שבוע 27 להריון
את לקראת סיומו של השליש השני וצפויה להיכנס לשלב האחרון של ההריון. מה צפוי לך, מה צפוי לעובר ואיזה בדיקות כדאי לעבור? לפניך כתבה על השבוע ה-27 להריון
האם
זהו, את רגע לפני תחילת השליש האחרון של ההריון וסימני המתיחה ממשיכים לגדול יחד עם קצב צמיחת הרחם. יחד עם צמיחת הרחם והעלייה במשקל, גם היציבות והניידות שלך צפויים להשתנות, הבטן הבולטת גורמת להטיית האגן קדימה. מה שעוד צפוי לגדול הוא בית החזה שלך, בכמה סנטימטרים בודדים, וזאת לצורך קליטת צריכת חמצן גבוהה יותר כדי שיספיק גם לך וגם לעובר.
העובר
הידיים של העובר שלך פעילות עכשיו והוא כבר מוצץ את האגודל שלו, פעולה שגם מרגיעה אותו וגם עוזרת לו בחיזוק שרירי הלחיים והלסת. כעת הוא גם יכול לבכות.
צילום: shutterstock
רגע לפני תחילת השליש האחרון של ההריון, סימני המתיחה ממשיכים לגדול יחד עם קצב צמיחת הרחם
בדיקות מומלצות
בדיקת העמסת סוכר – סוכרת הריון היא תופעה שכיחה יחסית, ומאחר שהיא מגדילה את הסיכון לסיבוכים בלידה וללידת עובר גדול יותר, יש צורך לאבחן אותה בהקדם ולטפל בה בהתאם. בדיקת העמסת סוכר כרוכה בשתיית 50 גרם סוכר מדולל במים, שלאחריה תתבקשי לתת דגימת דם לצורך בדיקת רמות הסוכר בגופך. בהתאם לתוצאות הבדיקה יוחלט על ההמשך. יש לבצע העמסת סוכר פעם שבוע בשבועות 24-28.
בדיקות דם ושתן – בשבועות הראשונים להריון עברת בדיקה שמטרתה לזהות את סוג הדם שלך והאם את בעלת RH שלילי. RH הוא אנטיגן (מרכיב חלבוני) הגורם ליצירת נוגדנים ולתגובה של המערכת החיסונית. לבעלות RH שלילי חסר אנטיגן זה ובשלב זה של ההריון תישקל בדיקת המשך או חיסון.
מעקב הריון – מומלץ לבצע בדיקות שגרתיות הכוללות בדיקת לחץ דם, בדיקת משקל, בדיקת חלבון בשתן, ובדיקות אחרות בהתאם לייעוץ הרופא.
חיסון נגד שעלת – מחלת השעלת עלולה להיות מסוכנת לתינוק עד גיל חצי שנה. בעזרת חיסון נגד שעלת בשבועות 27-36, תוכלי להבטיח הגנה טובה יותר לתינוק שלך כבר בחודשיים הראשונים שלאחר הלידה.
טיפים
בסוף הטרימסטר השני מומלץ להתחיל בסידורים לקראת הלידה: שאלי את הרופא או האחות המיילדת על הלידה. הם יכולים לספר על הסימנים המקדימים ללידה ובאיזה שלב של הצירים עליך לפנות לבית חולים; ערכי סיורים בבתי חולים ובחרי את המקום שבו תרצי ללדת; בדקי על רופא ילדים ומרכז לטיפת חלב באזור מגוריך; התחילי בכתיבת תוכנית לידה.