המדריך המלא להפריה חוץ גופית: הכל על האינקובטור הנייד
עוברי האדם דורשים תנאים מיוחדים לצורך התפתחותם מחוץ לגוף האישה. מהם התנאים הנדרשים ומה ההבדל בין אינקובטור נייח במעבדת לפריה חוץ גופית לבין אינקובטור נייד? כתבה שנייה בסדרה
הפריה חוץ גופית ( IVF) הינה תהליך בו מבצעים את ההפריה בין הביצית לזרע בתנאי מעבדה. העוברים שנוצרים מהפריה זו דורשים תנאים מיוחדים לצורך התפתחותם התקינה מחוץ לגוף האישה.
במהלך השנים למדנו איך לספק את צרכיהם של העוברים באמצעות פיתוח נוסחאות של תמיסות ואינקובטורים ייעודיים, בהם ניתן לשמור על הרכב גזים מיוחד שיוצר את התנאים המתאימים להתפתחות העוברים.
האינקובטור שומר על ויסות החום שיהיה כחומו של גופנו, ויסות הלחות שתמנע נידוף יתר של תמיסות הגידול, וגם על מאזן החומציות המדויק שלהן הזהה לזה שבגופנו. זהו תנאי הכרחי להתפתחות נאותה בתנאי מבחנה. הרכב האוויר המיוחד המכיל 6% דו תחמוצת הפחמן מבטיח זאת כיוון שבאוויר שאנו נושמים רמתו קרובה לאפס!
האינקובטור שומר על ויסות החום, הלחות ועל מאזן חומציות מדויק לזה שבגופינו
בטיפולי תרומת ביציות, לצורך הבאת עוברים טריים לארץ והחזרתם לרחם בארץ, פיתחנו אינקובטור ייחודי הניתן לניוד, והמכיל את כל הפונקציות שקיימות באינקובטור נייח המצוי בכל מעבדה להפריה החוץ גופית. זהו מכשיר ייחודי מבחינה עולמית ומצוי רק בידי המרפאה של "ל.ב. הפריה חוץ גופית".
קראו עוד: המדריך המלא להפריה חוץ גופית - עוברים טריים או עוברים מוקפאים
במכשירים אחרים הקיימים כיום אין יכולת ויסות של רמת הפחמן הדו חמצני ולכן מכשירים אלה אינם בטיחותיים לשימוש לקצבי זמן ארוכים. היכולת לשנע עוברים טריים בין מדינות בתנאי מעבדה מהווה יתרון עצום, מייתרת את הנסיעה לחו"ל לצורך החזרה של עוברים טריים (תיירות מרפא), ומאפשרת למנוע את הקפאת העוברים טרם החזרתם בארץ לרחם האישה.