דלג לתוכן

עשיתם קניות בסופר אונליין? כך תחטאו את המוצרים שהגיעו

האם ניתן להידבק בווירוס באמצעות מגע עם מוצרים נגועים, מהם כללי הזהירות בהם יש לנקוט כשפוקדים את רשתות המזון, ואילו טיפים יסייעו בחיטוי המוצרים שהגיעו הביתה? כך תחטאו נכון: המדריך המלא לימי הקורונה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 02/04/2020
2 דקות קריאה


וירוס הקורונה החדש, או SARS-CoV-2, גורם לכולנו להישאר בבתים בתקופה האחרונה ולשנות גם את האופן שבו לרוב אנו קונים את המצרכים שלנו. למרות שרבים מאיתנו בוחרים להימנע מלהגיע אל הסופר או המכולת, ובוחרים לרכוש את מוצרי המזון דרך האינטרנט,  החבילות אשר מגיעות אלינו יכולות לשאת את הנגיף. עד כמה גבוה הסיכוי להעברת הנגיף בצורה זו, איך ניתן למנוע הדבקה בנגיף אם בכל זאת בחרתם לפקוד את הסופר וכיצד ניתן לחטא את המצרכים שהגיעו? התשובות בכתבה שלפניכם.
 

אישה עם מסכה פורקת מוצרים שהזמינה מהסופר
Shutterstock | Ulza

הדבקה מחפצים ומשטחים: עד כמה גדול הסיכון?

בכל הנוגע לרכישת מזון, הסיכון הגבוה ביותר להדבקה הוא ככל הנראה בהגעה פיזית אל הסופר או המכולת ושהייה בקרבת אדם חולה או אדם שנושא את הנגיף. לכן, גם אם החלטתם לגשת אל הסופר חשוב לשמור על מרחק של שני מטרים לפחות משאר האנשים שנמצאים בו. בנוסף, יש להצטייד במסכה ובכפפות בזמן הקנייה. יש לציין כי פריטים אלו הם חד פעמיים ואינם מיועדים לשימוש חוזר. בזמן השימוש במסכה, אין לגעת בה כדי לשמור עליה סטרילית ככל שניתן. בנוסף, כאשר אתם בוחרים פירות, ירקות או מוצרים אחרים, הימנעו ממגע ישיר איתם גם עם הכפפות – תוכלו לשים על היד שקית ניילון בזמן איסוף המוצרים. מומלץ גם לחטא את הטלפון, המפתחות וכרטיס האשראי כאשר אתם חוזרים הביתה.

באשר למצרכים עצמם, לא ברור עוד אם אריזות המוצרים משחקות תפקיד בכל הנוגע להעברת הווירוס אשר גורם למחלת הקוביד 19. עם זאת, על-פי ארגון הבריאות העולמי,  מגע עם משטחים מזוהמים ולאחר מכן מגע בעיניים, האף או הפה, מהווה מקור להדבקה. מחקר  שפורסם לאחרונה ב- New England Journal of Medicine מצא כי הווירוס יכול לשרוד על פלסטיק ופלדת אל חלד עד ל-72 שעות ועל קרטון עד ל-24 שעות. 

ללא כל תלות בדרך בה בחרתם לרכוש את המוצרים שלכם, כדאי לנקות את האריזות כאשר הן מגיעות הביתה. פעולה חיונית זו תצמצם את הסיכוי להעברת הנגיף בבית. 
 

כך תעשו זאת נכון: 5 דרכים יעילות לחיטוי המצרכים

1. הקצו אזור בבית לניקוי וחיטוי המוצרים
הדרך היעילה ביותר למנוע הדבקה ממוצרים וחבילות שקיבלתם, היא להשאיר אותם באזור מוגדר בבית ולהימנע ממגע איתם במשך 72 שעות. בזמן זה הווירוס יהפוך ללא פעיל. אולם, בכל הנוגע למוצרי מזון הדבר אינו תמיד אפשרי. לכן כדאי בשלב הראשון להקצות אזור בבית שישמש כעמדת חיטוי וכך להימנע מהפצת הווירוס, במידה וקיים על האריזות, ברחבי הבית. 

2. נגבו את אריזות 
רגע לפני שאתם מאכסנים את המוצרים, מומלץ לנקות אותם באמצעות מגבוני חיטוי כדי להפחית את הסיכוי להדבקה בווירוס. בנוסף, מומלץ לזרוק גם את השקיות בהן נארזו המוצרים. אם אתם משתמשים בשקיות בד, יש לכבס אותן לפני שימוש חוזר.

3. הקפידו לחטא גם את המשטחים
לאחר שצלחתם במשימת חיטוי המוצרים, מומלץ לנקות גם את המשטח עליו הנחתם אותם. מים וסבון יספיקו לחיטוי יעיל. 

4. רחצו את הפירות והירקות לפני השימוש
אם בחרתם להתענג על סלט בריא ומזין לארוחת ערב, מומלץ לקרצף את הירקות בסבון ומים במשך 20 שניות לפחות. הקפידו לשטוף את הירקות והפירות היטב כדי לוודא שכל הסבון הוסר מהם. 

5. אל תשכחו לרחוץ את הידיים 
מה לא נאמר עוד על החשיבות של חיטוי ידיים לשם מניעת הדבקה בקורונה: אחרי שסיימתם לפרוק את כל המוצרים שהגיעו, חשוב לשטוף את הידיים היטב בסבון בהתאם להנחיות. 


 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
ד"ר בועז גבאי
ד"ר בועז גבאי עור ומין
מומחה לרפואת עור ומין, טיפולים אסתטים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חיסונים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו