דלג לתוכן

אדם אחד יכול להדביק עשרות אנשים בקוביד 19 בשעות בודדות

עם ההקלות בסגר והחזרה לשגרה, גדל החשש מפני התפרצות של גל שני. למה זה יכול לקרות ומהם הגורמים שמעלים את הסיכוי להתפרצות נוספת של וירוס הקורונה? אלה הדברים שעשויים למנוע גל נוסף

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 01/06/2020
2 דקות קריאה

בזמן שארצות רבות בעולם כבר מקלות על הסגר, החזרה לשגרה מעוררת בקרב מומחים חשש גדול מפני מה שמכונה " מפיץ על" – אדם אחד שעלול להדביק עשרות אנשים בשעות בודדות במסגרת אירוע או התכנסות. 

לפי ה- CDC, במדינת וושינגטון שבארה"ב נמצאו 52 חברי מקהלה שפיתחו Covid-19 , כאשר 3 מהם אושפזו ושניים נפטרו. מקרה נוסף שדווח ע"י ה- CDC אירע בשיקגו ובו התגלו 16 איש הנושאים את נגיף הקורונה, וזאת בעקבות הקשר שלהם לשני אירועים שבהם נכח אותו אדם אשר תחילה סבל מתסמינים קלים של המחלה, ובהמשך התגלה כחולה Covid-19. 
 

קראו עוד: מידע חיוני ועדכני להתמודדות עם נגיף הקורונה


Dmitry Kalinovsky | Shutterstock

הגורמים שמעלים את הסיכון לגל נוסף 

דווקא ההקלות בהגבלות ופתיחת העסקים, הן שיוצרות דאגה רבה בקרב חלק הציבור. העובדה שכעת ניתן להתכנס וללכת לאירועים ולמקומות בהם יש נוכחים רבים, מעלה את החשש מפני הסיכון להתפשטות מחודשת של מגפת הקורונה, שעדיין לא חלפה מן העולם.

לפי ד"ר ח'באזה, מומחה לריאות ברשת מרכזי הרפואה קליבלנד קליניק, ארה"ב, התכנסויות רבות משתתפים בתוך מקומות סגורים מהווה סיכון גדול יותר מאשר אירועים המתקיימים בחוץ. מספיק " מפיץ על" אחד באירוע כזה, כדי שהנגיף יצליח להתפשט לעשרות אנשים.

ישנן כמה דרכים שעשויות למנוע מקרה של התפשטות כזו: שמירת מרחק בין המתכנסים; קיום האירוע במקום פתוח; הימנעות מפעולות המייצרות יותר נשימה טיפתית כגון דיבור, שירה וצעקות. 

וזה אולי מה שמסביר את ההידבקות הכה אינטנסיבית שהתרחשה במקהלה בוושינגטון, בה שהתה קבוצה גדולה של אנשים במקום סגור ובצפיפות, אשר קיימה פעולה שמייצרת יותר נשימה טיפתית – שירה.

זו גם הסיבה שבגללה עולה החשש מפני בילוי במועדונים או מקומות בילוי שאינם מקיימים את הנחיות משרד הבריאות. כי לא זו בלבד שמועדונים או ברים מאכלסים כמות אנשים גבוהה במקום סגור וצפוף, עוצמות המוסיקה הגבוהות גורמות לאנשים לצעוק, וזה כאמור, מעלה את הסיכוי להידבקות.

קראו עוד: כך תדעו אם המסכה הביתית שלכם יעילה
 

זה תלוי בנו

הדרך למנוע התפרצות של גל נוסף תלויה במידה רבה בהקפדה של הציבור ההנחיות. עטית מסיכה, ריחוק חברתי, שטיפת ידיים לעתים קרובות, הימנעות ממגע בפנים, הימנעות מכניסה למקומות המוניים ומקורים, הימנעות מספורט הכולל מגע, שמירה על מרחק גם במקומות קטנים ולא עמוסים, וכמובן הפניית אנשים הסובלים מתסמינים לקבלת אבחון וטיפול רפואי – אלה הדברים שמפחיתים את הסיכון להתפרצות נוספת.

לסיכום, האסטרטגיה הטובה ביותר היא מניעת כמה שיותר אירועי "מפיץ על". העובדה שישנן הקלות אינה מעידה על היעלמותו של הווירוס מן העולם. נגיף הקורונה עלול להישאר איתנו זמן ממושך, ואם נלמד לנקוט בצעדים שישמרו עלינו מפני הידבקות, נפחית את הסיכוי לגל שני. 


 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
פרופ' מרואן עודה
פרופ' מרואן עודה יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל יחידת האולטרסאונד במיילדות וגיניקולוגיה באגף לבריאות האישה – מרכז רפואי לגליל – נהריה
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום חיסונים

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו