הריון בסיכון גבוה? אלה הבדיקות שכדאי לך לבצע
נמצאת בהריון בסיכון גבוה? נשמי עמוק. ההגדרה אמנם נשמעת מאיימת, אך טומנת בחובה מגוון בעיות ורובן ניתנות לטיפול. מהן הסיבות למיצוב הריון בסיכון גבוה ואילו בדיקות חשוב לבצע? מומחה מסביר
בקרב רוב הנשים, תשעת חודשי ההריון עוברים בצורה תקינה יחסית, כאשר האתגרים המשמעותיים בתקופה זו אינם מסכנים את בריאות האם או העובר. מאידך אצל חלקן עלולים להופיע סיבוכים שונים שעשויים להשפיע על בריאות האם או התינוק, מצבים אלה מצריכים מעקב תכוף וקפדני יותר ויוגדרו כהריון בסיכון גבוה. באילו מצבים יוגדר הריון בסיכון גבוה ומהם הבדיקות אותן כדאי לבצע במקרים אלה? צפו בד"ר ישראל הנדלר מסביר .
מהן הסיבות לקביעת הריון כנמצא בסיכון גבוה?
הסיבות למיצוב ההריון ברמת סיכון גבוהה הינן רבות ומגוונות. במקרים מסוימים הוא מוגדר ככזה בשל עברה הרפואי של האישה, גורמי סיכון גנטיים ועוד. אחד המדדים השכיחים ביותר לקביעת הריון כנמצא בסיכון גבוה הינו הגיל. נשים מבוגרות יותר או נשים צעירות מאוד (בנות 18 ומעלה) נמצאות בקבוצות קיצון, ולכן הריון בגילאים אלה דורש מעקב וביצוע בדיקות רבות, כמו בדיקות לחץ דם תכופות, בדיקת מי שפיר, המסת סוכר וכן שקיפות עורפית.
מהי בדיקת שקיפות עורפית?
למעשה, השקיפות העורפית הינה בדיקת אולטרה סאונד אשר מתבצעת לצורך גילוי מומים שונים בעובר. מעבר לגודל העובר אשר נמדד במהלכה, נבחן גם עוביו של כפל העור בעורפו של העובר זאת בשל הימצאות קשר מנבא בין האחרון לבין סיכויי העובר לסבול מהתסמונת.
בדיקת השקיפות העורפית אינה חושפת רק את ההסתברות לתסמונת דאון אלא עשויה להצביע על כשלים גנטיים נוספים, כמו תסמונת טרנר בבנות. בנוסף נמצא כי בדיקה זו עשויה לסייע גם בגילוי של מומי לב שונים.