דלג לתוכן

שבוע 9 להריון

התינוק שלך הופך כבר לאיש קטן ומתחיל להצמיח סחוסים ותאי עצם. מהם השינויים המתרחשים בגופך ומדוע את צפויה לסבול מתנודות קיצוניות במצב הרוח? לפניך כתבה על השבוע ה-9 להריון

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 18/02/2019
2 דקות קריאה

האם 

בשבוע התשיעי הרחם ממשיך לגדול, ועל כן צפויה עלייה גם בדחיפות מתן שתן.  בנוסף, היקף המותניים שלך עשוי להתרחב, אך אם לא תבחרי לשתף אנשים אחרים בחדשות המרגשות ההריון עדיין לא יהיה מורגש. בשלב זה העלייה במשקל לרוב מתונה, בייחוד אם את סובלת מסלידה ממזונות מסוימים, צרבות, בחילות או נפיחות באזור הבטן. בשבוע התשיעי להריון השדיים מתחילים להשתנות: הם גדלים והופכים רגישים יותר. האזור שסביב לפטמות מתכהה ועשויים להופיע ורידים בולטים באזור.

 אם את מרבה לבכות מכל סרט מרגש, או ויכוח מזערי עם בן הזוג – אין סיבה לחשש. השבוע התשיעי להריון כרוך בעלייה ברמות האסטרוגן והפרוגסטרון המביאה לשינויים תכופים במצב הרוח.

העובר 

בשבוע התשיעי נכנס העובר לשלב ה- FETUS, שבמהלכו נוצרים תאי עצם וסחוסים. גודלו של העובר הוא 2.3-3 ס"מ. צוואר התינוק מפותח יותר וראשו זקוף יותר. בנוסף, בשבוע זה אורכות ידיו של העובר והאזור בו עתידות לגדול האצבעות נפוח מעט. בכל הנוגע ללב, בשבוע התשיעי להריון התפתחו ארבעת החדרים והוא פועם. 

בבדיקת האולטרה סאונד יראו תזוזות של העובר, אך למרות זאת תנועות אלה אינן מורגשות עוד. אם מדובר בהריון של תאומים, השבוע התשיעי מהווה את הזמן האידאלי כדי לגלות האם מדובר בתאומים זהים – מידע חיוני לצורך מעקב ההריון. 

הדמיה של מצב העובר ברחם בשבוע 9 להריון

צילום: shutterstock

היקף המותניים שלך עשוי להתרחב, אך אם לא תבחרי לשתף אנשים, ההריון לא בהכרח יורגש

בדיקות מומלצות

בדיקת רופא/ת נשים ראשונה - את הבדיקה הראשונה בהריון אצל רופא הנשים, מומלץ לעבור עד לשבוע ה-12. במהלך הבדיקה יסקור הרופא המטפל את מצבך הרפואי, יבחן את התרופות אותן את נוטלת, יבדוק אם קיימת רגישות לתרופות או מחלות משפחתיות. בנוסף, יבדוק הרופא אם קיימים גורמי סיכון שעלולים להשפיע על מהלך תקין של ההריון, כמו עישון. 
בדיקות סקר גנטיות - בדיקות הסקר הגנטיות הן למעשה בדיקות דם פשוטות המשמשות לאיתור זוגות המצויים בסיכון למחלות תורשתיות. גם במצבים בהם לא קיימת היסטוריה משפחתית של מומים או מחלות, קיים סיכוי להתפתחות מצבים אלה. בדיקות גנטיות מותאמות למוצאם של שני בני הזוג ומאפשרות גילוי נשאות של מחלות קשות שעוברות בתורשה לפני ההריון ובשלבי ההריון המוקדמים.
בדיקות דם - בתחילת ההריון יש לבצע מספר בדיקות דן, בהן בדיקה לגילוי סוג הדם, ספירת דם ובדיקה לגילוי נוכחות נוגדנים כנגד מחלות שמהוות סיכון עבור העובר (במצבים בהם האם אינה מחוסנת).
בדיקות שתן - בדומה לבדיקות הדם, גם את בדיקות השתן ניתן לבצע עד לשבוע ה-12 להריון. מקובל לבצע בדיקת שתן כללית ותרבית שתן, כדי לזהות זיהום בשתן בשלבים המוקדמים – טרם הופעת הסימפטומים. אם התגלו חיידקים בשתן יש לקבל טיפול כדי למנוע סיכון לעובר. 

טיפים 

הקפידי לצרוך שפע של מזונות המכילים סידן, כמו גבינות, ברוקולי וסרדינים. הסידן חיוני להתפתחות העובר וכן גם עבורך. 

לשבוע ההריון הבא

האם המאמר עניין אותך?

רופאים בתחום
ד"ר מירב שגב
ד"ר מירב שגב יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 9 חוות דעת )
"הייתה לי חוויה ממש טובה ממירב. היא הייתה נעימה והסבירה לי הכל בצורה מדויקת. במהלך הבדיקה שאלה כל רגע אם נוח לי ואם הכל בסדר. הייתה לגמרי מדהימה, והחוויה הייתה מצויינת. לגמרי ממליצה עליה !"
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי
פרופ' יעקב (ג'קי) אשכנזי יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מומחה בעל שם בתחום הפריון, פוריות האישה, פוריות הגבר והפריה חוץ גופית
ד"ר יזהר ארז
ד"ר יזהר ארז יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
5.0
( 168 חוות דעת )
"הרופא הכי מקצועי שיש. קשוב, ענייני ובעיקר רגיש לכל שאלה ובקשה. ממליצה בחום לכל מי שרק מתלבטת"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום אולטרסאונד - הריון ולידה

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו