דלג לתוכן

סובלים מתסמיני קורונה קלים? כך תקלו על עצמכם בזמן השהייה בבית

למה צריך לדאוג מראש? איזה ציוד יכול לסייע לכם בתקופת הבידוד? מה אפשר לעשות בבית במשך כל הזמן? כל מה שכדאי לחשוב עליו מראש אם אובחנתם כחולים במצב קל בקורונה ואתם נשארים בבית

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 05/04/2020
4 דקות קריאה

אלפי  ישראלים אובחנו כחולים בקורונה (COVID-19) מאז התפרצות הנגיף בישראל. על מנת להקל על מערכת הבריאות ולאפשר טיפול יעיל בחולים מורכבים יותר, חלק מהחולים שמחלתם מוגדרת כקלה ואינם זקוקים לתמיכה נשימתית  צפויים להישאר בבידוד בביתם ולהחלים ללא צורך בתמיכה רפואית.

מטרת הבידוד הביתי היא עצירת ההדבקה ומניעת העלייה בתחלואה בקרב הציבור , אך בהיעדר תרופה למחלה,  אנשים רבים שואלים את עצמם "מה עלי לעשות אם חליתי בקורונה?".  מעבר לנייר טואלט ומזון, בהם כבר ככל הנראה הסתפקתם להצטייד, ישנם מספר צעדים בהם ניתן לנקוט שיקלו על תקופת הבידוד. 

אישה בבידוד ביתי, סובלת משיעול עקב מחלת הקוביד 19
 Maridav | Shutterstock

בשלב הראשון: מצאו מקום להתבודד

על מנת לא להדביק אנשים אחרים, חשוב מאד למצוא מקום שבו אתם באמת נמצאים לבד. במידה ואתם גרים עם אנשים נוספים, עליכם למצוא חדר שבו יהיה לכם נוח להיות, עם גישה נוחה לשירותים ולמקלחת.

קחו בחשבון שכל משטח שבא אתכם במגע וכל חלל שאתם נמצאים בו יכול להיות מדבק ובמידה ואתם יוצאים מהחדר יש לחטא את החפצים איתם באתם במגע. כמו כן, הבגדים שאתם לובשים, המגבות והמצעים שבהם השתמשתם יצטרכו לעבור השרייה במים חמים (לפחות 60 מעלות) לפני שיוכלו להיות בשימוש נוסף.
 

הצטיידו במשככי כאבים ותרופות נוספות

בחולים שלא זקוקים לתמיכה נשימתית הטיפול הוא בעיקרו טיפול תומך בתסמיני המחלה. כלומר,  באמצעות נטילת משככי כאבים להקלה על תסמיני המחלה ולהורדת החום

בשלבים מוקדמים יותר של התפרצות הנגיף, המלצת ה-WHO לטיפול תומך במשככי כאבים הייתה להעדיף טיפול באמצעות פרצטמול ולהימנע מתרופות המבוססות על איבופרופן מחשש להחמרה בתסמיני המחלה עקב נטילת תרופות אלה. עם זאת, בהמשך ההמלצה בוטלה. 

משרד הבריאות בארץ פועל לפי המלצות ה-WHO ומאפשר נכון לכתיבת שורות אלה טיפול הן בפרצטמול והן באיבופרופן, להקלה על תסמיני הקוביד 19, אך ממליץ להקפיד על נטילת מינון נמוך ככל הניתן. יש לציין כי באירופה ההנחיה הרשמית היא עדיין להשתמש בתרופות המבוססות על פרצטמול. 

תסמין נפוץ נוסף ממנו סובלים חולים רבים, פרט לחום, הוא שיעול. קיימות בשוק תרופות רבות כנגד שיעול, אך יעילותן אינה חד משמעית. בשל תופעות לוואי רבות ותגובות בין תרופתיות אפשריות המאפיינות תרופות אלו, מומלץ לפנות לייעוץ רפואי טרם התחלת הטיפול. 
 

דאגו למלאי של כל התרופות הקבועות שאתם נוטלים

במידה ואתם נוטלים תרופות קבועות בשל מחלת רקע או מסיבות אחרות,  וודאו מראש שיש לכם מלאי תרופות מספיק לתקופה של כארבעה שבועות. 

חשוב במיוחד לקחת בחשבון מחלות נשימתיות כמו אסתמה, ולהצטייד במשאפים או בתרופות מתאימות בהתאם למצב הרפואי. ערכת עזרה ראשונה המאפשרת טיפול במקרה של פציעות קלות תוכל גם היא לסייע לכם במצבים בלתי צפויים. כמו כן, ודאו מראש שיש לכם מד-חום עובד בבית, על מנת שתוכלו למדוד לעצמכם חום.

במידה ואתם נוטלים תוספי מזון, הכינו רשימה של כל התוספים שאתם זקוקים להם בתקופה זו. במידה ותצטרכו סיוע בהצטיידות בתרופות, פנו לגורמי הרווחה בעירכם שיקשרו אליכם מתנדבים שיוכלו להביא את התרופות אליכם. 
 

דאגו מראש לתקשורת שלכם עם העולם בשגרה ובמצבי חירום

מומלץ לוודא שיש לכם דרכים לתקשר עם העולם החיצון , כמו חיבור לטלפון ולאינטרנט. בנוסף, יש לוודא כי בני משפחה וחברים יודעים שאתם חולים ונמצאים בבידוד. במידה ואתם עובדים, מומלץ להודיע גם למקום העבודה על מצבכם.

הכינו רשימה של מספרי חירום הכוללת מספרים של מד"א (101), מוקד משרד הבריאות (5400*) ומספר של קופת החולים אליה אתם שייכים. מומלץ להכניס לרשימה גם מספרים של מסעדות קרובות שעושות משלוחים על מנת שתוכלו להזמין מזון במידה ותהיו חלשים מדי בשביל לבשל (או שסתם יתחשק לכם להתפנק).
 

וודאו שיש לכם מספיק מזון

הצטיידו בכמות מזון המספיקה ל-2-4 שבועות. נסו ליצור רשימה של מוצרים שניתן לאחסן למשך זמן ממושך: קפה, פסטה, אורז, קופסאות שימורים, קטניות, פירות יבשים, ירקות קפואים ומזון ארוז כמו חטיפים וקרקרים. 

חשוב להצטייד גם במגוון ירקות ופירות, שטובים לגוף שלכם הן במצבי שגרה והן במצבי חולי. אספקה נרחבת של תה ודבש תוכל לסייע לכם להתמודד עם השיעול האופייני למחלה. נסו לחשוב על מזונות שיכולים לשמח אתכם, אך שימו לב שיש חשיבות לשמירה על שגרת חיים בריאה ועל תזונה מאוזנת.
 

שמרו על היגיינה אישית ועל ניקיון הבית

הכניסו לרשימת הקניות שלכם גם מוצרים שיסייעו לכם לא להפיץ את הווירוס בבית: כפפות, כלי רחצה, מגבונים, סבון ידיים ואלכוהול ג'ל (מעל 60%). זה הזמן להציץ במגירת חומרי הניקוי שלכם ולמלא חוסרים. בנוסף, הצטיידו בנייר טואלט לכל התקופה. 


קראו עוד: לא רק לפסח: איך לחטא את הבית בתקופת הקורונה?

הרבו בשתייה

עקרון מרכזי ברפואה הוא שמירה על מאזן הנוזלים בגוף, בפרט בתקופות שבהן הגוף נלחם במחלה כמו קוביד 19. המחלה יכולה להשפיע על מאזן הנוזלים ולגרום להתייבשות, ולכן יש חשיבות גבוהה לצרוך מספיק נוזלים על מנת לסייע לגוף להחלים במהרה.

במידה ואתם לא יכולים לשתות מים מהברז או מבר מים, דאגו מראש למספיק בקבוקי שתייה או לאספקת מים למשך תקופה של 2-4 שבועות. מומלץ להניח בקבוק מים ליד המיטה, בשביל לזכור לשתות בימים שבהם תרצו בעיקר לנוח.
 

דאגו לעצמכם לתעסוקה

חשבו מה יסב לכם הנאה בבידוד ונסו להצטייד מראש בהתאם. האינטרנט מלא ברעיונות ובהמלצות – ולכם נותר רק לבחור.

ספרים, סרטים, סדרות, חומרי יצירה, כלי נגינה, צמחים לשתול בגינה, מתכונים מעניינים להכין – הבידוד הוא הזדמנות להתעסק בעצמכם ולעשות דברים שאין לכם די זמן אליהם בשגרה. עם זאת, אל תרגישו רע אם אין לכם חשק וכוח להיות פעילים. ייתכן וזה הזמן שלכם להוריד הילוך ולא לעשות דבר.

חשבו גם על בעלי החיים שלכם

במידה ויש לכם בעלי חיים, ודאו שיש לכם מספיק אוכל וציוד רפואי גם בשבילם.  אם יש לכם כלב, צרו קשר עם דוג-ווקר ושריינו אותו לכל התקופה, או נסו למצוא סידור אחר בשבילו.


 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
ד"ר קורנליוס נאסר
ד"ר קורנליוס נאסר עיניים
מנהל יחידת ניתוחי רשתית וזגוגית העין במרכז רפואי שמיר (אסף הרופא) / מומחה בכיר למחלות וניתוחי רשתית וניתוחי קטרקט מתקדמים
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ייעוץ תרופתי

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו