טיפים לבחירת רופא פלסטיקאי
מה חשוב לדעת כדי להבטיח שנקבל תוצאות טובות ובטוחות מטיפול אסתטי או מניתוח פלסטי? הנה כמה טיפים שיעזרו בבחירת רופא/ה פלסטיקאי המתאים לך
בחירה נכונה של רופא/ה פלסטיקאי היא קריטית, שכן היא משפיעה על השנים הקרובות בחיינו, אם לא כל חיינו. הליך מוצלח עשוי לגרום לנו להרגיש טוב יותר עם עצמנו ולחזק את הביטחון העצמי, מצד שני, הליך לא מוצלח עלול להוביל לעלויות נוספות, לטרחה ובעיקר לעוגמת נפש לפניך כמה עצות שעשויות לעזור לך בבחירת רופא פלסטיקאי שיתאים להליך או לטיפול שברצונך לבצע.
Gorodenkoff | Shutterstock
רופא/ה בעל מומחיות בפלסטיקה
כירורגיה פלסטית היא תחום התמחות ברפואה. כדי להיות רופא/ה פלסטיקאי מומחה, לאחר לימודי הרפואה והסטאז' יש לעבור התמחות של 6 שנים ברפואה פלסטית. אלא שכיום, רופא/ה המתעסק ברפואה אסתטית אינו חייב לעבור הכשרה בתחום הפלסטיקה, מה שגורם לרופאים/ות רבים שאינם בעלי מומחיות בפלסטיקה לטפל באנשים ללא הכשרה וללא ניסיון כפי שיש למנתחים/ות שעברו התמחות בפלסטיקה. מומלץ לבדוק לפני הפגישה שהרופא/ה שלכם הוא מומחה בפלסטיקה ובעל ניסיון בניתוחים קוסמטיים[1]. את הבדיקה ניתן לבצע באתר משרד הבריאות. על-ידי הזנת שם הרופא/ה, תוכלו לראות את תחום המומחיות.
שואלים אתכם/ן שאלות במהלך הפגישה
גם אם מדובר בהליך קוסמטי, כשמגיעים לרופא פלסטיקאי חשוב שיטפלו בכם/ן בצורה הוליסטית – שייקחו בחשבון את כל ההיסטוריה הרפואית שלכם/ן לפני שאתם נכנסים לפרוצדורה. בין אם זה ניתוח אסתטי או שחזור, אם המנתח/ת לא שואלים אותך על ההיסטוריה הרפואית שלך כאשר דנים באפשרויות הטיפול, זהו דגל אדום לגבי רמת היסודיות של/ה[2].
ניסיון בהליך הספציפי שאת/ה עומד/ת לבצע
כל הליך בתחום הפלסטיקה דורש מיומנות אחרת: ניתוח אף מורכב מעיסוק בעצם, סחוס ומעברי נשימה, בעוד שניתוח שד מורכב בעיקר מעיסוק ברקמות רכות. עקב כך, למנתחים קוסמטיים רבים יש תת התמחויות בתחום מסוים. גם אם קבלתם המלצה של חבר/ה, יופי זה בכל זאת עניין של טעם ולא כדאי לסמוך רק על זה. מומלץ לבחור פלסטיקאי בעל הסמכה וניסיון רב בהליך הספציפי שאתם עומדים לעבור, והקפידו לראות תוצאות של כמה פלסטיקאים שונים[1].
לא מוכרים לכם שירותים נוספים
במידה ובפגישת הייעוץ שלכם/ן אתם מרגישים שמציעים לכם עוד מגוון הליכים או טיפולים שלא ביקשתם, כולל הטבות שונות בתמורה לביצועם, זה צריך להדליק לכם נורת אזהרה. ישנם הליכים וטיפולים מסוימים שבהחלט עשויים להשלים או לשפר הליך אחר, עם זאת, אם התעניינתם בניתוח אף והפלסטיקאי מציע גם שאיבת שומן בירכיים, שקלו למצוא כירורג/ית שיענה לצרכים שלכם2.
האווירה הכללית במרפאה ואצל הרופא/ה
ניתוח או טיפול קוסמטי הוא לא דבר של מה בכך, שכן הוא משפיע על המראה החדש שמצפה לכם/ן. חשוב שתרגישו מאוד בנוח עם הרופא/ה ועם הצוות המקצועי במרפאה. בחרו קוסמטיקאי/ת שאתם סומכים עליו לחלוטין ושאתם מרגישים בנוח לשאול ולהתייעץ איתו בכל דבר ועניין הקשורים להליך. שימו לב שלפני ההליך או הטיפול אתם מקבלים מהרופא/ה ומצוות המרפאה הדרכה מלאה והסבר מפורט על המכשור, החומרים, הסיכונים, ההליך עצמו, המחירים ועוד1.
בירור על חומרי מילוי
במקרה של טיפולים אסתטיים הכרוכים בחומרי מילוי, מומלץ לשאול לגבי סוג החומר המוזרק (בוטוקס, חומצה היאלרונית), מאיפה המוצר הגיע והאם יש למוצר אישורים של ה-CE האירופי או של ה-FDA האמריקאי (אישורים מחמירים שקבלתם מותנית בבדיקות קליניות מקיפות של החומרים), וזאת כדי להעלות את רמת הבטיחות בביצוע הטיפול. כמו כן, יש לוודא שמי שמבצע את הטיפול הוא בעל/ת הכשרה וניסיון בתחום[3].
המידע בכתבה זו אינו מהווה תחליף לייעוץ רפואי ו/או מקצועי והוא נועד לשם הרחבת הידע האישי של הגולשים/ות בלבד. אין לראות במידע המוצג עצה רפואית, המלצה ו/או חוות דעת מקצועית.
לכל הרופאים/ות בתחום הכירורגיה הפלסטית