המדריך המלא להפריה חוץ גופית: החזרת עוברים בשלב בלסטוציסט
החזרת העוברים לרחם היא שלב קריטי בהפריה חוץ גופית. מהו שלב הבלסטוציסט ומדוע מחזירים אותם בשלב זה? כתבה שלישית בסדרה
בלסטוציסט הוא שלב ההתפתחות הראשוני במהלכו מתרחשת התמיינות של תאי עובר וסיכויי ההשרשה ברחם לאחר הפריה טבעית או חוץ גופית הם הטובים ביותר. הבלסטוציסט מתרחש ביום החמישי להפריה והוכח כי קיים מתאם חיובי בין איכות העובר ביום השלישי לבין סיכוייו להתפתח להגיע לשלב זה ביום החמישי. מהו הזמן המומלץ ביותר להחזרת העוברים לרחם והאם השארת האחרונים בתנאי מבחנה משפרת את איכותם? מומחה מסביר.
מתי מומלץ להחזיר את העוברים בשלב הבלוציטיס אל הרחם?
החזרת בלסטוציסטים יכולה להיות בעלת ערך כאשר איכות העוברים ביום השלישי אינה מספקת. במצב זה ניתן להמתין עד יום החמישי על מנת שנוכל לבחור את אלה שחצו את המחסום ההתפתחותי ולהם סיכויי ההשתרשות הגבוהים ביותר מאידך עשוי להיווצר מצב בו לא יהיו כלל בלסטוציסטים להחזרה, ועל כן החזרת העוברים ביום השלישי מאפשרת סיכוי טוב יותר להמשך התפתחותם ברחם מאשר בתנאי מבחנה.
סיבה נוספת שבגינה מחזירים את העוברים בשלב הבלסטוציטיס היא כאשר מעוניינים להחזיר עובר יחיד, זאת כדי להימנע מהריון מרובה עוברים. במקרים מסוימים, כאשר יש לאישה מספר גדול של עוברים, ישנה כדאיות לגדלם לבלסטוציסטים ולהחזירם. במקרים מסוימים, משאירים את העוברים בשלב הבסלטוציסט כשיש צורך לבצע בדיקות גנטיות לעובר באמצעות צ׳יפים גנטיים, ואז חייבים להקפיא את העוברים עד קבלת התשובה.
הבלסטוציסט הוא שלב ההתפתחות הראשוני במהלכו מתרחשת התמיינות של תאי העובר וסיכויי ההשרשה הם הגבוהים ביותר
האם השארת העוברים בתנאי מבחנה משפרת את איכותם?
הארכת הגידול של העובר בתנאי מבחנה מלאכותיים אינה משפרת את טיבו ואת יכולת השרשתו של העובר. ואף רבים העוסקים בהפריה מאמינים כי המעבדה הטובה ביותר עבור העובר הוא הרחם ועל כן מומלץ להחזירו מוקדם ככל הניתן.
כתבות נוספות בסדרה:
המדריך המלא להפריה חוץ גופית - עוברים טריים או עוברים מוקפאים?
המדריך המלא להפריה חוץ גופית: הכל על אינקובטור נייד