דלג לתוכן

כאבי שיניים: 8 טיפולים פשוטים ליישום בבית

קיימות סיבות רבות לכאבי שיניים, בהן עששת, סתימה שהשתחררה, נסיגת חניכיים ועוד. מעבר לקביעת תור אצל רופא השיניים בהקדם האפשרי, קיימות מספר דרכים ביתיות להקלה על הכאב המשתק: אספנו עבורכם 8 טיפולים ביתיים שיסייעו

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 23/08/2018 תאריך עדכון: 15/10/2024
3 דקות קריאה
ד"ר יואב ירון בשיתוף עם ד"ר יואב ירון i ד"ר יואב ירון, רופא שיניים בכיר ומנהל רפואי, בעל יותר מ-15 שנות ניסיון ברפואת שיניים אסתטית ובשיקום 0737022694

כאב שיניים הוא כאב המתפתח סביב השיניים והלסתות. עששת, זיהום, סתימות שהשתחררו או נשברו, נסיגת חניכיים, הם מבין הגורמים המביאים לכאבי השיניים. 

במצבים בהם הכאב נמשך יותר מימים ספורים, מומלץ לפנות לרופא השיניים לאבחון מקור הכאב וטיפול מתאים בו. עד להגעה למרפאה השיניים, קיימים מספר טיפולים ביתיים שעשויים לספק הקלה זמנית באי הנוחות. אספנו עבורכם דרכים לטיפול ביתי בכאבי השיניים.

1. הניחו קומפרסים קרים על האזור הכואב 

קומפרסים קרים עשויים לסייע בהקלה על כאב השיניים, בעיקר אם מדובר בכאב הנגרם עקב חבלה או חניכיים נפוחים. החזיקו שקית עם קוביות קרח בצמוד לחלק החיצוני של הלחיים מעל לשיניים הכואבות לכמה דקות. הקור אשר נפלט מהקומפרס מכווץ את כלי הדם באזור ומאט את זרימת הדם. כך, ניתן להקהות את הכאב ולהפחית את הנפיחות והדלקת.

2. גרגרו מי מלח

שטיפת הפה עם מי מלח חמימים מסייעת בניקויו ובחיטויו מחומרים מזהמים ומשאריות המזון בפה שעלולות לגרום לזיהום. בנוסף, היא תורמת להפחתת הנפיחות האזורית ומאיצה את תהליך הריפוי של האזור הפגוע. המיסו כפית אחת של מלח בכוס של מים חמים וגרגרו את התמיסה בפה במשך 30 שניות. ניתן לחזור על התהליך עד לתחושת הקלה בכאב. 

3. מרחו שום על השן הפגועה 

השום נמצא בשימוש נרחב למטרות רפואיות לאורך ההיסטוריה. הוא מכיל אליסטין- מרכיב אנטי-בקטריאלי עוצמתי. כדי לספק הקלה בכאב ולטפל בדלקת, הכינו תערובת של שן שום טרייה כתושה אחת ומלח, אותה יש למרוח על השן הפגועה.


השום מכיל מרכיב אנטי בקטיראלי שעשוי לתרום בהקלה על הכאב וטיפול בדלקת 

4. שתו תה עם נענע

קיימות מספר תכונות בנענע שעשויות להרגיע כאבי שיניים. מנתול הידוע כמרכיב המספק טעם וריח הוא גם בעל תכונות אנטי- בקטריליות. השרו כפית אחת של עלי מנטה מיובשים בכוס מים רותחים במשך 20 דקות. לאחר שהתמיסה תתקרר, גרגרו אותה בפה והעבירו אותה מצד לצד. תוכלו גם להשתמש בקומפרס חם של תיון: החזיקו את התיון החם על הלחי, בנקודה בה מורגש הכאב. 

5. נסו להשתמש בטימין

טימין הוא סוג של צמח תבלין המוכר בשל שימושי המרפא שלו. טימין הוא תרופה יעילה לטיפול בברונכיטיס או שיעול. טימול, המרכיב העיקרי בטימין הוא בעל יכולת חיטוי ותכונות אנטי-פטרייתיות. ניתן לבצע שטיפת פה באמצעות טיפה אחת של שמן טימין המהולה בכוס מים.  כמו כן, תוכלו גם לפזר כמה טיפות של שמן טימין מהול במים על צמר גפן וללחוץ אותו כנגד השן הכואבת.


6. מרחו ג'ל אלוורה על המקום הכואב

ג'ל אלוורה, אשר מצוי בעלים של צמח האלוורה הבשרני, משמש כבר זמן רב לריפוי של כוויות ולהקלה על גירויים בעור. כמו כן, ניתן להשתמש בג'ל אלוורה להרגעת כאבי חניכיים. מחקרים שונים אף הראו כי לאלוורה תכונות אנטי-בקטריאליות, והיא יכולה לסייע בהשמדת חיידקים מזיקים הגורמים לעששת. מרחו את הג'ל על האזור הכואב של הפה ועסו בעדינות.

7. גרגרו מי חמצן

מי חמצן הם פתרון יעיל לשטיפת פה אנטי-בקטריאלית, במיוחד אם כאב השיניים נגרם בשל זיהום. למרות זאת, חשוב לציין כי מסוכן לבלוע את מי החמצן. ערבבו כמות שווה של יי חמצן בריכוז של  3% ומים וגרגרו את התרכובת בפה במשך 30 שניות. אחרי יריקת הנוזל שטפו את הפה במים רגילים מספר פעמים. יש לזכור כי אין לבלוע את מי החמצן ותרופה ביתית זו אינה מומלצת לילדים.

8. נסו ללעוס ציפורן

ציפורן הוא תבלין שמקורו באיי מלוקו שבאינדונזיה. חומצת הציפורן (eugenol)  תרכובת כימית שנמצאת בציפורן הטחון, פועלת כמו תרופת הרדמה טבעית. לציפורן תכונות אנטי דלקתיות ואנטי-בקטריאליות, אשר יכולות לסייע בלחימה בזיהומים בשיניים או בחניכיים. טבלו צמר גפן בשמן ציפורן והניחו על השן הכואבת. גם ציפורן יבש עשוי לסייע: לעסו בעדינות ציפורן שלם כדי "לשחרר" את השמן המצוי בפרח והניחו אותו צמוד לשן במשך עד 30 דקות.

חשוב לציין כי התרופות הביתיות נועדו לספק הקלה זמנית בכאב בלבד, ובמקרים בהם כאב השיניים נמשך יותר מיום או יומיים, חשוב לפנות לרופא השיניים. אי- טיפול בבעיות השיניים, עלול להוביל להתפתחות מצבים חמורים יותר, כמו מחלות חניכיים או מורסה בשן. מורסה בשן  היא תגובה דלקתית מסוכנת מאוד, הנגרמת עקב הצטברות של מוגלה בשורש השן הנגועה בשל זיהום חיידקי.

הדרך הטובה ביותר למניעת כאבי שיניים, מחלות חניכיים או התפתחות של מורסה בשן, היא על ידי שמירה על היגיינת הפה : הקפידו לצחצח שיניים פעמיים ביום, במשך שתי דקות לפחות בכל פעם, השתמשו בחוט דנטלי לאחר האכילה, הימנעו מעישון שעלול להחמיר את בעיות השיניים, והקפידו על בדיקות שגרתיות אצל רופא השיניים והשיננית.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר אנה אסטליין
ד"ר אנה אסטליין רפואת שיניים
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר אנה קשובה רגישה עושה את הטיפול מכל הלב ברגישות נעימות מייצרת חוויה טובה למטופל/ת אמליץ עליה מכל הלב❤️"
ד"ר נעמי רשף
ד"ר נעמי רשף רפואת שיניים
רופאת שיניים, אסתטיקת הפה והפנים, בעלת מרפאת בוטיק לקוסמטיקה דנטאלית
ד"ר ניר פילוסוף
ד"ר ניר פילוסוף רפואת שיניים
רופא שיניים מומחה לאנדודונטיה מ2016
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר יואב ירון

שאלות מתוך פורום שיקום הפה

בניהול ד"ר אוהד שרון
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו