דלג לתוכן

סוכרת וגיל המעבר – אתגר כפול

סוכרת וגיל המעבר – אתגר כפול

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/05/2009 תאריך עדכון: 20/04/2021
2 דקות קריאה



סוכרת וגיל המעבר – למה לצפות?

גיל המעבר הוא השלב בחיים שבו מחזור החודשי שלך נפסק. סוכרת וגיל המעבר עלולים לחבור ולהשפיע על גופך בצורות שונות, ובכללן:

  • שינויים ברמות הסוכר בדם. ההורמונים אסטרוגן ופרוגרסטרון משפיעים על האופן בו תגיבים תאייך לאינסולין. במהלך גיל המעבר, שינויים ברמות ההורמונים שלך עלולים לחולל תנודות ברמות הסוכר בדמך. ייתכן שתבחיני כי רמות הסוכר בדשם שלך משתנה יותר או צפוי פחות מבעבר. אם רמת סוכר בדם יוצאת מכלל שליטה, את חשופה לסיכון מוגבר של סיבוכי סוכרת.
  • עלייה במשקל. יש נשים שעולות במשקל בגיל המעבר. דבר זה עלול להגביר את הצורך באינסולין או תרופה לסוכרת הנלקחת דרך הפה.
  • זיהומים. אפילו לפני גיל המעבר, רמת סוכר גבוהה בדם עלולה לתרום לזיהומים בדרכי השתן ובנרתיק. לאחר גיל המעבר – כאשר הירידה ברמות האסטרוגן מקלה עוד יותר על בקטריות ושמרים לשגשג בדרכי השתן ובנרתיק – הסיכון גבוה עוד יותר.
  • בעיות שינה. במהלך גיל המעבר, גלי חום והזעות לילה עלולים להשאיר אותך ערה בלילה. המחסור בשינה, בתורות, מקשה על גופך ללשוט ברמות הסוכר בדם.

סוכרת וגיל המעבר – מה את יכולה לעשות

גיל המעבר עלול לעשות שמות בשליטה שרכשת בסוכרת שלך. אבל יש הרבה דברים שתוכלי לעשות כדי לשלוט בסוכרת ובגיל המעבר בצורה טובה יותר.

  • נהלי אורח חיים בריא. רוב הסיכויים הם שאורח חיים בריא – אכילת מזון בריא ופעילות גופנית קבועה – הם אבן היסוד של תוכנית הטיפול שלך בסוכרת. התמידי בכך! מזון בריא ופעילות גופנית יכולים לסייע לך להרגיש במיטבך גם נוכח גיל המעבר.\
  • מדדי את רמת סוכר הדם שלך בקביעות. ייתכן שתצטרכי לבדוק את רמת סוכר הדם שלך לעתים קרובות מהרגיל במשך היום, ולעתים גם במהלך הלילה. נהלי יומן של תוצאות המדידה והתסמינים. הרופא שלך עשוי להשתמש בפרטים שתיעדת ביומן כדי להתאים את תוכנית הטיפול שלך בהתאם לצורך. הרופא שלך עשוי גם להמליץ על בדיקה קבועה של המוגלובין A1c כדי לשקף את אמת סוכר הדם הממוצעת שלך במהלך החודשיים או שלושה שלפני הבדיקה.
  • שאלי את הרופא שלך לגבי התאמת תרופות הסוכרת שלך. אם רמת סוכר הדם הממוצעת שלך עולה, ייתכן שתצטרכי להגדיל את המינון של תרופות הסוכרת שלך או להתחיל לקחת תרופה חדשה – במיוחד אם עלית במשקל או הפחתת את כמות הפעילות הגופנית שלך. בדומה לכך, אם רמות סוכר הדם הממוצעות שלך פוחתות, ייתכן שעלייך להפחית את מינון תרופות הסוכרת שלך.
  • שאלי את הרופא שלך בנוגע לתרופות להפחתת כולסטרול. אם יש לך סוכרת, את נמצאת בסיכון מוגבר למחלות לב וכלי דם. הסיכון עולה עוד יותר כשאת מגיעה לגיל המעבר. על מנת לנפחית את הסיכון, אכלי מזונות בריאים והקפידי על פעילות גופנית קבועה. הרופא שלך עשוי לרשום לך גם תרופה להורדת כולסטרול.
  • חפשי עזרה לתסמיני גיל המעבר. אם את מתקשה להתמודד עם גלי חום, יובש בנרתיק, תגובה מינית פוחתת או תסמינים אחרים של גיל המעבר, זכרי שקיימים לכך טיפולים. לדוגמא, הרופא עשוי לרשום חומר סיכה לנרתיק כדי להשיב לו את לחותו, או משחת אסטרוגן לנרתיק כדי לתקן שחיקה ודלקת של דפנות הנרתיק (ניוון הנרתיק). אם קיימת בעיה של עלייה במשקל, דיאטנית מוסמכת תוכל לעזור לך להתאים את תוכנית האורוחות שלך. עבור חלק מהנשים קיימת אפשרות של טיפול הורמונלי. סוכרת וגיל המעבר מהווים אתגר כפול. עבדי בצמוד לרופא כדי להקל על המעבר.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' יעקב ג'ריס
פרופ' יעקב ג'ריס פנימית
מנהל מחלקה פנימית באיכילוב ומכון רקנאנטי לחקר מערכת העצבים האוטונומית, מטפל בלחץ דם לא מאוזן
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר דוד חובל
ד"ר דוד חובל גסטרואנטרולוגיה
מומחה לפנימית ולגסטרואנטרולוגיה ומחלות כבד
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו