שבוע 17 להריון
מי השפיר, שכבר נספגים אצל העובר, עוזרים להעביר לו קולות וזה הזמן להתחיל לשיר ולדבר איתו. ומה קורה אצלך, איזה בדיקות כדאי לעשות? לפניך כתבה על השבוע ה-17 להריון
האם
התיאבון שלך גדל והעלייה במשקל נמשכת. הרחם שלך מתמקם גבוה יותר והעלייה בנפח הדם עלולה לגרום להפרשות מהנרתיק. ההפרשות בדרך כלל מימיות, שקופות או לבנות, לעיתים ייתכן גם גירוי באזור. תופעה זו היא טבעית לחלוטין. עם זאת, אם ההפרשה אינה בצבע שהוזכר לעיל והיא מלווה בכאב או בגירוד אינטנסיבי, יש לפנות לרופא.
העובר
העובר שלך הכפיל את משקלו בשבועיים האחרונים. השומן שהתחיל להיווצר בגופו עוזר ביצירת חום ומסייע למטבוליזם שלו גם לאחר הלידה. מערכות הדם והשתן שלו פועלות. ראשו, גבותיו והריסים שלו מתמלאים בשערות, והריאות כבר מתחילות לספוג את מי השפיר. מי שפיר הם מוליך טוב לקולות והעובר חשוף כעת להרבה רעשים. אז כן, זה הזמן להתחיל לשיר, לדבר ואף לשים מוסיקה לעובר שלך.
צילום: shutterstock
במידה ואת מרגישה מעט מסוחררת, שבי והטי את ראשך אחורה, או לחלופין שכבי לרגע
בדיקות מומלצות
חלבון עוברי – אם טרם ביצעת בדיקה זו, את יכולה לבצע אותה עד שבוע 19 + 6 ימים. מדובר בבדיקת דם שמטרתה להעריך את הסיכון לתסמונת דאון, להפרעות כרומוזומליות ולמומים בתעלה העצבית של העובר.
בדיקת מי שפיר – בדיקה פולשנית שבה מוחדרת מחט לשק מי השפיר במטרה לשלול או לאשר מומים כרומוזומליים בעובר. הבדיקה מומלצת לנשים בקבוצת סיכון: מעל גיל 35, סיכון לתסמונת דאון, חשד למום בתעלה העצבית של המוח, סיכון למחלות תורשתיות, הידבקות במחלות זיהומיות.
טיפים
כדי למנוע תחושות של סחרחורת וחולשה, מומלץ לשנות תנוחות באופן איטי, בעיקר כשאת עוברת ממצב של שכיבה לישיבה, או מישיבה לעמידה. במידה ואת מרגישה מעט מסוחררת, שבי והטי את ראשך אחורה, או לחלופין שכבי לרגע.