מפרקי הירך והברך עלולים להיפגע מסיבות שונות ובשל כך ניתוחים להחלפת ירך וברך הפכו לאחד מההליכים הכירורגיים הנפוצים ביותר בעולם המערבי. החלפת המפרק המפרקי יכולה להתבצע במספר גישות שונות, ולכל אחת מהן יתרונות וחסרונות. מהן הסיבות לפגיעה במפרקי הירכיים והברכיים, מי מצוי בקבוצת סיכון ואיזה הליך כירורגי יאפשר לכם לחזור לשגרה במהירות ועם כאב מינימלי? צפו בד"ר ירון ברין מסביר.
מהם התסמינים שיעידו על פגיעה במפרק הירך או הברך?
התלונות השכיחות ביותר במצב של פגיעה במפרק הן כאבים בנשיאת משקל גוף או בהנעת המפרק. כאשר מדובר בפגיעה במפרק הירך הכאב יופיע לרוב במפשעה וכאשר הפגיעה תתפתח במפרק הברך יורגש כאב אזורי. במקרים מסוימים עשויים להופיע סימנים, כמו הגבלה בטווח תנועה ובהליכה, קושי בעלייה וירידה במדרגות, קושי בקימה, קישיון בוקר באזור המפרק ועוד.
מהן הסיבות לפגיעה במפרק הירך או הברך ?
פגיעה במפרק הירך והברך לרוב תתרחב בקרב אנשים מעל לגיל שישים. אך אלה הסובלים ממחלות ראומטיות עלולים להזדקק להחלפת מפרק כבר בגיל 301. בנוסף, טראומה כתוצאה מחבלה או שבר שהביאה לפגיעה במפרק, זיהומים בירך או בברך שגרמו לשינויים במפרק, מחלות של שורת הדם שפגעו באספקתו לראש הירך או הברך וטיפול סטרואידים ארוך טווח, עשויים גם הם להביא להרס של המפרק.
פגיעה במפרקי הירך והברך לרוב תתרחש בקרב בני ה-60 ומעלה, אך היא עלולה להתפתח גם בצעירים מסיבות שונות
מהן דרכי הטיפול?
טיפול שמרני
רוב האנשים שמגיעים עם תלונות של ברך וירך סובלים מהשמנת יתר. לכן אנו מתחילים בטיפול שמרני הכולל ירידה במשקל, פיזיותרפיה, חיזוק שרירים, טיפול בכאב והזרקות או לברך או לירך, זאת במטרה להוריד את רמת הכאב ולשפר את תפקודיות המפרק.
טיפול ניתוחי
ישנן שלוש גישות רווחות: הגישה האחורית, הכוללת הגעה למפרק דרך שרירי העכוז. שיטה זו היא הרווח ביותר, הגישה הצדדית, והגישה הקדמית שכיום צוברת פופולאריות רבה.
מהם יתרונות הגישה הקדמית?
לגישה זו יתרונות רבים:היא עוברת בין שרירים ועל כן לא מסתכנת בפגיעה בהם. כתוצאה מכך המטופל יסבול מפחות כאבים לאחר הניתוח ויעבור שיקום מהיר יותר שיאפשר לו לחזור לסביבתו הטבעית ולפעילות יומיומית תוך זמן קצר מביצוע הניתוח.
"יגאל הוא מטפל חכם ורגיש. מכיר את תחום השיאצו והטיפול ברפואה הסינית לעומק. הוא עבד איתי על תחום ספציפי ואני מרגישה שיפור גדול אחרי מספר טיפולים. ממליצה על יגאל בחום."
אתמול הייתי אצלייך, והמלצת לי לקחת זריקת prp בפיקה של הברך, ואמרת לי שמספיק לקחת זריקה אחת שזה כמו 3או 4 זריקות עם אני לא טועה, ושיש לך מכונה עם טכנולוגיה מתקדמת ושאין צורך לקחת יותר מזריקה אחת, הייתי רוצה לדעת איך נקרא המכונה עם הטכנולוגיה המתקדמת ? תודה
בטיפולי PRP יש צנטריפוגות מסוגים שונים שמאופיינות במהירות שונה (סל"ד) ויכולת הפרדה. במכונה בה אני אישית משתמש יש צורך בזריקה אחת בלבד הודות לתכונות השונות שמפיקות חומר באיכות מאד גבוהה. המכונה מיוצרת על ידי חברת מגלן.
בת 45, מתאמנת אימוני כח 4 פעמים בשבוע.לאחר כאבים מעל חצי שנה באגן שמאל וצליעה ברגל שמאל וקושי בהליכה. ניתנה זריקת סטרואידיםלהקלה בירך הופנתי לצילום אגן בפענוח נאמר כי יש שינויים ארוטרטים קשים בפרק ירך שמאל סקרלוזיס וציסטות סובונכדרליות, שינויים ניוונים קשים בעש מותני. האם מדובר בדלקת מפרקים ניוונית? האם יש טיפול ?