מכורים למתוק? 5 טיפים להפחתת הרגלי צריכת הסוכר
אחת התלונות הנפוצות של המעוניינים בשיפור תזונתם, היא חוסר היכולת שלהם לשלוט על החשק לאכול מתוק. למעשה, התמכרות למתוק דומה להתמכרויות אחרות ומהווה אחד הגורמים הנפוצים להשמנת יתר
אחת התלונות הנפוצות של אנשים הבאים לייעוץ תזונתי היא חוסר היכולת שלהם לשלוט על החשק לאכול מתוק. רבים מעוניינים להוריד את רמת צריכת הסוכר היומית אך מתקשים לעשות זאת. למעשה, התמכרות למתוק מהווה את אחד הגורמים הנפוצים ביותר להשמנת יתר.
ריכזנו עבורכם 5 טיפים שיעזרו לכם להתמודד עם החשק למתוק. אם תצמדו לטיפים, תחסכו קלוריות רבות מסך הצריכה היומי שלכם
1. היפרדו לשלום ממשקאות מתוקים ומוגזים
צריכת משקאות מתוקים ומוגזים מהווה כמחצית מצריכת הסוכר היומית שלכם ולכן זה הדבר הראשון שמומלץ לקצץ בו. את המשקאות הממותקים, כולל ממתיקים מלאכותיים, החליפו במי סודה ולשיפור הטעם הוסיפו פלחי לימון או תפוז.
אם אתם אוהבים תה או קפה מתוק, הפחיתו את כמות הסוכר בחצי כפית כל שבוע, עד שתגיעו לכפית סוכר אחת או פחות, עבור כוס משקה.
קראו עוד: שוקלים לפצוח בדיאטה ללא פחמימות? כדאי שתקראו את זה
2. תחליפי סוכר וממתיקים מלאכותיים
רבים מתפתים להחליף את הסוכר על ידי מעבר לממתיקים מלאכותיים, אך מחקרים חדשים מצאו כי האחרונים לא עוזרים לירידה במשקל ואף עשויים לעכב אותה. יתרה מכך, עלולים לפתח תלות בסוכר בשל היותם מתוקים עוד יותר מהסוכר הרגיל.
אם הסוכר אינו מופיע ברשימת המרכיבים, משמעות הדבר כי המוצר מכיל סוכר טבעי, אותו הגוף מעבד בצורה שונה לגמרי
3. הפעילו שיקול דעת בעת אכילה
כאשר הדחף למשהו מתוק משתלט עליכם, עצרו ושאלו את עצמכם: "האם אני באמת רעב? האם אני לחוץ?". אם תבינו מהיכן נובעת התשוקה שלכם למתוק - תוכלו בהדרגה להשתלט עליה. קחו הפסקה מהעבודה, צאו להליכה, או שוחחו עם עמית לעבודה. כל אלו עשויים להרגיע את הצורך במתוק. כמו כן, בזמן אכילה הקדישו את מלוא תשומת הלב למזון, ללא הסחות דעת כמו טלפון או מחשב. ריכוז זה יאפשר לכם לחוות את האוכל וליהנות ממנו.
קראו עוד: עם פירות או טבעי: איזה יוגורט הכי בריא?
4. זהו את הסוכר ברשימת המרכיבים
קראו את רשימת המרכיבים של המוצר אותו אתם צורכים. אם על התווית מצוינים יותר משמונה גרם של סוכר – החזירו את המוצר למקומו על המדף. אם הסוכר אינו מופיע ברשימת המרכיבים, משמעות הדבר כי המוצר מכיל סוכר טבעי. אל דאגה, הגוף מעבד אותו בצורה שונה לגמרי מאשר הסוכרים המוספים למזון.
הסוכר עשוי "להסתתר" בדמות רכיבים שונים, לרבות סוכרוז, דקסטרוז, סורביטול, דבש, אגבה, דקסטרין, סירופ תירס עם פרוקטוז גבוה וכן סירופים אחרים.
5. בחרו בסוכר טבעי
סוכרים טבעיים נמצאים בפירות טריים ומיובשים, יוגורט, דגנים ואפילו בירקות קלויים. היתרון הוא כי מזונות אלו מספקים חומרים מזינים חשובים עבור הגוף, כגון חלבון, ויטמין D, סידן, ויטמין A, ויטמין C וסיבים תזונתיים. יתרונות מעניקים תחושת שובע ואינם נמצאים בעוגיות ומשקאות קלים.