דלג לתוכן

אילו מזונות לקחת? המדריך המלא לתזונה של התינוק בחופשה

אילו מזונות ניתן להציע לתינוק כשאוכלים מחוץ לבית, האם כדאי לחשוף אותו למזון חדש ובמה צריך להצטייד? כל הטיפים שיעזרו לכם לשמור על שגרת הארוחות של התינוק שלכם במהלך חופשה משפחתית

מאת: לירון פז ורוני עמיצור לוי
תאריך פרסום: 03/07/2016
2 דקות קריאה

חופשת הקיץ מתערבבת עם חופשת הלידה ופתאום אתם מבינים שזוהי הזדמנות פז לצאת לחופשה משפחתית עם התינוק שלכם, רגע לפני שהוא מתחיל את שלב "השובבות" וההתרוצצות. אמנם רק התחלתם לבסס את הארוחות של התינוק ואילו החופשה מאיימת להפר את שגרת היום-יום, אך אל תתנו לזה לעצור אתכם: באמצעות היערכות נכונה ובחירה תזונתית מושכלת – תוכלו לצלוח את החופשה עם התינוק בקלות ובהנאה. הנה כל התשובות לשאלות הרווחות בנושא:

קראו עוד: כיצד תמנעו את השמנת ילדכם בחופש הגדול? 10 טיפים

האם כדאי לחשוף את התינוק למזון חדש?

אחת ההנאות המרכזיות במהלך החופשה היא היכולת שלנו לאכול מאכלים שונים מאלו שבבית. עם זאת, חופשה אינה זמן טוב לחשוף את התינוק למזון חדש, הן בשל האפשרות שהמזון לא יתקבל בצורה טובה או/ו יגרום לאלרגיה, והן משום שלשינוי הסביבתי עשויה להיות השפעה על היענותו הכללית לארוחה. מסיבה זו, אנו ממליצות ללכת על בטוח ולהציע מהמזונות המוכרים, כאלו שתינוקך כבר התנסה בהם מספר פעמים וכמובן שהיו טעימים לו.

אילו כלי אוכל כדאי לקחת?

קחו איתכם כפיות פלסטיק ייעודיות לתינוק, מאותו הסוג בו אתם משתמשים בבית. כמו כן, הצטיידו בקופסאות פלסטיק קטנות (רצוי כאלה עם סגירה הרמטית) לאחסון מחיות ובלנדר חשמלי קטן או בלנדר מוט שבאמצעותו ניתן לטחון את האוכל בו במקום. במידה ואתם לנים בארץ בחדר עם מקרר או מטבחון, ניתן להביא בצידנית מחיות קפואות שהוכנו בבית, להפשירן ולשמור במקרר. אביזרים נוספים שמומלץ להביא: סינרים, מגבונים, סטרילזטור ומברשת לניקוי בקבוקים.

בדרך לחופשה הראשונה שלו: תינוק במטוס

אילו מזונות כדאי לקחת?

מרבית התינוקות בגילאי חצי שנה ואילך ניזונים מתמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות) או הנקה, ובנוסף מתחילים לבסס 1-3 ארוחות של מזון מוצק ליממה. ככלל, עד גיל שנה מותר לתת הכל למעט חלב ניגר ודבש. במידה והינכם נוסעים לחופשה הכוללת מטבחון ניתן להמשיך ולהתנהל באופן דומה לבית ולהכין ארוחות בהרכב זהה למה שתינוקכם רגיל. הצטיידו במגוון פירות, ירקות, אבוקדו, טחינה גולמית, קטניות ומוצרי בשר וחלב. 

במידה ומדובר בחופשה או אירוח ללא תנאי מטבח הולמים לבישול אך כוללים מקררון ניתן להצטייד במחיות שהוכנו מראש בבית (רצוי קפואות). בנוסף, ניתן להביא מזונות שאינם דורשים קירור, כגון פירות, אבוקדו, טחינה גולמית, שקדיה, חטיף אורז לתינוקות, מחיות מוכנות של פרי/ירק ודייסות מועשרות בברזל.

קראו עוד: התמודדות עם בקיעת השיניים של התינוק: המדריך המלא

האם ניתן לשלב מזון ממסעדה או מחדר אוכל?

בהחלט כן! אך יש לוודא שמדובר במסעדה בה ישנה תחלופה גבוהה של אנשים כדי להבטיח הגשת מזון טרי וכמובן בתנאי סטריליות נאותים. בתינוקות עד גיל שנה יש לוודא שהמזונות אינם מכילים חלב ניגר ודבש. בתינוקות המתקדמים במרקם המזון אפשרי למעוך מזון רך במזלג ולקטנטנים ניתן להשתמש בבלנדר נייד. שימו לב למזונות העלולים לגרום לחנק, כגון זיתים וענבים בשלומתם, צימוקים, פיצוחים ואגוזים, נקניקיות, דגים עם עצמות וגרעיני תירס.

האם צריך לחזור להנקה מלאה או האכלה מבקבוקים?  

חד משמעית לא! בשלב זה התינוק מפתח את כישורי האכילה שלו מכפית, הדורשים ממנו הפעלה שונה של שרירי הפה והלסת, וכמו בכל אימון - התמדה היא מילת המפתח. לכן, מומלץ להמשיך ולהציע גם במהלך החופשה את אותה "שגרת המוצקים" אליה תינוקכם רגיל.

תפריט לדוגמא לתינוקות בגילאי 7-9 חודשים:

התעוררות: הנקה/תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות)

בוקר: דייסת דגנים עם טחינה וכף מחית פרי או אבוקדו + חלמון ביצה וירק טחון

ביינים: הנקה/תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות)

צהריים: ירקות טחונים + הודו/עוף/דג + תפו"א/בטטה + קטניות

ביניים: הנקה/תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות)

ערב: אבוקדו + בננה או דייסת דגנים עם טחינה וכף מחית פרי

לילה: הנקה/תמ"ל (תרכובת מזון לתינוקות)



טיסה נעימה ושקטה!

לירון פז ורוני עמיצור לוי הן דיאטניות קליניות, מנהלות קליניקות HILAYA(תזונת פריון, הריון וינקות)

https://www.hilaya.co.il/

https://goo.gl/ENnRGm


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום הנקה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו