שבוע 14 להריון
נכנסת לשליש השני של ההריון ואת מרגישה הרבה יותר טוב. מה עוד עובר עליך, מה קורה לעובר ואיזו בדיקה מומלץ לעשות? לפניך כתבה על השבוע ה-14 להריון
האם
השיפור מתופעות הלוואי של השליש הראשון כבר ניכר. דימומים, בחילות בוקר, הקאות, עייפות מוגברת, כל זה כבר אמור להיות ברובו מאחורייך. הבטן ממשיכה גם היא לגדול, השרירים והעור נמתחים כדי להתאים לעובר הגדל, ויחד עם הבטן גדל גם הצורך בבגדי הריון. בשלב זה הורמוני ההריון מאטים את פעילות המעיים שלך ואת עלולה להתחיל לסבול מעצירויות. מומלץ גם להתחיל ליטול ברזל, מה שגם עלול להגביר את העצירות.
העובר
האוזניים מתמקמות בצדי הראש, הצוואר מתארך והסנטר בולט יותר. לעובר כבר יש תווי הפנים וטביעות אצבע משלו, והוא עשוי להתחיל להגיב לגירויים חיצוניים. בשלב זה העובר מתחיל לאמן את הנשימה שלו על-ידי נשימת מי שפיר. אמנם השתן שלו מופרש למי השפיר, אך הם מתחדשים ומתנקים כל כמה שעות.
צילום: shutterstock
כדי להקל על עצירות מומלץ לעשות פעילות גופנית מאוזנת, להרבות בשתיית נוזלים ולאכול הרבה פירות וירקות
בדיקות מומלצות
סקירת מערכות מוקדמת – בין השבועות 14-16 מומלץ לבצע בדיקת אולטרסאונד שבוחנת את כל האיברים של העובר, כמו גם את תפקודם. מטרת הבדיקה היא לאתר מומים קשים, אך מאחר שטרם התפתחו סופית כל האיברים, מומלץ לבצע סקירת מערכות מאוחרת בשלבים מתקדמים יותר של ההריון.
במידה וחלילה התגלתה בעיה בסקירה המוקדמת, הרופא ימליץ על המשך בדיקות.
טיפים
כדי להקל על עצירות מומלץ לעשות פעילות גופנית מאוזנת, להרבות בשתיית נוזלים ולאכול הרבה פירות וירקות. במידה ואלה אינם עוזרים לך, ניתן לפנות לטיפולים משלימים המתאימים לנשים בהריון.