דלג לתוכן

איזה אנשים לבחור לעבודת צוות?

עומדים/ות לגייס אנשים לפרויקט הבא שלכם? לפי מחקר חדש נראה שכדי להשיג את התוצאה היצירתית ביותר לעבודת צוות, יש לבחור בטיפוסים אחרים ממה שחשבתם. הפרטים בכתבה

מאת: מערכת אינפומד
תאריך פרסום: 22/09/2021
2 דקות קריאה

כשבוחרים אנשים לעבודת צוות, קיימת נטייה לבחור בטיפוסים חיוביים, אופטימיים ובעלי חשיבה גמישה. אבל מחקר[1] אוסטרלי חדש, שפורסם בכתב העת Journal of Organizational Behavior, מצביע על כך שגם מאנשים שהם בדיוק ההיפך אפשר להרוויח הרבה ולקדם את היצירתיות של הצוות.

צעירים עובדים על פרויקט משותף בעבודת צוות
fizkes |Shutterstock

מה גורם לעבודת צוות טובה?

שנים של מחקרים ניסו לפצח האם כדאי לעבוד יחד. בארגוני בריאות, למשל, עבודת צוות הם מרכיב חיוני להשגת אמינות גבוהה[2]. אך האם זה תמיד חיוני? מחקר[3] משנת 2018 בחן את ההשפעות של עבודת צוות על העובדים עצמם ומצא כי באוניברסיטה שבה עבדו חברי הסגל ביחד נוצר אקלים של אמון, וכן השתפרו הביצועים והתגמולים.

ואם כבר עובדים בצוות, מה יביא לתוצאה הטובה ביותר: האם זה מבנה הצוות, הדינמיקה בין האנשים, האישיות של כל אחד, המטרה המשותפת? מחקר[4] משנת 2016 הצביע על כך שהאישיות או התנהגות של חברי הצוות אינם הדבר החשוב ביותר לעבודת צוות טובה, כי אם קידום הלך רוח המשותף של חברי הצוות.

הטרוגניות רגשית

במחקר החדש, החוקרים התמקדו בהרכב של אישיות אנשי הצוות, ובעיקר אנשים, כפי שהחוקרים מכנים, בעלי "השפעות שליליות".

החוקרים מצאו כי אנשים אלו הפגינו חשיבה ביקורתית ועיקשת שאפשרה להם לזהות בעיות שזקוקות לפתרונות, כמו גם לחפש ולהעריך באופן ביקורתי מידע רלוונטי. לעומתם, חברי הצוות בעלי "השפעות חיוביות" היו עסוקים בחשיבה גמישה ורחבה, שהגדילה את טווח המידע שלהם ועזרה להם לראות הקשרים יצירתיים ויוצאי דופן.

בכל נקודת זמן כל אחד מחברי הצוות יכול לחוות גם השפעה שלילית כגון תסכול ודאגה, או חיובית כגון שמחה והשראה. השפעות אלו גורמות להטרוגניות רגשית גבוהה בקבוצה והדבר עשוי להוביל ליצירתיות גבוהה.

והחוקרים מדגישים שההטרוגניות הרגשית של צוות עשויה להקל על יצירתיות הצוות על ידי מתן גישה למידע ולפרספקטיבות מגוונות יותר, וכדי להפיק את המיטב על הצוות לעסוק בתהליך חילופי מידע ועיבוד מידע, כדאי ליצור זיכרון טרנס-אקטיבי (זיכרון קבוצתי), שישפר את משאבי המידע של הצוות.

המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.


[1] Journal of Organizational Behavior, 2021; DOI: 10.1002/job.2535.

[2] Health Serv Res. 2006 Aug; 41(4 Pt 2): 1576–1598. doi: 10.1111/j.1475-6773.2006.00566.x.

[3] Journal of Business and Management. Volume 20, Issue 3. Ver. I (March. 2018), PP 15-22. https://www.iosrjournals.org/iosr-jbm/papers/Vol20-issue3/Version-1/C2003011522.pdf.

[4] Harvard Business Review. June 2016 issue (pp.70–76). https://hbr.org/2016/06/the-secrets-of-great-teamwork.

האם המאמר עניין אותך?

נושאים מרכזיים

רופאים בתחום
M.A יעל לובנשטיין
M.A יעל לובנשטיין פסיכותרפיה
5.0
( 3 חוות דעת )
"מטפלת מיקצועית רגישה לניואנסים.מסורה מאוד."
 נורית שמיט קלנדרוב
נורית שמיט קלנדרוב פסיכולוגיה התפתחותית
5.0
( 17 חוות דעת )
"נורית מקסימה! רגישה ונעימה עם מומחיות רב."
גברת אריאלה בר דויד
גברת אריאלה בר דויד פסיכולוגיה
MA , פסיכולוגית מומחית להפרעות אכילה, מרפאה בתנועה ופסיכותרפיה גופנית.
הצטרפו לניוזלטר השבועי של אינפומד
X
שדות המסומנים ב-* הינם שדות חובה

צור קשר

פרטים אישיים
פרטי הפנייה
תודה על פנייתך, אנו נשוב אליך בהקדם!

חזור לעמוד הבית
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו