סרטן העור נובע מצמיחה חריגה של תאי עור. אחד הגורמים המוכרים והמובילים להתפתחות של סרטן העור הוא כמובן חשיפה לשמש. על כן, מחלה זו שכיחה במיוחד בישראל החמה ושטופת השמש.
ישנם שלושה סוגי סרטן העור, סרטן עור של תאי הבסיס (Basal Cell Carcinoma – BCC), סרטן עור של תאי הקשקש (Squamous Cell Carcinoma – SCC) ומלנומה. שני הסוגים הראשונים הם בעלי שיעורי ריפוי גבוהים יותר, בעוד שמלנומה נחשבת כמחלה מסוכנת יותר שעלולה להוביל לתמותה רבה.
מעבר לחשיפה לשמש, גורמי סיכון נוספים לסרן העור כוללים עור בהיר, ריבוי שומות, היסטוריה משפחתית או אישית של סרטן העור וגיל מבוגר. שינוי בעור הוא הסימן השכיח ביותר לסרטן העור. השינוי יכול להיות נגע חדש, פצע שלא מחלים או שינוי במראה של שומה. .
הגבלה או הימנעות מחשיפה לקרינה אולטרה סגולה (UV), או במילים פשוטות מיתון החשיפה לשמש, היא אחת הדרכים היעילות ביותר למניעת סרטן העור. דרכים נוספות כוללות בדיקה תקופתית של שינויים מחשידים בעור, באמצעות מיפוי שומות. גילוי מוקדם מעניק את הסיכוי הגדול ביותר לטיפול מוצלח בסרטן העור. בעולם תוכן זה איגדנו מידע מגוון על סרטן העור, הסימנים המחשידים שיצריכו בדיקת רופא, דרכי מניעה ואף טיפולים חדשניים.
צילום: Shutterstock