שלום, בתחילת הריון שלישי התגלו לי נוגדני אפלה ללא תסמינים לתסמונת. טופלתי בקלקסן ואספירין. בסוף ההריון התחילה לי פריחה ויומיים אחרי הלידה התפרצה ממש. היום כ7 חודשים אחרי התברר כי מדובר בפמפיגואיד גסטטיונס (על סמך נוגדני 180 ללא שלפוחיות וללא ממצאים בביופסיות). בבדיקת נוגדני אפלה חוזרת עדיין גבוהים. בהנחיית המטולוג ללא טיפול בנוגדני אפלה או המשך מעקב. האם יש קשר בין השניים? האם צריך לעשות בדיקות נוספות או שכדאי להתיעץ עם מומחה אימונולוגיה? תודה רבה מראש על המענה
שלום לך שתי המחלות הן אוטואימוניות, אם כי זו המילדותית בדרך כלל קשורה בהריון ולא נשנית שלא בהריון. לשאלתך בהחלט יש מקום להערכה אוטואימונית מקיפה - והחלטה על טיפול מונע - במידת הצורך.
היי שאלתי כאן שאלה לפני שבוע לגבי המחלת פרקים שלי + ירידות השמיעה האימונית שהגיבו לסטרואידים בעבר וכבר לא מגיבות והטיפול הביולוגי רק מחמיר. קראתי שLDN יכול לעזור האם זה משהו מוכח? האם כדאי להתייעץ עם הרופא על זה בתור ניסיון כי אין מה להפסיד? תודה
הי, להשכלה כללית, היתי רוצה להבין כמה זמן מדכאי החיסון הבאים משאירים את המערכת החיסונית מנוטרלת. למשל, לטובת קבלת חיסונים. בהנחה של כל אחד מהבאים בנפרד בלבד: 1. ציטוקסן - נניח 4 טיפולי 1,000 מ"ג. כמה זמן מהטיפול האחרון מערכת החיסונית נחשבת לחוזרת לפעילות סבירה. 2. סלספט - 2x1 גרם ליום. כמה זמן מהפסקת הטיפול. 3. פרדניזון - נניח אחרי פולס של 60 מ"ג, שיורד בהדרגה 50, 40, 30, 25, 20, 15, וכדו - באיזה מינון נחשב ללא משפיע, וכמה זמן במינון הזה מערכת החיסונית משתקמת ברמה סבירה.
הוסף תגובה
פתח בחלון חדש
תשובת מומחה כמה זמן דיכוי חיסוני - מדכא את מערכת החיסון
שלום יוסי זו שאלה מאוד מורכבת שלא באמת ניתן לענות עליה באופן "כללי" אלא הרבה יותר ב"אופן פרטני" לכל מטופל, לכל משלב טיפולים, ואפילו לכל חיסון - אין דין חיסון שפעת (שהוא עונתי) וחיסונים הניתנים פעם אחת בחיים. אך אני אנסה לתת כיוון לתרופות הניתנות כ"קורס" - בדרך כלל לוקח למערכת מספר חודשים להתאושש בתרופות הניתנות ב"אופן מתמשך" - למשל כמו סלספט - הדיכוי הוא קבוע ומשמעותי , במקרים הללו צריכים לחשב לכל מטופל מתי להתחסן והאם ניתן/אפשרי להפסיק טיפול חיסוני לשבועיים - שלושה לפני חיסון לפרדניזון - ככל שהמינון נמוך יותר הדיכוי קטן יותר עם זאת מינון גבוה נותן אפקט של 3 חודשים ועד 12 חודשים - תלוי במינון כפי שאמרתי זו שאלה מאוד מורכבת ולכן תשובה "נכונה" צריכה להיות בהתייחס למשלב התרופתי וכמובן לנחיצות של החיסון.
שמי קרן בת 25 מגיל 16 אני סובלת בנפיחות פתאומית בפנים ובעת התקף מטופלת בסטרואידים וטלפסט חשובים שזה אנגיודמה כרונית אך בשנה האחרונה התקפים נהיו ממש קשים שיכול לתקף אותי אפילו פעמיים בשבוע (בבדיקות דם לא רואים משהו ממש חריג). אני לקחת קבוע טלפסט ביום , זה ממש מפריע לי לאורח החיים וגם אני לוקחת כל כך הרבה סטרודים אם זה בעירוי בבית חולים או פורטיזן. אשמח אם יש טיפול אחר שיכול לעזור לי .
שלום קרן רחל אני חושבת שהדבר החשוב הוא להבין מדוע יש לך את התופעה הזו .... "אנגיואדמה" היא אכן מחלה התקפית אבל יש לה מאפיינים מאוד סגוליים - ואם זה לא זה - אז יש סיבות אחרות ל"בצקת" בפנים שצריך לברר. אני מניחה שבירור נעשה אך אם הבירור אינו מספק - יש מקום להתייעץ עם מרכז גדול לאנגיואדמה שיוכל לברר בדיקות דם, בדיקות גנטיות ועוד. לגבי הטיפול - אנטי היסטמינים כל יום גם יותר מכדור אחד זה בסדר גמור, הרבה סטרואידים זה פחות טוב - ומצדיק טיפולים אחרים - אך שוב נוכל לכוון טוב יותר לאחר הבירור.
שלום לך, משכב הלידה לכל אישה היא תקופה מאתגרת גופנית ונפשית - ולחולות במחלות אוטואימוניות בכלל וזאבת בפרט (גם בתקופה זו תתכן בכשליש מהחולות התלקחות של הזאבת). ולשאלתך לגבי רעלת הריון - כן יש קשר לזאבת , ויש היום כלים למניעה של רעלת בנשים עם זאבת - אבל את אחרי אז זה לפעם הבאה. ומה לעשות במשכב הלידה - קודם כל תשומת לב לשינויים, ומעקב "צפוף" פעם ב4-8 שבועות בדיקות, מעקב של רופא/ת הזאבת שלך וגם אם תהא התלקחות של הזאבת זו לרוב התלקחות קלה שניתן לשלוט בה מזל טוב.