בדיקות שגרתיות במהלך ההיריון
הרבה בדיקות עלייך לעבור במהלך ההיריון, אך כמה מהן צריכות להתבצע באופן שגרתי לאורך כל ההיריון. מהן הבדיקות השגרתיות שכדאי להכיר? הפרטים בכתבה
בדיקות רבות צפויות לך במהלך ההיריון, ובהן בדיקת שקיפות עורפית, בדיקת מי שפיר, אולטרסאונד ועוד. אלא שבעוד שחלק מהבדיקות נעשות באופן חד פעמי בטרימסטר מסוים של ההיריון, כגון שקיפות עורפית שנעשית בשליש הראשון, ישנן בדיקות אחרות שעליך לבצע באופן קבוע וסדיר לאורך ההיריון. הנה כמה מבדיקות אלו.
Serhii Bobyk | Shutterstoc
מה בודקים בבדיקות שגרתיות?
בדיקות שגרתיות, הנמשכות לאורך כל ההיריון, נועדו לנטר את מצב הפיזיולוגי ולאבחן התפתחות של מחלה או מצב רפואי שעלולים להתפתח במהלך ההיריון. הנה כמה מהבדיקות[1]:
- לחץ דם - לחלק מהנשים יש נטייה לסבול מלחץ דם גבוה במהלך ההריון. מצב זה עלול לסכן את האם ואת העובר במהלך ההיריון, כמו גם לגרום לבעיות לאחר הלידה[2].
- בדיקות שתן – בדיקה זו נעשית לצורך זיהוי זיהומים בשתן ובעיות בסוכר בדם1.
- בדיקות דם – בדיקות דם שגרתיות יכולות לאבחן מספר מצבים בריאותיים שחשוב לזהות במהלך ההיריון, כגון אנמיה, ומצבים בריאותיים שחשוב לאבחן לפני הלידה, כגון קרישת דם[3].
- בדיקות אולטרסאונד – בדיקת אולטרסאונד מאפשרת להציג תמונות מהרחם שלך. כך למשל ניתן לבדוק את דופק העובר, לקבוע את מין העובד, לעקוב אחר תקינות מבנה העובר, לבדוק את גודל העובר ועוד [1]:
למה חשוב לבצע בדיקות שגרתיות?
ביקורים קבועים אצל רופא נשים מאפשרים מעקב אחר ההתקדמות וההתפתחות של העובר, אך גם מעקב אחר בריאותך האישית. בדיקות סקר חד פעמיות יכולות פעמים רבות לעזור באבחון של בעיות גנטיות ובקביעת הסיכון למומים מולדים מסוימים בעובר, אך בדיקות שגרתיות עשויות להבטיח היריון ולידה בטוחים לך ולעובר. עם זאת, תדירות הבדיקות השגרתיות תלויות בנסיבות של כל אם: במצב הבריאותי שלה ושל העובר, כולל התחשבות בגורמי סיכון, במידה ויש. מומלץ לנצל ביקורים אלו גם כדי לשאול שאלות על ההיריון עצמו ועל הלידה[4].
המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.
לכל הרופאים/ות בתחום גניקולוגיה ורפואת נשים