7 מזונות שיעזרו לכם להילחם בכאב
כולנו סובלים מפעם לפעם מכאב בטן חד, כאב ראש שאינו מניח או כאבי מפרקים. רגע לפני שאתם ממהרים לבית המרקחת ורוכשים קופסה נוספת של משככי כאבים, אספנו עבורכם 7 מזונות שיקלו על הכאב
1. ג'ינג'ר
מדובר במרכיב ששימש בעבר כתרופה מסורתית: ג'ינג'ר הוא צמח עשבוני רב שנתי, הידוע כמונע בחילות ומרגיע כאבי בטן. ג'ינג'ר גם עשוי לסייע להילחם בכאבים, כמו לדוגמה כאבי מפרקים הנגרמים כתוצאה מדלקת פרקים וכאבי מחזור. מחקר מסוים אף מצא כי ג'ינג'ר מסייע באותה מידה כמו תרופות לשיכוך כאבים.2. גרעיני דלעת
זרעי דלעת הם מקור מצוין למגנזיום, מינרל שעשוי לסייע במיתון של כאבי ראש. בנוסף, הוא יכול לתרום לטיפול באוסטאופורוזיס. כדי לשפר את אספקת המגנזיום לגוף, הוסיפו שקדים, תרד, קייל או שעועית לתפריט היומי.
3. סלמון
הסלמון עמוס באנטי-אוקסידנטים ובחומצות שומן מסוג אומגה 3, מרכיבים הממצבים אותו כמזון בריא שכדאי לשלב בתפריט. הוא נחשב כמזון בריא ללב ומקל על כאבי מפרקים הנגרמים כתוצאה מדלקת מפרקים שגרונית. דגים אחרים , כמו טונה, סרדינים ומקרל יהיו גם הם בחירה מוצלחת.
4. כורכום
כורכום יכול להשפיע על מספר תהליכים המתרחשים בגוף, בהם גם תהליכי דלקת. מחקרים שבחנו אנשים הסובלים מדלקת מפרקים שגרונית ואוסטאוארתריטיס ונטלו תחליפי כורכום, מצאו כי המרכיב הכתום סייע במיתון הכאבים בזמן הליכה.
קראו עוד: מחקר מצא: כורכומין עשוי לשפר את בריאות המוח
5. שמן זית כתית
מחקרים שונים זיהו כי מרכיב בשם אוליאוקנטל (oleocanthal) הקיים בשמן זית כתית, פועל כרכיב נוגד דלקת. בנוסף, שמן הזית מסייע גם בשמירה על פעילות מפרקים תקינה.
6. פלפל צ'ילי
קפסאיצין, המרכיב המספק את החריפות לפלפל הצ'ילי, ידוע היטב ביכולותיו לשיכוך כאב.בנוסף, החריפות גורמת למוח לשחרר אנדורפינים הידועים כחוסמי אותות כאב. מחקרים מוקדמים מציעים כי אכילה של פלפלים חריפים עשויה להקל ואף למנוע דלקת.
7. מנטה
שמן מנטה יכול להקל על כאבי בטן ועל נפיחויות הנגרמות כתוצאה מתסמונת המעי הרגיז ותה מנטה, מסייע בהרגעה של כאבי בטן. מחקר מסוים אף מצא כי כוס אחד של תה מנטה ברזילאי (העשוי מצמח בשם היפטיס קרנטה), מסייעת בשיכוך כאב, במידה דומה ליעילותם של משככי כאבים.