דלג לתוכן

סוכרת מסוג 2: כיצד מיגרנה משפיעה על הסיכון למחלה?

אור קטן בקצה הכאב: ממחקר חדש עולה כי נשים הסובלות ממיגרנה נמצאות בסיכון נמוך יותר לפתח סוכרת מסוג 2. למה זה קורה? הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 13/01/2019
2 דקות קריאה

לפי ארגון הבריאות העולמי , 1 מכל 7 אנשים בעולם סובל ממיגרנה, כאשר נשים נוטות לסבול ממיגרנה כמעט פי 3 יותר מגברים. מיגרנה נוטה להופיע בגילאים 35-45, אך עלולה להופיע גם בגילאים אחרים, כולל בגילאי הילדות.

למרות שסוכרת מסוג 2 ומיגרנה הם שני מצבים בריאותיים נפוצים, מידע על הקשר ביניהם הוא נדיר מאוד. כעת, מחקר חדש של מכון INSERM שבצרפת, שתוצאותיו פורסמו בכתב העת JAMA Neurology, בחן את הקשר בין השניים.


נשים עם מיגרנה בעלות סיכון מופחת לסוכרת

לצורך המחקר החוקרים ניתחו נתונים על למעלה מ-70,000 נשים החיות בצרפת. הנשים מילאו שאלונים בתחום בריאות ולייף סטייל בכל כמה שנים במהלך השנים 1990-2014. השאלונים כללו גם שאלות על מיגרנה, כאשר מידע על סוכרת מסוג 2 הגיע ממאגרי המידע של ביטוח הבריאות אליו השתייכו נשים אלו.


המחקר חשף שנשים עם מיגרנה פעילה היו בעלות כ-30% פחות סיכון לפתח סוכרת מסוג 2, לעומת נשים לא היסטוריה של מיגרנה. מיגרנה פעילה הוגדרה על ידי החוקרים כמי שחוותה התקף מיגרנה אחד לפחות מהשאלון האחרון.


נשים הסובלות ממיגרנה הן בסיכון פחות של כ-30% לפתח סוכרת מסוג 2


מה המנגנון שמאחורי הקשר?

קיימות מספר השערות בעניין המנגנון שיכול לתמוך בקשר שבין מיגרנה וסוכרת מסוג 2, אחת מהן היא הפעילות של מולקולה בשם CGRP, הנפוצה בהתפתחות של מיגרנה וגם קשורה במטבוליזם של הגלוקוז. 


עם זאת, רופאים המטפלים בכאבי ראש דיווחו ששמו לב שהמטופלים שלהם גם סובלים מסוכרת מסוג 2. לאור נתונים אלו, עולה השאלה האם ייתכן שחולי סוכרת עסוקים כ"כ בניהול המחלה עד שאינם מבחינים בכאבי הראש שלהם? או לחילופין, האם רופאים המטפלים בחולי סוכרת מטפלים גם בכאבי הראש של מטופליהם ובכך נמנע מהם טיפול אצל רופאים אחרים שיטפלו להם במיגרנה? והאם הקשר בכלל הוא בגלל שמחלת הסוכרת גורמת לדיכוי או להפחתת המיגרנה?

קראו עוד: שעות עבודה ארוכות עלולות לגרום לסוכרת? מחקר חדש טוען שכן 





כך או כך, לא ניתן בשלב זה לומר שמיגרנה מפחיתה את הסיכון לסוכרת, כמו כן, לא ניתן לקבוע אם גורמים המעלים או מפחיתים את הסיכון לסוכרת מסוג 2 גם מעלים או מפחיתים את הסיכון למיגרנה. 

בשלב זה לא ניתן לומר בוודאות מה עומד מאחורי קשר זה, והחוקרים טוענים שדרוש מחקר שיתמקד במנגנון שיכול להסביר את ממצאי מחקר זה.


האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר מאשה קרני
ד"ר מאשה קרני פסיכיאטריה
5.0
( 3 חוות דעת )
"ד"ר מאשה קרני מתייחסת למטופל בצורה רגישה, עם אמבפטיות, תמיד מחפשת דרכים לעזור, מקצועית ומקשיבה. תודה."
ד"ר בתיה יפה
ד"ר בתיה יפה כירורגיה פלסטית
3.7
( 3 חוות דעת )
"רופאה מקצועית, יחס נהדר והשירות במרפאה מאוד נעים ומסביר. תודה רבה."
ד"ר אלכס סוצקובר
ד"ר אלכס סוצקובר גריאטריה
רופא גריאטר עצמאי
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו