דלג לתוכן
ד"ר אביבית פאר ד"ר אביבית פאר

מסירים את המסכות: מה היתרונות בשירות מרפאה וירטואלית?

בתקופה זו בה רבים מאיתנו חוששים לצאת מהבית, שירותי מרפאה וירטואלית מאפשרים למטופלים רבים לקבל ייעוץ וטיפול רפואי מקיף מרחוק, ובמקביל גם לצמצם את הסיכוי להידבקות ככל הניתן. מהם היתרונות בשירות החדש, כיצד מתבצע הטיפול ואילו אתגרים עולים בעקבות המעבר למרפאה וירטואלית? ד"ר אביבית פאר, סגנית המכון האונקולוגי בבית החולים רמב"ם ומנהלת מרפאת גידולי דרכי שתן, בעלת מרפאה פרטית אשר מספקת ייעוץ וירטואלי לחולים אונקולוגיים, מנהלת מרפא עם המידע החיוני על אודות השירות החדש

מאת: ד"ר אביבית פאר
תאריך פרסום: 06/08/2020
3 דקות קריאה
ד"ר אביבית פאר בשיתוף עם ד"ר אביבית פאר i דר פאר הינה סגנית המכון האונקולוגי ומנהלת את מרפאת גידולי דרכי השתן והמין בבית החולים רמב"ם 09-8611373

משבר הקורונה הוביל לשינויים רבים בשגרת חיינו. בימים שבהם אנו חושבים פעמיים על כל יציאה מהבית והמסכה הפכה כמעט לחלק בלתי נפרד מאיתנו, רבים מעדיפים לדחות ולעיתים אף לוותר גם על ייעוץ רפואי. שירותי טלרפואה, שאמנם פותחו הרבה לפני משבר הקורונה, זכו כעת לעדנה מחודשת והם מסייעים למטופלים ורופאים רבים לספק ולקבל ייעוץ רפואי וטיפול מרחוק, ללא כל צורך בהגעה אל מרפאת הרופא המומחה. שאלנו את ד"ר אביבית פאר, סגנית המכון האונקולוגי בבית החולים רמב"ם ומנהלת מרפאת גידולי דרכי שתן, בעלת מרפאה פרטית אשר מספקת ייעוץ וירטואלי לחולים אונקולוגיים, על אופי השירות הווירטואלי, היתרונות בו והאתגרים. 


אישה בפגישה עם רופאה מומחית באמצעות שירותי טלרפואה

 Agenturfotografin |  Shutterstock


מה הטריגר שהוביל למעבר למרפאה וירטואלית?

"פרוץ המגפה ותקופת הסגר אילצו אותנו להסתגל למציאות חדשה. בתקופה זו המרפאה הווירטואלית מהווה פתרון יעיל אשר מאפשר לי כרופאה לספק ייעוץ מקיף ומקצועי למטופלים ובמקביל גם לשמור על בריאותם. שמחתי לגלות שלא מדובר רק בפתרון זמני וכי שביעות הרצון של המטופלים מהשירות גבוה מאוד".


דיון רפואי מקיף בסביבה ביתית ונוחה

ד"ר פאר טוענת כי היתרונות בשירות, בייחוד בזמנים מאתגרים אלה בולטים: "ראשית, בתקופה זו בה אנשים מצמצמים את השהות בחללים ציבוריים ומנסים להימנע ממגע ככל הניתן, הייעוץ הווירטואלי מאפשר למטופל/ת לקבל התייחסות רפואית מלאה, ללא כל צורך ביציאה מהבית. מעבר לכך, גם כשהמטופלים מגיעים אל המרפאה הם מתבקשים להגיע עם מלווה אחד לכל היותר ולא כקבוצה. אולם כשמדובר במטופלים אונקולוגים, לא מעט בני משפחה מבקשים להיות מעורבים בשיחה ולכן ייעוץ מרחוק מהווה חלופה מוצלחת. הפגישה יכולה להתקיים בנוכחות מספר בני משפחה וכך לאפשר מפגש רב משתתפים בו לכולם יש נגישות, ללא צורך בטרחה גדולה בהגעה למרפאה. 

הפגישה הווירטואלית ייתרה גם את הצורך בעטיית מסכה שהקשתה גם היא על מהלך הייעוץ: "פעמים רבות, בייחוד אם מדובר במטופלים מבוגרים יותר, המסכה מקשה על הבנת הנאמר ויוצרת מעין תחושת ריחוק בין הרופא/ה המטפל/ת לבין המטופל/ת. נוכחתי לדעת כי בזמן קיום הפגישה המלווה של המטופל/ת צריך לחזור על דברי בפניו/ה בשל קושי בהבנה עקב עטיית המסכה. מעצם העובדה שהפגישה מתבצעת מרחוק אין צורך בשימוש במסכה וכך ניתן לקיים שיחה נינוחה יותר".


מהו מהלך הטיפול?

"בשלב הראשון עם קביעת התור המטופל/ת מעביר/ה אלי את כל המסמכים הרלוונטיים כדי לספק הערכה רפואית מקיפה. אני בוחנת את התיק הרפואי, את תוצאות הבדיקות השונות ומפנה לביצוע של בדיקות נוספות במידת הצורך. פגישת הייעוץ מתבצעת במועד שנקבע באמצעות שיחת וידאו. בהגעה אל הייעוץ עומד בפני כל המידע הקיים כדי לספק חוות דעת מפורטת. בסיום הפגישה נשלח למטופל/ת סיכום פגישה אלקטרוני והנחיות על המשך טיפול או מעקב במידת הצורך".

מה האתגרים שעלו בעקבות המעבר לטיפול וירטואלי?

"האתגר המרכזי שעמד בפני בעת המעבר מטיפול פרונטלי לכזה הניתן מרחוק, הוא היעדר האפשרות ליצור חיבור אישי עם המטופל/ת, דבר חשוב במיוחד כשמדובר בחולים אונקולוגים. עם זאת, הווידאו מאפשר להתגבר על המגבלה והוא יוצר מעין פיצוי  על היעדר האינטראקציה הבינאישית. חשוב לציין כי כיום טיפולים רפואיים שונים ניתנים מרחוק וניתן אף לבצע ייעוץ פסיכולוגי או פסיכיאטרי גם באופן וירטואלי. בנוסף, גם השימוש בטכנולוגיה היווה אתגר, בייחוד עבור מטופלים מבוגרים יותר או אלה שאינם בעלי אוריינטציה טכנולוגית. אך שיחות הוידאו הפכו בעקבות המגפה לאמצעי תקשורת שגרתי ומוכר וכיום פחות ופחות מטופלים נרתעים מהשימוש בהן". 

ד"ר פאר מסכמת וטוענת כי  השירות הווירטואלי אף התעלה במובנים מסוימים על השירות הפרונטלי: "המהות של ביצוע הייעוץ במקום הנוח ביותר עבור המטופל והאפשרות לצרף מספר בני משפחה לדיון, מהווים יתרונות אדירים. כך, הייעוץ הפך לנגיש יותר ונחסכו מהמטופלים זמני נסיעה והמתנה וכן גם ניסיונות לתרגם את הנאמר בפגישה לשאר בני המשפחה. הייעוץ הווירטואלי סיפק פלטפורמה נגישה ונוחה בה ניתן לקיים דיון מקיף על אודות המצב הרפואי ואסטרטגיית הטיפול בסביבה הבטוחה ביותר עבור המטופלים. נראה כי שירותי רפואה מרחוק לחלוטין כאן כדי להישאר".


הכתבה בשיתוף עם ד"ר אביבית פאר, סגנית המכון האונקולוגי בבית החולים רמב"ם ומנהלת מרפאת גידולי דרכי שתן, בעלת מרפאה פרטית אשר מספקת ייעוץ וירטואלי לחולים אונקולוגיים. הכתבה נערכה על-ידי מערכת אינפומד.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
ד"ר רונן ברנר
ד"ר רונן ברנר אונקולוגיה
מנהל תחום גידולי מערכת העיכול בביה"ח וולפסון
ד"ר לריסה ריבו
ד"ר לריסה ריבו אונקולוגיה
מנהלת המכון האונקולוגי בבית החולים אסותא אשדוד
ד"ר ויקטוריה ניימן
ד"ר ויקטוריה ניימן אונקולוגיה
ד''ר ויקטוריה ניימן הינה מומחית ברפואה פנימית ומנהלת מחלקת אישפוז אונקולוגי במרכז דוידוף, מרכז רפואי רבין
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
באנר

עדיין מתלבטים?
השאירו פרטים להתייעצות עם ד"ר אביבית פאר

שאלות מתוך פורום גינקולוגיה אונקולוגית (סרטן צוואר הרחם/שחלות)

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו