דלג לתוכן

קונדום (condom)

אמצעי מניעה
1 דקות קריאה

קונדום הוא אמצעי מניעה שתפקידו להגן מפני הריון בלתי מתוכנן ומפני מחלות המועברות ביחסי מין. קיימים סוגים שונים של קונדומים, אשר חלקם מותאמים לשימוש על הפין של הגבר, חלקם לפות של האישה.

ישנם סוגים שונים של קונדומים המיועדים לגברים והם משתנים בגודל, בצורה, בעובי ובחומר ממנו הם עשויים. מרבית הקונדומים מיוצרים מחומר שנקרא לטקס והם נחשבים יעילים במניעת היריון והעברה של מחלות מין, ומתאימים לכל מי שאינו סובל מאלרגיה ללטקס. בנוסף, קיימים קונדומים מחומרים סינטטיים וקונדומים העשויים ממרכיבים שמקורם בחיות. 

היעילות של קונדומים במניעת הריון תלויה במיומנות של המשתמש, כאשר בשימוש טיפוסי נראה כי הסיכוי להריון לא מתוכנן עומד על 13 ל-100 בשנה הראשונה של השימוש. על מנת לשפר את יעילות הקונדום יש להקפיד להשתמש בקונדום חדש בכל פעם, להקפיד על שימוש מתחילת יחסי המין ועד סופם, ולהסירו מיד בסיום. בנוסף, חומרי סיכה על בסיס שמן עלולים לפגום בשלמות הקונדום ולכן מומלץ להשתמש בחומרי סיכה על בסיס מים. 

קונדומים לנשים מורכבים מטבעת חיצונית, חלק אמצעי המורכב מנרתיק ומטבעת פנימית שמכסה את צוואר הרחם. שיעור ההריונות הלא מתוכננים בשימוש טיפוסי בקונדום נשי הוא גבוה ועומד על 21 ל-100 בשנה הראשונה של השימוש. מדובר באמצעי מניעה פחות נפוץ עקב יעילותו הנמוכה בהשוואה לאמצעים אחרים, וגם מפני שחלק מהנשים מרגישות קושי בהכנסה והוצאה של הקונדום. 

רופאים בתחום
ד"ר אביטל גלאובך
ד"ר אביטל גלאובך יילוד וגינקולוגיה, רפואת נשים
רופאה מומחית ברפואה אסתטית , מומחית ברפואת נשים, פתולוגיה צוואר הרחם, פוריות
ד"ר דן פרט
ד"ר דן פרט אורתופדיה
אורתופד מומחה, כירורגיה של כף הרגל והקרסול, סגן מנהל המערך האורתופדי, המרכז הרפואי ע"ש שיבא, תל השומר.
ד"ר שאול סטיר
ד"ר שאול סטיר נוירולוגיה
פסיכיאטר מומחה, נותן חוות דעת משפטית ונוירולוג מומחה.
באנר הצטרפות

רופא, אתה עדיין לא חלק מאינדקס המומחים שלנו?

שווה לך להצטרף!
youtube ערוץ הוידאו של
Infomed
הפייסבוק
שלנו
instagram האינסטגרם
שלנו