דלג לתוכן

בולימיה

בולימיה נרבוזה , בולמוס אכילה | Bulimia Nervosa
המומחים של Infomed מסבירים:
בולימיה נרבוזה שייכת לקבוצה של הפרעות אכילה ומאופיינת על ידי התקפים נשנים של בולמוסים של אכילה, על ידי התנהגויות למניעת עלייה במשקל ודימוי עצמי המושפע ממשקל הגוף וצורתו.

הבולמוס מתואר כהתקף של זלילה בלתי מבוקרת שבו הלוקה בהפרעה אוכל/ת כמויות גדולות של מזון בזמן קצר, עם תחושה של אובדן שליטה והיעדר בקרה על האכילה. לאחר הזלילה חשים אשמה, לכלוך וחשש מעלייה במשקל. הדרכים שנוקט/ת החולה על מנת להימנע מעלייה במשקל הן: הקאה, צריכה מוגברת של משלשלים, תרופות משתנות, חוקנים או צום ופעילות גופנית מופרזת. אבחון ההפרעה נקבע אם ההתקפים של האכילה המוגזמת וההתנהגויות הנלוות מופיעים לפחות פעמיים בשבוע ובמשך שלושה חודשים. משקלם של הלוקים בהפרעה זו תקין בדרך כלל עם נטייה להשמנה בניגוד לאנורקסיות. סיבוכים אפשריים הם הפרעות במאזן המלחים בגוף עם הפרעות בקצב הלב, פגיעה בשיניים ובבלוטת הרוק, הפרעות במחזור החודשי, חסכים תזונתיים ובמקרים קשים קרעים בוושט ומוות.

תחלואה נפשית נלווית

בדרך כלל מצטרפות הפרעות באישיות כמו אימפולסיביות, אי-יציבות רגשית, דיכאון, התמכרויות למיניהן, גניבות, יחסים בין-אישיים בלתי יציבים, אי-יציבות בעבודה ובהתמודדות עם מסגרות, והתנהגויות של פגיעה עצמית.

שכיחות התופעה

3%-1% בקרב נערות מתבגרות ונשים צעירות. השכיחות אצל גברים (צעירים) מגיעה לכדי עשירית מהשכיחות בקרב נשים.

מהלך ההפרעה

הגיל הטיפוסי שבו מופיעה הבולימיה לראשונה הוא גיל ההתבגרות ותחילת הבגרות, בדרך כלל אחרי ניסיון ממושך של שנים לשמור על דיאטה. מחצית הלוקים בהפרעה זו מחלימים ממנה, אך גם מתוכם כשליש ישובו וילקו בהפרעה במשך ארבע השנים שלאחר ההחלמה. אם נלווית הפרעה באישיות, מהלך המחלה מסובך וקשה יותר.

טיפול

מומלץ טיפול התנהגותי-קוגניטיבי הממוקד על חזרה להרגלי אכילה תקינים, ועל למידה כיצד לשמור על משקל גוף תקין, על סילוק מחשבות שליליות וחיזוק מוקדים של הערכה עצמית השונים מאלה הקשורים למשקל ולהופעה החיצונית. כמו כן לומדים המטופלים כיצד להתמודד עם רגשות שליליים כמו חרדה ותסכול שלא באמצעות אוכל. משלבים גם טיפול בתרופות, בדרך כלל באמצעות מעכבי קליטה של סרוטונין (SSRI), בעיקר פלואוקסטין (פרוזק) במינון גבוה. הטיפול בתרופות מפחית את הדחף לאכילה.
  • בולימיה תסמינים

    בני אדם אשר לוקים במחלת בולמיה:

    ·         נכנסים לעיתים תכופות להתקפי זלילה. הם צורכים כמויות גדולות של מזון תוך פרק זמן קצר מאוד, לעיתים תוך שעתיים או פחות. במהלך התקף הזלילה הם חשים אובדן שליטה מוחלט ואין ביכולתם להפסיק את הזלילה.

    ·         עוסקים בתהליכים של טיהור הגוף על מנת להיפטר מן המזון אותו אכלו ובכדי למנוע עלייה במשקל גופם. ייתכן והם יגרמו לעצמם להקיא, לעסוק באופן מוגזם בפעילות גופנית, או שהם ישתמשו לרעה בחומרים משלשלים, חוקנים, כדורי מים (תרופות משתנות) או מגוון תרופות אחרות.

    ·         יבססו את התחושות שלהם כלפי עצמם על פי משקל גופם ומראם החיצוני.

רופאים בתחום

רפואת שיניים
דנטל סמייל
5.0
( 3 חוות דעת )
"פשוט אין מילים"
קראו עליי עוד
גסטרואנטרולוגיה
ד"ר שירה שור
5.0
( 9 חוות דעת )
"ד"ר שור מקצועית, נעימה, מסבירת פנים ומאד מרגיעה שזה סופר חשוב בטיפול הזה."
קראו עליי עוד
רפואה אסתטית
ד"ר משה מושיקו אמיר
5.0
( 15 חוות דעת )
"אלוף שבאלופים שרות אדיב בן אדם מקסים"
קראו עליי עוד

המומחים של Infomed עונים על שאלות:

מאמרים בנושא בולימיה

הנתונים נחשפים : אלה הן ההשפעות המנטליות של הסגר
הנתונים נחשפים : אלה הן ההשפעות המנטליות של הסגר
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 07/09/2020

הסגר שהוטל בחודשים האחרונים במדינות שונות ברחבי העולם טלטל את חייהם של רבים. כעת, כשמדינת ישראל עומדת על סף של סגר ... לכתבה המלאה

בולמיה - מה מתרחש בעת המחלה
בולמיה - מה מתרחש בעת המחלה
מערכת אינפומד מאת: מערכת אינפומד 21/02/2010

בולמיה - מה מתרחש בעת המחלה לכתבה המלאה

באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו