דלג לתוכן

9 סיבות שגורמות לכם לאבד ריכוז

יש לכם מטלות ואתם לא מצליחים להתרכז לאורך זמן? אספנו עבורכם 9 סיבות שמפריעות לריכוז שלכם וכיצד ניתן לטפל בהם

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 27/02/2017
2 דקות קריאה

פייסבוק, ווטסאפ ומיילים הם רק חלק מהדברים שגומרים להסחות דעת. ריכזנו לכם 9 סיבות שגורמות לכם לאבד ריכוז ואיך ניתן להתמודד איתם בצורה יעילה שתאפשר לכם להתרכז לאורך זמן. 


1. רשתות חברתיות

העולם של ימינו מזמן מלא הסחות דעת, בין אם זה הטוויטר הפייסבוק או הווטסאפ, ההודעות הקופצות בטלפון מסיחות את דעתנו וגורמות לנו להפנות את תשומת הלב לדברים אחרים. לכן, אם אתם מנסים להתרכז בעבודה או בלימודים התנתקו מכל האפליקציות השונות או אם אתם עובדים מהמחשב, התנתקו מהאינטרנט. אם אתם חשים צורך לבדוק מה התרחש בזמן שלא הייתם מחוברים, עשו זאת בזמן ההפסקות. 

2. מיילים

לרוב כולנו עובדים עם מיילים שלא מפסיקים להתמלא בהודעות חדשות הקשורות לעבודה ולאירועים אחרים. הבעיה היא שאם תעצרו לענות על כל מייל שמגיע אליכם לא תוכלו להתקדם בעבודה או בכתיבה, לכן ההמלצה היא שבזמן נתון בו אתם צריכים להתרכז תסגרו את המייל ותתחברו רק לאחר שסיימתם להתרכז. 

3. שעמום

באופן טבעי, לא כל המטלות מעניינות באותה מידה. הבעיה היא שמטלות משעממות גורמות לאיבוד ריכוז, דבר שגורם לכך שייקח יותר זמן לסיים אותן. לכן, אם אתם נדרשים לעשות מטלה משעממת, החליטו שאם אתם מצלכים לסיים אותה תוך זמן נתון אתם לוקחים 10 דקות הפסקה או שותים קפה ומאפה, כשאתם יודעים שיש משהו מתגמל בסוף המשימה, הרבה יותר קל לסיים אותה במהירות וביעילות.

קראו עוד: סתם שובב? כך תדעו אם זו הפרעת קשב וריכוז

4. דאגות 

קשה להתרכז בעבודה כשאתם דואגים בנוגע למשימות נוספות שאתם צריכים לעשות או מצבים שאתם צריכים לטפל בהם. לכן, כדי להמנע מהמחשבות האלה לזמזם סביבכם ללא הפסקה קחו נייר ועט ורשמו אותן בצד, רשימה כזאת תעזור לכם לנקות את הראש ולהתפנות לדברים הדחופים שמחכים לכם. 

5. מתח

מתח מלווה את כולנו במידה כזאת או אחרת, עם זאת, כשהמתח הופך לתחושה יומיומית בעלת השפעה ישירה על הגוף כגון שרירים תפוסים, כאבי ראש וכאבי צוואר, קשה להתרכז כמו שצריך. לכן, אם אתם מרגישים שהמתח רב מדי הקדישו לפחות שעתיים בשבוע למדיטציה, בה תוכלו להוריד את הלחץ הנפשי והפיזי. 

6. עייפות

אם קשה להתרכז כשצריך לעשות מטלות משעממות, קשה כפליים להתרכז כשעייפים. כדי למנוע מצב בו העיניים שלכם נעצמות מול המסך, ההמלצה היא להפקיד על 7-9 שעות שינה. בנוסף, מומלץ לשים לב מהן השעות בהם אתם הכי ערניים לאורך היום, כך תדעו באיזו שעה לעשות את המטלות המורכבות יותר. אם אתם מרגישים שהמצב לא משתפר, פנו לרופא שייאבחן האם אתם סובלים מעייפות כרונית.

7. רעב

זה לא סוד שאי אפשר להתרכז כשהבטן מקרקרת, לכן כדאי להתחיל את הבוקר עם ארוחת בוקר מלאה שתשביע אתכם לאורך זמן. בנוסף, מומלץ שיהיה לכם בהישג יד נשנושים מלאים בחלבונים, פחמימות ופחמימות מורכבות שיעזרו לכם לשבוע במהירות. 

8. דיכאון

אם אתם מרגישים עצובים רוב הזמן וחווים קשיים משמעותיים בריכוז יכול להיות שאתם סובלים מדיכאון ומרגשים חסרי תקווה ומוטיבציה, יכול להיות שאתם סובלים מדיכאון. הצעד הראשון שאתם צריכים לעשות הוא להיפגש עם רופא או פסיכולוג, שיעזור לכם לראות מאיפה הדיכאון נובע וכיצד אפשר לטפל בו.  

9. הפרעות קשב וריכוז

בניגוד לדעה הרווחת שהפרעות קשב וריכוז (ADHD) הם מנתם חלקם של ילדים, מבוגרים רבים גם סובלים מכך מבלי להיות מאובחנים. לכן, במידה ואתם מרגישים שהריכוז שלכם כל הזמן הולך לאיבוד ואתם לא מסוגלים לשבת במקום אחד לפרקי זמן ממושכים, ייתכן ואתם סובלים מהפרעת קשב לא מאובחנת. לכן, מומלץ לפנות לרופא המשפחה לשם קבלת הפנייה לאבחון ומתן עצות ותרופות להתמודדות עם ההפרעה. 



האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
אלון איזנברג
אלון איזנברג נטורופתיה
מומחה לנטורופתיה אינטגרטיבית ולטיפול בצמחי מרפא ופטריות (הרבליסט קליני), מומחה לטיפול טבעי בהפרעות חרדה ומצבי רוח ועייפות כרונית, הפרעות זיכרון
ד"ר מיכאל רוטשטיין
ד"ר מיכאל רוטשטיין נוירולוגיה
5.0
( 8 חוות דעת )
"הרופא קיבל את פנינו בנועם הקשיב לנו ונתן הסבר מלא ומענה לשאלות רופא אנושי ומקצועי תודה גדולה"
 תמר לבין-שרון
תמר לבין-שרון רפואה משלימה
קלינאית תקשורת
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום הפרעות קשב וריכוז, ADHD

בניהול ד"ר גלעד חבצלת
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו