דלג לתוכן

מבט צלול: כל מה שצריך לדעת על עיניים ועדשות מגע

עדשות מגע הן פתרון נפוץ לכל אלו הסובלים מבעיות ראייה ואינם מעוניינים להרכיב משקפיים. אספנו עבורכם את כל מה שחשוב לדעת על עדשות מגע כדי שתוכלו לשמור על בריאות העיניים

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 19/07/2017
3 דקות קריאה

השבוע סערה התקשורת בעקבות סיפור יוצא דופן שפורסם ב- The British Medical Journal: רופאים שבדקו אישה בת 67 לקראת ניתוח קטרקט שגרתי נדהמו למצוא בעיניה 27 עדשות מגע. בירור קצר העלה שהאישה השתמשה בעדשות מגע חודשיות במשך 35 שנה, אך לא דאגה לשמור על שגרת ניקוי והגיינה נאותה. 

קראו עוד: "יש לך משהו עצוב בעיניים": מה העיניים שלך אומרות על בריאותך?

מקרה יוצא דופן זה מעיד על החשיבות שיש בשמירה על הגיינה ונקיון והסכנות הכרוכות בתחזוק לא נכון של עדשות המגע. אספנו עבורכם את כל המידע שחשוב לדעת בנוגע לשימוש בעדשות מגע כדי שתוכלו לשמור על העיניים שלכם בריאות. 

לכמה זמן ניתן להשתמש בעדשות מגע? 

זמן השימוש בעדשות המגע תלוי בסוג העדשות: עדשות יומית, חודשית או קשות. בכל מקרה חשוב להקפיד על לזמן השימוש המומלץ של היצרן ולזרוק את העדשה בתום השימוש. שימוש בעדשה מעבר לזמן המומלץ עלולה לגרום לדלקות וזיהומים שיכולים לגרום לאובדן ראייה. 

בנוסף, יש להמנע מלישון עם עדשות המגע, אלא אם כן הן נועדו לכך. הסיבה לכך היא שבזמן השינה אין בעין תחלופת חמצן, דבר שגורם לכך שהעדשה תהווה כר פורה להתרבותם של חיידקים לא רצויים. 

אם העיניים שלכם נהיות מגורות ואדומות בעת השימוש בעדשות הוציאו אותן באופן מיידי ואל תעשו בהן שימוש נוסף עד שתתייעצו עם אופטומריטס או רופא עיניים. במידה ותחליטו להתעלם ממצב העין ולהמשיך להשתמש בעדשות, קיים סיכון שהעין תסבול מזיהומים ודלקות.  

כיצד לנקות ולשמור על עדשות המגע? 

שמירה על נקיון העדשה היא דבר מהותי כשמעוניינים לשמור על עיניים בריאות. לכן, לפני שמוציאים את העדשות מהתמיסה או מהעיניים יש לשטוף את הידיים היטב. מכיוון שהעדשות עלולות לגלוש מידיים רטובות או לחות, יש לנגב את הידיים ולהמנע מלעשות שימוש בקרמים ושמנים טרם הסרת העדשות. 

תמיסות רב תכליתיות הן הדרך היעילה ביותר לשמירה על ניקיון העדשות שכן הן מאפשרות לנקות, לשטוף, לחטא ולאחסן את העדשות. הבחירה בסוג התמיסה תלויה בסוג העדשות ובהתאם להמלצת האופטומטריסט.  חשוב במיוחד לשים לב לניקיון של של בקבוק תמיסת העדשות. בעת השימוש הקפידו שפיית הבקבוק לא תיגע בדברים שעלולים ללכלך ולזהם כגון אצבעות הידיים, עיניים או העדשות עצמן. בתום השימוש בדקו שהפקק סגור היטב ואין נזילות. 

עדשות מגע ומי ברז 

במידה ונגמרה לכם התמיסה לניקוי העדשות, מומלץ להשאיר אותן קופסת האחסון ולהרכיב משקפיים מאשר לנקות את העדשות במי ברז. מי הברז מכילים חיידקים רבים העלולים לגרום לדלקות עיניים חמורות. זוהי גם הסיבה לכך שלא מומלץ להתקלח עם העדשות. 

כיצד להתאפר כשמשתמשים בעדשות מגע? 

במידה ורוצים להתאפר בעת שימוש בעדשות מגע מומלץ לעשות את הדברים הבאים: 

• יש להרכיב את עדשות המגע לפני האיפור ולהסירם טרם הסרת את האיפור. 

• מומלץ להשתמש באיפור היפואלרגני. בנוסף, יש להמנע מצלליות עיניים מנצנצות ומטאליות, מריסים מלאכותיים וכן ממסקרה עמידה במים. מוצרים אלו יכולים לגרום לגירוי בעיניים ולשרוט את העדשה. 

• בעת הרכבת עדשות מומלץ להמנע מלשים איילינר בין הריסים לעין.

• יש להחליף את איפור העיניים כל שלושה חודשים לפחות, וזאת כדי להמנע מחיידקים וזיהומים שעלולים להמצא במוצרי האיפור השונים. 

עדשות מגע וספורט

עדשות מגע הן אידאליות לספורט: הן מאפשרות שדה ראייה נרחב, לא מתלכלכות כמו משקפיים ולא נופלות כשמזיעים. עם זאת, יש להמנע משחייה עם עדשות מגע. למרות שניתן לשים משקפות בעת שחייה, עדיין קיים חשש שמים ייכנסו ויגרמו לדלקת, לכן מומלץ לא לקחת סיכונים ולהוריד את העדשות לפני השחייה. במידה ונכנסתם למים עם עדשות והן נרטבו ייתכן ויהיה לכם קשה להוציא אותן, לכן, כדאי לייבש את העיניים בעדינות ולשים כמה טיפות של תמיסת עדשות באצבעות כדי להוציא ולחטא אותן כראוי. 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
 אורטל ורובל בסכס
אורטל ורובל בסכס אופטומטריסטים
אופטומטריסטית ואורטופטיסטית
ד"ר בועז גבאי
ד"ר בועז גבאי עור ומין
מומחה לרפואת עור ומין, טיפולים אסתטים
ד"ר מיכאל ינקו
ד"ר מיכאל ינקו פסיכיאטריה
4.7
( 156 חוות דעת )
"אדם עים כבוגץד לחולה בודק את החולה מיכף רגל ועד ראש מקשיב ושואל כול בעיה אדם מישיכמו ומעלה תודה לו ולכם שאתם שואלים אותנו"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום עדשות מגע

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו