שבוע 18 להריון
האם כבר תוכלי לזהות מתי העובר זז או בועט? ולמה לא כדאי שתחשפי את הבטן שלך לשמש ישירה? לפניך כתבה על השבוע ה-18 להריון
האם
הלב שלך עובד עכשיו כ-40%-50% יותר קשה כדי לתמוך בהריון שלך. בשלב הזה את צפויה להתחיל להרגיש את העובר. נשים שחוות הריון ראשון לא תמיד מבחינות בכך וטועות לחשוב שמדובר בפרפורים קטנים או בתחושות הדומות לגזים. בשבועות הקרובים התחושות הללו יתחזקו ויהיה קל לך יותר להבחין בתזוזת העובר.
העובר
הצמיחה המהירה של העובר בתקופה האחרונה מאיטה כעת. עם זאת, הרפלקסים מתחילים לעבוד בקצב מהיר יותר והעובר מתחיל לפהק, להימתח, לעשות הבעות פנים ואפילו לקמט את מצחו. בלוטות הטעם בפיו מתחילות להתפתח והוא כבר מבחין בין מתוק למר, הוא יכול לבלוע ואפילו לשהק. רשתיות העין שלו רגישות יותר לאור, כך שאור בהיר ישיר על הבטן שלך יכול לגרום לו לזוז כדי להגן על עיניו.
צילום: shutterstock
בבדיקת מי שפיר מוחדרת מחט לשק מי השפיר במטרה לשלול או לאשר מומים כרומוזומליים בעובר
בדיקות מומלצות
חלבון עוברי – אם טרם ביצעת בדיקה זו, את יכולה לבצע אותה עד שבוע 19 + 6 ימים. מדובר בבדיקת דם שמטרתה להעריך את הסיכון לתסמונת דאון, להפרעות כרומוזומליות ולמומים בתעלה העצבית של העובר.
בדיקת מי שפיר – בדיקה פולשנית שבה מוחדרת מחט לשק מי השפיר במטרה לשלול או לאשר מומים כרומוזומליים בעובר. הבדיקה מומלצת לנשים בקבוצת סיכון: מעל גיל 35, סיכון לתסמונת דאון, חשד למום בתעלה העצבית של המוח, סיכון למחלות תורשתיות, הידבקות במחלות זיהומיות.
טיפים
למרות שנהוג לעשות סקירת מערכות מאוחרת רק בשבועות 20-23, מומלץ כבר עכשיו לתאם תור לבדיקה, וזאת לאור עומס התורים שצפוי להיות.