דלג לתוכן

כיצד מגפת הקורונה תשנה את עולם הרפואה? כנס בינלאומי בהובלת איכילוב

מהם האתגרים המרכזיים בטיפול במחלת ה-COVID-19, אילו השלכות חברתיות מביא עמו המשבר הבריאותי והאם שטף המידע מקנה למומחים ברחבי העולם את הזכות לטעות? כנס בינלאומי בהובלת בית החולים איכילוב ידון בסוגיות מרכזיות שהביאה עמה מגפת הקורונה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 08/11/2020
2 דקות קריאה
חסות

מגפת הקורונה לא שינתה רק את פני החברה, אלא גם את פניהם של בתי חולים ומרכזים רפואיים ברחבי העולם. רופאים ברחבי הגלובוס מתמודדים בימים אלה עם אתגרים דומים הקשורים במחלת ה-COVID-19  עצמה, כמו גם בהשלכותיה על תחומי רפואה שונים. בזמנים אלה שיתוף פעולה והעברת מידע בין גורמים רפואיים שונים חשובים מתמיד, והם מהווים נקודות מפתח במציאת תרופה או חיסון לנגיף כמו גם בהתמודדות עם העולם הרפואי החדש שנוצר עקב המגפה. 

מסיבות אלה, יזם ביה"ח איכילוב כנס מקוון ייחודי שנועד לחברי הקהילה הרפואית. בכנס תוצג נקודת מבטם של מומחים ממדינות שונות בכל הנוגע להתמודדות עם הפנדמיה.

בכנס הווירטואלי שעתיד להיערך ב-18.11.20 ישתתפו רופאים בכירים ממספר מרכזים רפואיים מובילים במדינות שונות, ובהם Mount Sinai Hospital , Johns Hopkins University School of Medicine  Aachen University Hospital,, Erasme Hospital ועוד.

אילוסטרציה, רופא עם מסכה כירורגית ומבחנות - מדגים את חקר הקורונה בעולם
Blue Planet Studio |  Shutterstock


הזכות לטעות נוכח שטף המידע והשינוי בגישת החברה לעולם הרפואה :הסוגיות שבהן יעסוק הכנס

מטרתו העיקרית של הכנס היא אינה לעסוק בשינויים שהביאה עמה המגפה בהווה, אלא בתמורות המשמעותיות שלה בטווח הארוך. את הכנס יובילו מומחי המרכז הרפואי ת"א איכילוב: פרופ' רוני גמזו, פרופ' אלי שפרכר, פרופ' עידית מטות ופרופ' רונן בן עמי.

הפאנל הראשון בכנס יעסוק בדילמה שבין שטף המידע הרב שקיים על אודות הנגיף החדש והצורך בפיתוח מהיר של אפשרויות חדשות לאבחון וטיפול, לבין הרצון למנוע תמותה כתוצאה מהמחלה כמו גם נזקים חמורים עקב טיפולים שיעילותם לא הוכחה עוד מעל לכל ספק. זאת ועוד, בפאנל יוצגו גם אבני הדרך שהושגו עד כה בכל הנוגע להבנת האפידמיולוגיה, הפתוביולוגיה  והטיפול במחלת ה-COVID-19. 

הפאנל השני, יעסוק באתגרים הכרוכים בניהול קליני של מחלת ה-COVID-19  , בגישה הטיפולית הננקטת ובשינויים שהתהוו בטיפול בעקבות הבנה מקיפה יותר של מהלך המחלה עקב הנתונים הקליניים המצטברים, זאת אל מול פרוטוקולים מקומיים לטיפול שנהוגים עד היום. הפאנל יעסוק גם בשינויים הדיגיטליים שהביאה עמה המגפה, רתימת טכנולוגיות רפואיות מתקדמות ובינה מלאכותית למלחמה בנגיף החדש.

הפאנל השלישי יעסוק בשינוי החברתי שנרקם בשל המשבר והאופן שבו מגפת הקורונה השפיעה על בריאות הציבור. במסגרתו יועלו סוגיות מרכזיות, כמו גישת החברה לתחום הרפואה בעתיד, ההשלכות החברתיות של תפקוד מערכת הבריאות במצבי קיצון ועוד. 

מדבריו של פרופ' אלי שפרכר, סמנכ"ל מחקר ופיתוח של בי"ח איכילוב ויו"ר הועדה המדעית של הכנס: "מגפת הקורונה הפכה כל דבר וכל חלק בחיינו, אבל שינוי זה, דרמטי ככל שיהיה, אינו משתווה להשפעות ארוכות הטווח של המשבר, לרבות בתחום הבריאות. עד כמה תשתנה הרפואה כפי שהכרנו אותה עד אתמול? זהו אחד הנושאים המרכזיים שבו יעסקו משתתפי הכנס". 

לפרטים נוספים ולהרשמה לחצו כאן 

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
פרופ' ערן הדר
פרופ' ערן הדר יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
מנהל היחידה לרפואת האם והעובר (הריון בסיכון), מרכז רפואי רבין
ד"ר יסמין מאור
ד"ר יסמין מאור מחלות זיהומיות
מנהלת היחידה למחלות זיהומיות, המרכז הרפואי וולפסון, חולון.
ד"ר גל מיכאלי-גלר
ד"ר גל מיכאלי-גלר יישור שיניים ולסתות (אורתודונטיה)
4.9
( 9 חוות דעת )
"מקצועיות,רגישות,זמינות"
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד

שאלות מתוך פורום ייעוץ תרופתי

X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו