דלג לתוכן

חומץ תפוחים עוזר לרפלוקס?

אחת ולתמיד – מה היתרונות ותופעות הלוואי של שימוש בחומץ תפוחים, שהפך לתרופה ביתית כה פופולארית בקרב אנשים הסובלים מרפלוקס?

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 07/01/2019
2 דקות קריאה

ישנן תרופות ביתיות רבות שעשויות להקל על התסמינים של רפלוקס, צרבת ומחלת GRED. אנשים הטוענים שחומץ תפוחים משפר תסמינים אלו, בעוד אחרים טוענים שזה מחמיר אותם. בכתבה זו, נבדוק את יעילות השימוש בחומץ תפוחים לטיפול ברפלוקס, כמו גם את תופעות הלוואי הפוטנציאליות.

האם חומץ תפוחים מקל על תחושת הצרבת?

רפלוקס, או צרבת, מופיע כאשר חומצה מהקיבה עולה בוושט. הדבר גורם לטעם חמוץ בפה ולתחושה של צריבה באזור החזה. 


ישנן שפע כתבות ברשת על הכנת חומץ תפוחים בייתי לצורך טיפול בתחושת הצרבת. התומכים בחומץ תפוחים יטענו שחומציות הנוזל, כמו גם החיידקים הטובים שנמצאים בו, עשויים לשפר את העיכול ולהקל על הצרבת.

תיאוריה אחרת טוענת שלאנשים הסובלים מרפלוקס יש מחסור בחומצת הקיבה, מצב המכונה היפוכלורידריה (תת חומציות בקיבה). הסיבה להתפתחות מצב זה היא ככל הנראה עקב השימוש במעכבי משאבות פרוטונים (PPI). תרופות נפוצות אלו לטיפול ברפלוקס עלולות להוריד את חומצות הקיבה לרמות נמוכות מאוד, כך ששתיית חומץ תפוחים עשויה להעלות את החומציות בקיבה ולהביא לתחושת הקלה.

לצד זאת, מדענים עדיין לא ערכו מספיק מחקרים התומכים בטענות אלו ובהשפעות של חומץ תפוחים על המעיים. למעשה, לא קיים כל מחקר בכתב עת רפואי כלשהו, שחקר את השפעותיו של חומץ תפוחים על רפלוקס וצרבת.




שתיית חומץ תפוחים עשויה להעלות את החומציות בקיבה ולהביא לתחושת הקלה בצרבת 

האם זה בטוח להשתמש בחומץ תפוחים לרפלוקס?

באופן כללי, הסיכון שבשימוש בחומץ תפוחים הוא מינימלי. אנשים רבים שותים זאת על בסיס יומי לצורך הורדת רמות הסוכר בדם, לירידה במשקל ועוד, וכל זאת בלי לחוות תופעות לוואי כלשהן. עם זאת, אין מחקר שאישר שבטוח להשתמש בחומץ תפוחים בטווח הארוך.


לאנשים מסוימים, חומץ תפוחים אף מחמיר את הצרבת. אנשים הסובלים מוושט הרגישה מאוד למזון, עלולים לחוות צרבת וגירוי לאחר שתיית חומץ תפוחים. 

לאנשים שרוצים לנסות חומץ תפוחים לטיפול ברפלוקס מתון, מומלץ לערבב כפית עד כף של חומץ תפוחים בכוס מים. יש לשתות זאת לפני או אחרי הארוחה. אצל חלק מהאנשים הדבר עשוי להביא להקלה בתסמינים.לא מומלץ לשתות חומץ תפוחים במקרים בינוניים עד חומרים של רפלוקס, צרבת או GRED.



קראו עוד: מנה יומית של אגוזים לשמירה על המשקל 



תופעות לוואי של שתיית חומץ תפוחים

פרט לאפשרות שהצרבת תחמיר, שתיית חומץ תפוחים עלולה לפגום בשכבת האמייל של השן. כדי לשמור על השיניים, יש לדלל את החומץ ולשלב אותו עם מזון. דרכים נוספות לשמירה על האמייל הן באמצעות שטיפות פה או שימוש בקשית.


בנוסף, חומץ תפוחים עלול לייצר תגובה כשהוא בא באינטראקציה עם תרופות מסוימות, כגון אינסולין וחומרים משתנים. אנשים הנוטלים תרופות כלשהן או תוספי תזונה צריכים להיוועץ עם הרופא שלהם לפני שתיית חומץ תפוחים.

חומץ תפוחים הוא תרופה ביתית טבעית ופופולארית לרפלוקס וצרבת, והרבה אנשים טוענים שזה עוזר להם. לצד זאת, חשוב לזכור שעדיין אין כל מחקרים מדעיים התומכים בהשפעה החיובית של חומץ תפוחים על רפלוקס. מסיבות אלו, אולי עדיף לנסות כמה מהתרופות הביתיות שכן הוכחו, כגון הימנעות מסוגים שונים של מזון, שמירה על משקל מאוזן ושינוי הפוזיציה בשכיבה על המיטה.

בכל מקרה של רפלוקס או צרבת חריפים, יש לגשת לרופא לצורך אבחון וטיפול להקלה על התסמינים. 

   


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר דן קרת
ד"ר דן קרת נטורופתיה
מטפל בנטורופתיה ותזונה
פרופ' יהודה קמרי
פרופ' יהודה קמרי פנימית
5.0
( 6 חוות דעת )
"הגעתי לקמרי דרך המלצה עם קריסת כבד , חשד לשחמת , לחץ דם גבוה כולסטרול סכרת והשמנת יתר , לאחר איבחון של קמרי , הוא שינה לי את כל מערך התרופות שלקחתי במשך 10 שנים והם לא עזרו לי כלל , ואף רופא בקופ״ח לא התייחס לבעיות שלי ולטענות שלי , כבר בחודש הראשון לטיפול של קמרי , ירדתי במשקל , התאזנתי עם הסכרת והדלקת החריפה שהייתה לי בכבד , וכמובן האיזון בלחץ דם והכולסטרול, כל ביקור כל שיחת טלפון מקמרי מקצועית ומדוייקת , כולל הליווי של הדיאטנית במרפאה , וכמובן שאמליץ בשמחה על קמרי וצוותו , אני הגעתי אליו לפני שנה בדיוק עם קריסת כבד, כבר דיברו איתי על השתלה שאולי אזדקק לה , היום אני מאוזנת ושומרת על עצמי וקמרי זמין לכל שאלה או כל חשש שיש לי , ולכן אני ממשיכה אצלו לסבב נוסף של השגחה שלו וטיפול צמוד שלו , במילה אחת הוא אציל לי את החיים לפני שנה ואני אסירת תודה ❤️"
ד"ר רז הגואל
ד"ר רז הגואל
המרכז הרפואי לטיפול בהשמנה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום צמחי מרפא

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו