שבוע 26 להריון
את עלולה לחוש כאבים בצלעות ובצדי הבטן התחתונה. ומה כדאי לדעת לפני שאת יוצאת לחופשה? מה קורה לעובר? איזה בדיקות יש לעבור? לפניך כתבה על השבוע ה-26 להריון
האם
את כבר אמורה להרגיש את תנועות העובר שלך באופן קבוע. ייתכן ותתחילי לחוש כאב באזור הצלעות בשל צמיחתו של העובר, שגורמת לדחיפת הצלעות כלפי מעלה. הלחץ הזה עלול גם לגרום לבעיות עיכול ולצרבות. גם כאבים בצדי הבטן התחתונה עלולים להופיע, לאור התמתחותם של שרירי הרחם.
העובר
שמיעתו של העובר כבר מפותחת, ותגובתו לצלילים ולקולות מלווה בהאצת קצב פעימות ליבו. הוא אפילו עשוי לנוע בהתאם לקצב הצלילים שישמע. הריאות עדיין ממשיכות לגדול, אך הן עדיין לא הגיעו לבשלות מלאה. דפוסים של גלי המוח של העובר כבר מתנהגים כמו אצל תינוק, גם דפוסי שינה וערות מתחילים להיווצר אצלו.
צילום: shutterstock
ייתכן ותתחילי לחוש כאב באזור הצלעות בשל צמיחתו של העובר, הלחץ הזה עלול גם לגרום לבעיות עיכול ולצרבות
בדיקות מומלצות
בדיקת העמסת סוכר – סוכרת הריון היא תופעה שכיחה יחסית, ומאחר שהיא מגדילה את הסיכון לסיבוכים בלידה וללידת עובר גדול יותר, יש צורך לאבחן אותה בהקדם ולטפל בה בהתאם. בדיקת העמסת סוכר כרוכה בשתיית 50 גרם סוכר מדולל במים, שלאחריה תתבקשי לתת דגימת דם לצורך בדיקת רמות הסוכר בגופך. בהתאם לתוצאות הבדיקה יוחלט על ההמשך. יש לבצע העמסת סוכר פעם שבוע בשבועות 24-28.
בדיקות דם ושתן – בשבועות הראשונים להריון עברת בדיקה שמטרתה לזהות את סוג הדם שלך והאם את בעלת RH שלילי. RH הוא אנטיגן (מרכיב חלבוני) הגורם ליצירת נוגדנים ולתגובה של המערכת החיסונית. לבעלות RH שלילי חסר אנטיגן זה ובשלב זה של ההריון תישקל בדיקת המשך או חיסון.
מעקב הריון – מומלץ לבצע בדיקות שגרתיות הכוללות בדיקת לחץ דם, בדיקת משקל, בדיקת חלבון בשתן, ובדיקות אחרות בהתאם לייעוץ הרופא.
טיפים
מתחשק לך לפנק את עצמך בחופשה לפני שאת מתחילה את השליש האחרון של ההריון? רעיון מצוין. במקרה של נסיעה ברכב, הדרך הנוחה ביותר לשים חגורת בטיחות היא על ידי הנחת הרצועה הנמוכה מתחת לבטן והרצועה העליונה בין השדיים. במקרה של טיסה, מומלץ לבחור מקום קרוב למעבר כדי לבצע הליכות מדי פעם במהלך הטיסה ולמנוע סיכון לקרישי דם.