דלג לתוכן

"מה, עוד לא ילדת"? כך תחזרי לגזרה אחרי הלידה

אמנם מדובר בשאלה הכי מעליבה שנוצרה, אבל מה לעשות, לא לכולן יש מזל כמו לבר רפאלי, והבטן לא תרד לך שנייה אחרי שתצאי מחדר הלידה. 5 טיפים שיעזרו לכל אמא טרייה לחזור לעצמה – בלי בעיה

מאת: לורן גונר
תאריך פרסום: 07/11/2016
3 דקות קריאה

הפטמות דואבות, העיניים נפוחות והבטן עוד נפוחה. אין ספק שלהיות אמא טרייה זה לא פיקניק אבל זו גם ברכה. עם זאת, שאלה אחת לא במקום יכולה להוריד אותך לרצפה. אז למה חשוב לשמור על תזונה נכונה, איך חוזרים לשגרת חיים, מאיפה מוצאים זמן לבישולים, איך נפטרים מהרעלים ומקפידים על כל הוויטמינים והמינרלים החיוניים, והכי חשוב – איך שומרים על שעות שינה קבועות וארוחות מסודרות:

1. המטרה – חזרה לשגרה

עבורך לידה היא אחד האירועים המרגשים והמאושרים בחיים, אבל עבור גופך מדובר בסוג של טראומה. סליחה על האנלוגיה הבוטה, אבל במובנים רבים, גוף של אישה לאחר לידה הוא כמו אוטו שעבר תאונה. הגוף מכווץ ובסטרס, תשוש וחסר אנרגיה, סובל ממחסור בוויטמינים ומינרלים חיוניים (אחרי שחלק אותם עם ה"פרטנר" שבתוכו במשך תשעה חודשים), עמוס ברעלים הכוללים אפידורל ושאר משככי כאבים, חומרי הרדמה, תרופות וסמים אחרים (שגם מונעים מהגוף לפרק את השומנים), סובל מעומס מתמשך על החוליות, עמוד השדרה והשרירים (אחרי שסחב יצור חי ובועט בתוף גופו במשך תשעה חודשים), והכי חשוב – מחסור חמור בשעות שינה שהצטבר בכל מהלך הלידה, ורק הולך ומתעצם אף יותר אחריה. לא סתם אומרים שאישה מוכנה ללדת רק אחרי שהספיקה לשכוח את הלידה הקודמת.... אז מה עושים? קודם כל מחזירים את הגוף ואת עצמנו לשגרת חיים. המטרה אינה רק לרדת במשקל, אלא להחזיר את הגוף למצב של שגרה דרך חזרה לתזונה נכונה, ניקוי הרעלים ואספקה קבועה ומתמשכת של ויטמינים ומינרלים חיוניים.

קראו עוד: לחזור לבטן שטוחה: 7 שינויים שקורים לאחר הלידה – והטיפול

2. אם תזניחי את עצמך, תזניחי את ילדך

רוב הנשים נוטות להזניח את עצמן ובעיקר את התזונה שלהן לאחר הלידה, ולשים את כל המאמצים ותשומת הלב על התינוק החדש. אסור לכן לשכוח שאם תישארו מותשות, רעבות וללא כוחות, לא תוכלו לטפל בו כראוי. כדי שתינוקכן יהיה בריא, חובה עליכן קודם כל לשמור על בריאותכן. תזונה לקויה, רעלים והיעדר ויטמינים ומינרלים חיוניים, "תוקעים" את תהליך ההרזייה, מורידים את מפלס האנרגיה ומובילים לחוסר איזון בכלל מערכות הגוף. גם אם אין לך שום רצון להרזות או להתחיל בדיאטה, את עדיין חייבת לאכול נכון ולמלא את החסרים שצברת במשך תשעה חודשים. קיימים 144 סוגים של ויטמינים ומינרלים שלהם זקוק הגוף מדי יום, וכאשר הגוף מרגיש בחסרים, אין סיכוי שהוא יפרק את השומנים.

כדי שתינוקכן יהיה בריא, חובה עליכן קודם כל לשמור על בריאותכן

שבע שעות שינה? הצחקת אותי

גופנו מפרק את השומן במהלך השינה, ולכן חובה לישון לפחות שבע שעות ביממה. אז נכון, זה לא ריאלי אחרי לידה לישון שינה רציפה כל כך ארוכה, אבל חשוב לפחות להגיע לכמות השינה המומלצת, גם אם היא מפוצלת. רצוי לעשות זאת דרך תכנון נכון ומדויק של סדר היום, המותאם לכל אישה באופן פרטני, עד לרזולוציות הקטנות ביותר – באיזה שעה את הולכת לישון? מתי את קמה בלילה? באיזה שעה את רעבה? באלו ימים יש עזרה של הקרובים ובני המשפחה ומתי אפשר לתכנן את העזרה כדי שיהיה לך זמן לעצמך? איך משלבים יחד את השינה והאכילה במשך היום כדי שמצד אחד תרגישי שבעה ואנרגטית ומצד שני לא תאכלי לפני השינה ותשמיני? ועוד. דרך המענה לשאלות אלה ניתן לגבש סדר יום קבוע, שהוא קריטי במיוחד בתקופה המעורערת והלא יציבה שלאחר הלידה. 

למי יש זמן לבשל? 

פגשתי נשים רבות שלא השמינו במהלך ההריון, והחלו להשמין דווקא לאחר הלידה, בעקבות הכאוס שנוצר בחייהן, וגרם להן להפסיק לבשל ולאכול לא מסודר מכל מה שבא ליד. כשבונים תפריט מסודר וארוחות קבועות המבוססות על סדר יום קבוע, לאחר זמן מאוד קצר (חודשיים שלושה אחרי הלידה) הנשים חוזרות לעצמן ומרגישות כאילו כבר עברה שנה – הגוף מאוזן, נקי מרעלים, והספיק להשלים את החסרים בוויטמינים ומינרלים חיוניים. בדרך זו, ניתן לבטל את כל אותם תסמינים לא נעימים: העור חוזר להיות יפה ומתוח, השיער מפסיק לנשור ולהתדלדל וחוזר להיות מבריק ומרוכז, הציפורניים מפסיקות להישבר, ובעיקר הגוף חוזר לאותה רמת חיוניות ואנרגטיות כפי שהיה פעם. בבניית תפריט קבוע ומדויק, חשוב להקפיד כי הוא יכלול לא רק "מה לאכול" אלא גם "איך ומתי לאכול", ובצורה נגישה וקלה ככל האפשר, כך שלא ידרוש לעמוד ולבשל במטבח במשך שעות, ולא יבוא על חשבון שעות השינה היקרות. 

קראו עוד: האם אחוז ההפלות עולה עקב בדיקת מי שפיר? המדריך לבדיקות הריון

לא רק את חייבת סדר יום, גם הילדים

אם תרגילי את עצמך לתזונה מאולתרת ולארוחות לא מסודרות, במהלך השנים תראי שהרגלים גרועים אלו יעברו גם לילדים. לכן, חשוב לבנות תשתית לשגרה יציבה שתשרת אותך, את הילדים ושאר בני המשפחה לתקופה ארוכה גם שנים רבות לאחר הלידה. נשים שמצליחות לעשות זאת, מסגלות את אותה תזונה שלמדו גם לילדיהן, והופכות את האכילה לנתון יציב בתוך המשפחה, דבר שמכניס המון שפיות וסדר למשפחה המורחבת, ומשפיע לטובה גם על כל הדינמיקה המשפחתית וההרמוניה בתוכה. פתאום גם הבעל מגיע הביתה מוקדם כי כיף לו בארוחות המשפחתיות, האישה מקבלת מחמאות ומרגישה יותר טוב עם עצמה, והילדים מתרגלים לאכול מסודר יחד עם כל המשפחה.

הכותבת היא לורן גונר, מפתחת דיאטת לורן - דיאטה בהתאמה אישית המתבססת על מעטפת טיפול כוללת והוליסטית מעבר לירידה נקודתית במשקל, ומשלבת מוצרים הומאופטיים, תפריט מותאם אישית, מיפוי גנטי של דגימת שיער, וליווי מקצועי יומיומי.


האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום דיכאון אחרי לידה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו