שווארמה טבעונית ללא גלוטן: מתכונים בריאים לל"ג בעומר
השבוע חוגגים את ל"ג בעומר, ולצד הנקניקיות "על האש" והתפודים השרופים, תוכלו להעשיר את "סעודת" המדורה של הילדים בכמה מאכלים מזינים וטעימים. הנה שלושה מתכונים בריאים לילדים
אוכל בריא עשוי להיתפס כמרתיע, בייחוד בקרב ילדים, וזה לא משנה כמה תנסו להסביר להם את הערכים התזונתיים שיש בברוקולי או בכוסמת. עם זאת, באמצעות הכנת משותפת של אוכל בריא תוכלו להכיר לילדים שלל חומרי גלם מזינים דרך "המשקפיים" שלהם. כך תהפכו את הכוסמת ל"קוסמת" ואת הטחינה למאכל של גיבורי על ומבלי שתשימו לב, תגלו פתאום שהילד רוצה מג'דרה לארוחת ערב ומושך אתכם למדף של העדשים בסופר.
קראו עוד: באילו מזונות מסתתר סוכר?
לקראת ל"ג בעומר, הנה מתכונים לשווארמה טבעונית, חומוס ופלאפל – שתוכלו להכין בכיף ובקלות עם הילדים:
טורטיות ללא גלוטן במילוי סייטן שווארמה
מצרכים ל-6 מנות:
250 גרם קמח תמי כתום
700 גרם מים פושרים
5 גרם מלח אטלנטי
15 גרם שמרים יבשים
5 גרם סוכר קנים אורגני
מצרכים להכנת המילוי:
חבילת סייטן בטעם שווארמה
1 בצל גדול
1 כף שמן זית
הוראות הכנה:
1. מערבבים בקערה גדולה את הקמח והמלח.
2. מערבבים היטב את השמרים, כוס מהמים והסוכר עד להתססה (כ-10 דקות).
3. מוסיפים את תערובת השמרים אל הקמח ובהדרגה מוסיפים את שאר המים.
4. מערבבים עד לקבלת בלילה נוזלית ללא גושים.
5. משמנים קלות מחבת טפלון בשמן קוקוס ושופכים כמות של מצקת אל המחבת. מטים את המחבת מצד לצד כך שכל הבלילה תתפזר באופן שווה במחבת.
6. מניחים את המחבת על אש עם להבה גדולה עד שתחתית הבלילה משחימה, הופכים לצד השני עד להשחמה ומניחים להתקרר.
7. קוצצים את הבצל הגדול לקוביות ומטגנים קלות עם כף שמן הזית.
8. מוסיפים את חבילת סייטן השווארמה ומערבבים היטב.
9. מניחים את מילוי הסייטן במרכז הטורטייה ומגלגלים את הטורטייה על המילוי.
פלאפל
מצרכים:
250 ג' גרגירי חומוס
צרור פטרוזיליה
צרור כוסברה
1 בצל יבש
1 תפוח אדמה גדול מבושל
חצי כפית חוויאג למרק
כף כמון
כפית מלח
קורט פלפל שחור
אופן ההכנה:
1. מרתיחים את גרגירי החומוס עד להתרככות, מסננים, שוטפים ומוערכים.
2. קוצצים את הפטרוזיליה, הכוסברה והבצל לחתיכות קטנות ומוסיפים לתערובת החומוס.
3. מוסיפים את התבלינים לתערובת.
4. מועכים את תפוח האדמה אל תוך התערובת.
5. יוצרים עיגולים ומניחים בתבנית על נייר אפייה.
6. אופים כחצי שעה בחום של 180 מעלות.
חומוס טופו פטריות
המצרכים:
1 בצל לבן גדול
1 בצל סגול גדול
1 חבילת טופו בטעם טבעי (לא טופו משי)
2 כפות שמן זית
כוס גרגירי חומוס (מושרים במשך 24 שעות)
2 כפות טחינה אתיופית משומשום מלא
סלסלת פטריות טריות
3 כפות מים
3 כפות לימון
תבלינים לפי הטעם- כמון, כורכום, פפריקה מתוקה, מלח ופלפל.
אופן הכנה:
1. חותכים את הבצלים והפטריות לרצועות.
2. מחממים את שמן הזית במחבת ומקפיצים את רצועות הבצל והפטריות עד להשחמה.
3. חותכים את הטופו לקוביות ומוסיפים למחבת עם הבצלים והפטריות.
4. מתבלים בכורכום, כמון, פפריקה מתוקה ומלח (לפי הטעם) ומערבבים היטב כרבע שעה.
5. מרתיחים את גרגירי החומוס עד שהם רכים, מסננים מהמים ושוטפים היטב.
6. מקלפים מגרגירי החומוס את הקליפה.
7. טוחנים את גרגירי החומוס במטחנת קפה קטנה וחזקה יחד עם הטחינה, המלח והלימון עד לקבלת מרקם אחיד וחלק של ממרח, טועמים ומתקנים תיבול.
8. מסדרים את ממרח החומוס על צלחת בצורה של עיגול עם חור באמצע. ממלאים את מרכז עיגול החומוס בתערובת הטופו שבמחבת.