דלג לתוכן

דברים שכדאי לשאול את רופא השיניים לפני שמתיישבים על כיסא הטיפולים

דברים שכדאי לשאול את רופא השיניים לפני שמתיישבים על כיסא הטיפולים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/03/2010
2 דקות קריאה
כולנו רוצים שיניים צחורות וישרות ו"חיוך ששווה מיליון דולר". מגמת טיפולי האסתטיקה הגיעה גם לרפואת הפה, והצרכנים לא נשארים אדישים. אך האם החומרים בהם משתמשים רופאי השיניים בטיפולים אסתטיים שווים את מחיר החיוך? לא בהכרח.

למטופלים ברפואת שיניים יש כיום יכולת "להתערב" בטיפול ולבקש מהרופא טיפול כזה או אחר או שימוש בחומר כזה או אחר. מומחי חברת 3M, יצרנית חומרים לרפואת שיניים, נותנים כמה עצות למי שרוצה לטפל במראה הפה שלו - מה צריך לבקש ומה צריך לשאול את רופאי השיניים לפני הטיפול.

אם אתם אלרגיים לתכשיטים שאינם מזהב (שעונים, עגילים, שרשראות וכו'), רצוי לא לעשות כתרים על בסיס מתכת. יש היום כתרים ללא מתכת, על בסיס זרקוניה, שאינם מעוררים תגובות אלרגיות.

למי שבכל זאת מבקש כתר על בסיס מתכת כדאי לדעת שבעת נסיגת חניכיים (בשל גיל מאוחר או מחלה), יש סיכוי שהמתכת תתחיל לבלוט, והמראה האסתטי ייפגם.

חשוב שכתר זמני ששמים בפה (לפני הדבקת הכתר הקבוע) ייראה אסתטי וטבעי, אבל חשוב לדעת כי מדובר בכתר זמני בלבד, למספר חודשים, ושהוא צפוי לשנות את צבעו ואת מראהו לאחר מכן.

כדאי לברר פרטים על החומרים השונים שבהם משתמש הרופא: האם שם החברה מוכר? מאילו מדינה הם מגיעים? האם הם מיוצרים לפי סטנדרטים גבוהים ומחמירים המבטיחים את איכותם? האם יעילותם הוכחה במחקרים קליניים?

חשוב מאוד לדעת כמה זמן הסתימה או הדבק יחזיקו בפה.

אם עושים סתימה לבנה-אסתטית, כדאי לשאול אם הסתימה תיראה טבעית, או אם היא תהיה בולטת כמין טלאי בשן. חשוב שהצבע של הסתימה ייראה טבעי, כמו השיניים הסמוכות, ולא יהיה בולט.

סתימה לבנה וגדולה בשיניים אחוריות עלולה לגרום כאב ורגישות בשן. כדאי לבקש מהרופא להשתמש בחומר לסתימות שההרכב הכימי שלו נוטה פחות להתכווצות, ואשר יגרום פחות כאבים
כתוצאה מרגישות בשן.

לאחר טיפול כתר או סתימה לבנה, על המטופל לברר אם עליו לשנות את הרגלי השתייה, האכילה והעישון שלו כדי לשמר את המראה הטבעי והאסתטי.

אפשר לבקש חומרים על בסיס "ננו טכנולוגיה", החומרים המתקדמים ביותר שישנם כיום ברפואת השיניים, שהשימוש בהם מאפשר להבריק את השן ולהעניק לה גוון כמו של האמייל המכסה שיניים טבעיות.

כמה זה יעלה לי? ההפרשים בעלויות טיפול עשויים להיווצר גם בעקבות איכות החומר שבו משתמש הרופא. בדקו אם העלות של הטיפול נגזרת מטיב החומרים או מתמחור שרירותי.

המידע באדיבות חברת 3M, יצרנית חומרים לרפואת שיניים


[02/03/2010]

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר צבי קופר
ד"ר צבי קופר רפואת שיניים
ד"ר יצחק דובלסקי
ד"ר יצחק דובלסקי רפואת שיניים
מנהל מרפאת שיניים פרטית בירושלים
ד"ר מוחמד אשקר
ד"ר מוחמד אשקר רפואת שיניים
רופא שיניים בעל מרפאה פרטית
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו