גבוה ב-35%.
הקשר בין לחץ בעבודה לבין הסיכון למחלות לב כבר מצא אישוש במחקרים קודמים. מחקר שנעשה על ידי משרד הבריאות והבטיחות הבריטי על עובדי בית החולים הצביע על כך שלחץ ממושך בעבודה גרוע ללב משמעותית יותר מהשמנה או הזדקנות. ואילו מחקר אחר, אשר בחן במשך יותר מ-20 שנה מאות עובדים בריאים בתעשיית המתכת בפינלנד, מצא כי לעובדים בלחץ גבוה היה סיכוי גדול פי 2.2 לתמותה ממחלות לב.
תוצאות המחקר הנוכחי, כאמור, מוכיחות כי אנשים שעובדים שעות רבות הם בעלי סיכון גבוה יותר למחלות לב. כעת נותר רק לקוות שתוצאות מדאיגות אלה יתרמו להעלאת המודעות להשלכותיה של תרבות עבודת היתר, ועל הפוטנציאל ההרסני שלה עבור ישראלים רבים.
קראו עוד: שלב אחרי שלב: כך תבצעו החייאה - ותצילו חיים