מתי לפנות לרופא תעסוקתי?
קיימים מקרים בהם אנו נאלצים להפסיק לעבוד בגלל מצבים בריאותיים מסוימים. באילו מקרים יש לפנות לרופא תעסוקתי? כנסו לכתבה
חליתם או נפצעתם במהלך העבודה או בדרך למשרד? אם הדבר כרוך בהפסקה זמנית או ממושכת של עבודתכם, קיים סיכוי שתצטרכו לפנות לרופא תעסוקתי כדי שיעריך את מצבכם.ן.
ldutko | Shutterstock
מה זה בכלל רופא תעסוקתי?
רפואה תעסוקתית היא תת ההתמחות של רפואה מונעת העוסקת בבריאות, בטיחות ופעילות של עובדים.ות. מומחים.ות לבריאות תעסוקתית מספקים המלצות, הערכות וטיפול רפואי לעובדים עם פציעות ומחלות הקשורות בעבודה. בנוסף, תחום זה נועד לייעץ לעסקים, לבריאות הציבור ולאנשי מקצוע אחרים בתחום הבטיחות והבריאות בעבודה, כדי ליצור סביבות עבודה בטוחות יותר[1].
מתי לפנות לרופא תעסוקתי?
במקרים בהם עובד.ת חלה או נפצע במסגרת העבודה או בדרך לעבודה או מהעבודה, וכושר עבודתו נפגע כתוצאה מהמחלה או ההפציעה, ניתן לפנות לרופא תעסוקתי. הפניה לרופא תעסוקתי נעשית באמצעות הפניה מהרופא/ה המטפל והיא נכללת במסגרת סל הבריאות[2].
למה צריך לפנות לרופא תעסוקתי?
הפניה לרופא תעסוקתי נעשית במקרים בהם קיים צורך בתביעת אובדן כושר עבודה, הן אם תביעה של חברת ביטוח פרטית, הן אם של ביטוח לאומי.
רופא תעסוקתי נותן את חוות דעתו לגבי כושר העבודה של עובד.ת, ובמילים אחרות – הוא מעריך אם עובד.ת שחלה או נפגע יכול לשוב ולמלא את המטלות במקום עבודתו, ואם בכלל יכול לשוב לתחום עיסוקו[3].
בנוסף, גם פגיעה שנעשתה בדרך אל העבודה או בחזרה מהעבודה, עשויה להיחשב כתאונת עבודה שבמסגרתה רשאי עובד.ת לתבוע אובדן כושר עבודה. אלא שבמקרים מסוים, הדרך אל ומהעבודה אינה נקבעת באופן אוטומטי, שכן סטיות מהדרך או עצירות עלולות להקשות על הכרת האירוע כתאונת עבודה[4].
בכל מקרה של אובדן כושר עבודה, מומלץ לפנות לאנשי מקצוע בתחום, וכמובן במידת הצורך גם לרופא תעסוקתי.
המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.
[2] https://www.kolzchut.org.il/he/%D7%A8%D7%95%D7%A4%D7%90_%D7%AA%D7%A2%D7%A1%D7%95%D7%A7%D7%AA%D7%99