"עברתי בדיקה אצל ד"ר ישי סלם, וזאת היתה חוויה יוצאת מן הכלל - הרגשתי שאני מקבלת התייחסות הכי מקצועית שאפשר, לצד יחס אישי חם ואכפתי. קיבלתי את כל ההסברים הנדרשים והרגשתי שאני בידיים טובות. תודה רבה!"
שלום הבת שלי בת 3 חודשים ומאתמול ראיתי בטיטול בתוך הצואה נקודות שחורות הלכתי לרופאה והיא אמרה שיש לעשות בדיקת צואה היום שבת ולכן לא יכולה לעשות זאת והיום שוב פעם עשתה צואה ושוב נקודות שחורות האכלתי אותה לאחר מכן ובאמצע הארוחה היא התחילה לצרוח והבטן שלה הייתה קשה מאוד עד שנרגעה ונרדמה האם יש צורך לפנות למיון?
אליאור שלום. ראשית ברצוני לציין כי הפניות לפורום אינן עבור מקרים דחופים. יעוצים דחופים יש לפנות לרופא המטפל ובמסגרת הקופות למוקדים הרפואיים ולייעוצים הטלפוניים. אינני יודע מה עשית עם הילדה ואני מקווה שפנית למוקד טלפוני של הקופה לקבלת עזרה. אני הייתי שולח ילדה בת 3 חודשים עם תיאור התלונות שתיארת לבדיקה במיון.
סליחה על העיכוב במתן התשובה. ניתן לטפל בשואב נזלת, הדבר מאד לא נעים לילד. טיפול מןמלץ יותר הוא מי מלח בספריי לאף. ניתן גם לקבל טיפול תרופתי אבל רק בהמלצת רופא לאחר בדיקת הילד.
היי לבני בן הארבע וחצי ישנם שני כתמי חלב שגדלו כמובן עם הגיל. כיצד ניתן לדעת אם יש לו nf1? כמו כן בגלל איזו בעיה המתבטאת בנראות שלו , הוא עבר אקסום וציפ גנטי לאחר הלידה ולא נמצאו בעיות גנטיות. האם דרך הבדיקות הללו היו מגלים nf1? תודה האם בגיל הזה כבר היה ניתן לצפות כתמים נוספים אם הייתה הבעיה?
ילד בן שנתיים וחצי. הרופאה בטיפת חלב אמרה כי הילד נראה לה חיוור ושלחה לבדיקות דם. בבדיקות דם התגלה כי פריטין מתחת לנורמה. 15. הרופאה נתנה לנטול ברזל פריפיל. כעבור חודש חזרנו על הבדיקות עדיין ללא הטבה. הרופאה המשיכה את הברזל לעוד חודשיים סהכ שלושה חודשים. הברזל עלה מעל הנורמה 33. כעבור חודשיים חזרנו על הבדיקות עקב תלונות של הילד על עייפות וחיוורון. הפריטין ירד מתחת לנורמה 13. הברזל וההמוגלובין תקינים. מה יכולה להיות הסיבה? מה צריך לעשות
רמת פריטין משמשת מדד לרמת ברזל שנאגרת בגוף " מאגרי ברזל". ירידה ברמת הפריטין מצביעה על דילול מאגרי הברזל. דילול מאגרי הברזל יביא בהמשך לירידה ברמת ההמוגלובין. לכן ההמלצה במקרים של רמת פריטין נמוכה למרות ההמוגלובין התקין לתת תוסף ברזל. המינון המומלץ לגילאי 1-3 שנים הינו 15 מ"ג ליום. מומלץ כמובן לתת גם תזונה עשירה בברזל. ישנן מאכלים המפחיתים ספיגת ברזל כדוגמת: קפה, תה, שוקולד, קולה ומוצרי חלב לכן רצוי לא לתת מאכלים אלו בסמיכות ללקיחת הברזל. ישנן גם מחלות המפריעות לספיגת ברזל כדוגמת צליאק, מחלות מעי דלקתיות . הייתי ממליץ בנוסף למעקב השגרתי לבצע ברור מעמיק מבחינת בעיות ספיגה ובהמשך לשקול ייעוץ עם המטולוג ילדים.