
דורבן ברגל או דורבן בעקב, הוא כאב בחלק התחתון של העקב הנובע מדלקת של הרצועה החיתולית הכפית (plantar fascia), בחלק בו הרצועה מתחברת לעצם העקב. מדובר בסיבה השכיחה ביותר לכאבים בכף הרגל. הכאב מורגש בדרך כלל ככאב עז בזמן הדריכה על העקב הפגוע. הכאב חמור יותר בבוקר כשמתעוררים, או לאחר פעילות ממושכת. לרוב רק עקב אחת מושפעת מהדלקת. יש הקלה בכאב לאחר הליכה אך למרות זאת יש המרגישים כאב כשהם מתחילים ללכת לאחר שנחו.
הרצועה החיתולית הכפית, נמתחת לאורך תחתית כף הרגל ומקשרת בין העקב לבין האצבעות, ומספקת תמיכה לקשת כף הרגל. עומס יתר על הרצועה יכול לגרום לדלקת ולכאבים.
לעיתים בצילום רנטגן של אנשים הסובלים מדורבן ניתן להבחין בבליטה היוצאת מעצם העקב. בעבר היה נהוג לייחס את הכאבים לאותה הבליטה, הידועה בשם heel spur, אך כיום מעריכים כי הבליטה היא תוצאה של הדלקת.
ישנה הערכה כי אדם אחד מכל עשרה יסבול מדורבן לפחות פעם אחת בחייו. השכיחות גבוהה במיוחד בקרב אנשים שרצים בקביעות, ובין הגילאים 40-60. ארבע מכל חמישה מקרים יחלימו תוך שנה. אחד מכל עשרים לא יחושו הקלה אפילו עם טיפולים, ובמקרים אלו תידרש התערבות ניתוחית.
דורבן תסמינים
הכאב מתפתח באופן הדרגתי. הכאב הוא כאב חד בעקב, המופיע בזמן דריכה. בשליש מהמקרים, שני העקבים יהיו מושפעים. הכאב חמור ביותר אחרי שנת הלילה ועם תחילת ההליכה. הכאב חולף לאורך היום. לאחר עמידה או הליכה ממושכת הכאב שוב יחמיר.
בגלל הכאב, אנשים לרוב ימנעו ממאמץ או ממשקל על העקב הכואבת, ובכך תתפתח צליעה.
סיבות וגורמי סיכון
• פעילות הכרוכה במאמץ רב – פעילות חדשה או קבועה הכרוכה במאמץ רב על העקב והרקמה המחוברת אליה, עלולה להוביל להתפתחות דרבן בעקב. עובדי מפעל, מלצרים, אצנים, שחקני כדורסל ורקדני בלט, נוטים לסבול יותר מהתופעה.
• משטחים קשים - פעילות אינטנסיבית בעיקר על משטחים קשים, מעלה את הסיכון להתפתחות דורבן ברגל.
• השמנת יתר – השמנת יתר, ובעיקר השמנה חדה ופתאומית, מייצרת לחץ רב על הרצועה החיתולית הכפית ומעלה את הסיכון לדורבן ברגל.
• מכניזם של הרגל - כפות רגליים שטוחות (פלטפוס) או בעלות קשתות מוגבהות ו/או נעילת נעליים לא מתאימות, משפיעות על חלוקת משקל הגוף על הרגל בזמן עמידה ועלולות לייצר לחץ באזור הקרסול וכף הרגל.
• גיל – דורבן ברגל נפוץ בעיקר בין הגילאים 40-60.
אבחון ובדיקות
רופא יבדוק נקודות רגישות בכף הרגל, ויחד עם עברו הרפואי של המטופל והתסמינים הקיימים, תיקבע האבחנה.
בדיקה של מערכת העצבים ושל השרירים והשלד באזור הקרסול וכף הרגל תכלול בדיקת רפלקסים, כוח שרירים, מתח שרירים, תחושה, קואורדינציה ושיווי משקל.
במצבים של חוסר תחושה או עקצוצים בכף הרגל, הסיבה עשויה להיות נזק לעצב בכף הרגל. במידה וכף הרגל הפגועה חמה וחום גופו של המטופל גבוהה מ-38 מעלות, הנזק עשוי להיות מזיהום בעצם. ובמקרה שהעקב נוקשה ונפוח, יכול להיות כי מדובר בדלקת פרקים.
בדיקות נוספות עשויות לכלול צילום רנטגן, בדיקות דם, או בדיקות דימות נוספות כמו MRI או אולטרסאונד.
סיבוכים אפשריים
כאשר הכאבים קיימים גם במנוחה, ולא מגיבים לטיפול, והם מלווים בסימני דלקת – אודם, שטפי דם וחום מקומי, כאשר ישנה התפשטות של הכאב מעבר לתחתית העקב, או כשמרגישים תחושת נמלול או זרמים בעקב או בכף הרגל, יש לפנות לקבלת טיפול רפואי מידי.
התעלמות ואי טיפול בדורבן עלול להוביל לכאב עקב כרוני המשבש את הפעילות היומיומית, כמו גם לפגיעה בצורת ההליכה, מה שעלול להוביל להתפתחות של בעיות ברגל, בברך, בירך או בגב.
טיפולים ותרופות
הטיפול בבעיה משלב שימוש במשככי כאבים ותרגילים להקלה על הכאב, כמו גם זירוז ההחלמה. ניתוח הוא המוצא האחרון במידה והכאב נמשך מעל לשנה עם הטיפולים.
בנוסף לטיפולים, יש לאפשר מנוחה רבה ככל האפשר לעקב הכואבת, יש להימנע מעמידה ממושכת ומגורמי הסיכון להחמרת הדורבן ברגל. יש להקפיד על ביצוע תרגילי מתיחה לכפות הרגליים ושרירי השוקיים. התאמת התרגילים למצב הרפואי של המטופל מתבצעת על ידי פיזיותרפיסט או גורם מוסמך אחר. מטרתם של התרגילים היא למתוח את שרירי השוק והרצועה הפגועה ולשפר את גמישות כף הרגל. את התרגילים מומלץ לבצע בשתי הרגליים בכל מקרה משום שתרגילים אלו משפים את היציבה ושיווי המשקל.
תרופות נוגדות דלקת לא סטרואידיות (NSAIDs) משמשות להקלת הכאב. בנוסף קירור העקב הכואבת במשך כ-5-10 דקות עם קרח עשוי לעזור. יש לעטוף את הקרח במגבת נקיה ולא להניח אתו באופן ישיר על העור.
יש להימנע מנעילת נעליים שאינן מספקות תמיכה בעקב בכדי למנוע החמרה של הכאב. מומלץ לנעול נעליים גבוהות עם שרוכים. ניתן גם להשתמש בסדים אשר מוחדרים לנעל ומספקים תמיכה לכף הרגל ומסייעים בתהליך ההחלמה. יש להתאים את הסד באופן אישי בחנות המתמחה באביזרי אורתופדיה. קשירת העקב באמצעות רצועות ספורט דביקות עשויה להוות תחליף לסד, הן מסייעות בהפחתת הלחץ המופעל על העקב.
בחלק מהמקרים אפשר להשתמש בקיבוע לילי לכף הרגל, אשר מוודא כי אצבעות הרגליים פונות כלפי מעלה בזמן השינה, ובכך נשמרת המתיחה של גיד אכילס ושל רצועת הרקמה החיתולית הכפית לאורך כל הלילה. דבר שעשויה לעזור לתהליך ההחלמה של הדורבן.
במידה והאמצעים הסטנדרטיים לא עוזרים בהקלת הכאב, זריקת קורטיקוסטרואידים עשויה לעזור. יש לנקות משנה זהירות בעת נטילת חומרים אלו, שכן עלולות להיות להן תופעות לוואי קשות. לא מומלץ לקבל יותר משלוש זריקות בשנה, בכל איבר בגוף.
כאשר אף אחד מהטיפולים לא צלח במשך יותר משנה, ניתן לשקול ניתוח לשחרור רצועת הרקמה החיתולית הכפית. ההצלחה של ניתוח זה שנויה במחלוקת, ומומלץ להימנע ממנו ככל האפשר. את הניתוח ניתן לבצע באופן אנדוסקופי או פתוח, כאשר זמן ההחלמה מהניתוח הפתוח הוא כ-2-3 שבועות. למרות שלאחר ניתוח אנדוסקופי ניתן לחזור להליכה תקינה כמעט מיד לאחר הניתוח, הסיכון לפגיעה עצבית גבוה יותר. כמו כן, התפתחות זיהום ואף החמרת התסמינים, הם סיכונים הקיימים כמעט בכל ניתוח ויש לקחת אותם בחשבון.
טיפול באמצעות גלי הלם חוץ גופיים הוא טיפול חדש ולא פולשני, אשר על פי הסברה גורם לאלחוש של עצבי הכאב, ומזרז את תהליך ההחלמה הטבעי של הגוף. הטיפול הזה לא הוכח כמועיל עדיין, אך הוא אינו גורם לנזק.
מניעה
פעולות שיכולות לעזור להוריד את הסיכון להתפתחות דורבן כוללות:
• שמירה על משקל תקין – אנשים הסובלים ממשקל עודף בסיכון מוגבר ללחץ מוגבר על העקבים, ועל כן מומלץ להוריד במשקל ולשמור על משקל תקין באמצעות שילוב של פעילות גופנית עקבית ותזונה נכונה.
• נעליים המתאימות לפעילות יומיומית – נעליים גבוהות בעלות שרוכים ועקב נמוך עד בינוני (אך לא נעליים ללא עקב כלל).
• החלפת נעלי ספורט – יש להחליף את נעלי ההתעמלות בתדירות גבוהה כאשר רצים בקביעות או מבצעים פעילות גופנית אחרת אשר מפעילה לחץ על כפות הרגליים. המומחים ממליצים על החלפה של הנעליים כל 600-800 קילומטרים. כלומר, מי שרץ כ-30 דקות ביום, חמש פעמים בשבוע, צריך להחליף נעליים כל 8-9 חודשים.
רופאים בתחום
מאמרים בנושא דורבן


- Facebook Messenger
כאבים בכף הרגל יכולים להופיע באזורים שונים ובגלל מגוון סיבות שונות. בחלק מהמקרים ניתן לטפל בבעיה באמצעים פשוטים. הנ... לכתבה המלאה


- Facebook Messenger
כף הרגל שלנו מתמודדת בכל יום עם הרבה משקל ותנועה, ולכן אין זה פלא שמדי פעם עלולות לצוץ בה בעיות. הנה כמה מן הנפוצות שבהן לכתבה המלאה
שאלות מתוך פורום אורטופדיה כף רגל וקרסול
כאבים בכף רגל לאחר ניתוח שבר בקרסול
danb2000 29/01/2019 | 13:05שלום, בעקבות שבר בפטישון לטרלי עברתי ניתוח קיבוע עם פלטה וברגים. לאחר הניתוח הייתי בגבס כ-5 שבועות. ע"פ כל הביקורות / צילומים הניתוח עבר בהצלחה והאיחוי מתקדם טוב וכמצופה. בביקורת לפני שבועיים הורד הגבס והנחיות לפיזיותרפיה: שבועיים ללא דריכה לאחר שבועיים התחלת דריכה חלקית ובהמשך דריכה מלאה. הבעיה שלי: לאחר הורדת הגבס יש לי נפיחות וכאבים מאוד חזקים בכף הרגל עצמה בכל חלקיה (כריות, עצמות המסרק עקב) ולאו דווקא באזורים הקרובים לשבר. ביצעתי במשך השבועיים מהורדת הגבס, בהנחיית הפיזיותרפיסט, עיסויים לכף הרגל תרגילי תנועה כדי להחזיר את טווחי התנועה אבל השיפור בכאבים ובטווחים הוא מאוד מינורי. כעת כאשר אני אמור להתחיל לבצע דריכה חלקית אני בקושי מסוגל להעביר משקל - אפילו חלקי מאוד - לרגל הפגועה בגלל שהכאבים בכף הרגל עוצרים אותי. גם הרופא וגם הפיזיותרפיסט טוענים שזה נורמלי לחלוטין וזה תהליך שיקח זמן אבל לא מסבירים לי למה זה קורה. אני מבין שאחרי קיבוע של חודשיים מובן שכל האיזור מאובן ואמור לכאוב אבל לא מבין למה דווקא כף הרגל כואבת יותר מאיזור השבר עצמו. אני חושש שמא משהו לא תקין בכף הרגל מעבר לשבר בקרסול. מה דעתך? האם צריך לבקש בדיקות נוספות? ואם כן, איזה בדיקות? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים בכף רגל קרסול
מיה 16/01/2025 | 20:59אני עברתי ניתוח אחרי שישה חודשים אני ממש סובלת מניפחות כאבים חוסר שליטה בכף רגל מופיע ממיני לעבוד כמו שיהתי פעם עם חצי משרה אך לא עזר פיזיותרפיה לא עוזר נגד כאבים רוב הזמן כל רופא אורתופד אמר המקום רגיש כואב לא מוסיף כלום אין מה לעשות 10 רופאים כבר פגשתי רופא משפחה שלי אינו יודיע מה לעשות איתי מחלה כל שני וחמישי לא מצליחה לתקדם אשמח ל ענה ניפכות שאני עם כפכפים גם בעבודה אפשר אפילו גרב לגרובהוסף תגובה
קרסול
יונה 03/10/2022 | 14:17איך אתה היום לאחר ניתוח הקרסולהוסף תגובה
תשובת מומחה שיקום לאחר שבר קרסול
ד"ר אייל הלר 04/02/2019 | 12:31היי, באם אין שיפור בכאבים בהחלט הייתי ממליץ על בירור לפני כן בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ -הוסף תגובה
שיקום לאחר ניתוח שבר קרסול
danb2000 31/01/2019 | 17:27ד"ר הלר תודה רבה על תשובתך. שאלת המשך: אני מוזמן לביקורת שגרתית בביה"ח בעוד 4 שבועות. אם לא יחול שיפור במצב - האם להמתין עד לביקורת? או לפנות לבירור הכאבים לפני כן, ואם לפני כן - מתי היית ממליץ על בירור כאמור? תודותהוסף תגובה
תשובת מומחה שיקום לאחר ניתוח שבר קרסול
ד"ר אייל הלר 30/01/2019 | 16:44היי, אכן צפויים כאבים גם לא באיזור השבר לאחר קיבוע ממושך באם הכאבים ממשיכים למרות הפעלת המפרקים יש מקום לצילום מכוון גם לכף הרגל ב 3 מנחים לאחר מכן לפי ההתקדמות ניתן לשקול בדיקות נוספות. בהצלחה. בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
כאבים חזקים לאחר גבס
שיר 26/10/2018 | 21:06שלום, בעלי שבר את בסיסי המסרק 1, 3,4 עם תזוזה מינימאלית בכף הרגל ביום שישי האחרון (19.10). מיד לאחר מכן נעשה לו גבס רק בגב כף הרגל עם עטיפה של תחבושת על כולה. ביום שלישי החליפו לו לגבס רגיל על כל הרגל עד מתחת לברך. מיום שישי עד חמישי הכאבים היו נסבלים אך מיום חמישי יש לו כאבים ממש חזקים ובלתי נסבלים כל פעם שהוא נעמד. גם אם זאת הליכה של 3 שניות הרגל מרגישה שהיא שורפת/לוחצת לו מאוד. הכאב נרגע רק אחרי שהוא שוכב עם רגל מורמת למשך 10 דקות. הוא עלה היום למיון ולא ראו שום נפיחות או בצקת אבל בכל זאת עשו לו חתך בגבס לכל אורכו כדי לנסות להוריד לחץ וגם זה לא עזר. הכאבים ממשיכים הוא ממש לא יכול שנייה אחת לעמוד גם לא ללכת לשירותים. האם כאב כזה זה כאב רגיל אחרי שבר? אם כן לכמה זמן? האם צריך אולי להחליף את הגבס? ממה כאב כזה יכול לנבוע ואיזה בדיקות אפשר לבקש לעשות כדי לברר מה גורם לכאב? תודה רבההוסף תגובה
פתח בחלון חדשבעיה דומה
אייל 10/10/2023 | 01:06כאב דומה בשבר בקרסול יש לי שני שברים בקרסול בשני הצדדים ומסרק 5 גם נשבר. ללא תזוזה. במשך השבוע הראשון שמו לי גבס מלא ועכשיו לאחר שבוע וחצי ביקשתי להחליף לגבס קל עקב המשקל ולחצים ותחושת שריפה בכל פעם שאני עומד. כדי להקל על הכאב אני ממש צריך לקפל את הרגל אחורה בזמן הליכה אחרת הוא בלתי נסבל. הבעיה היא שגם עכשיו עם הגבס הקל הכאבים ממשיכים. מדוע זה קורה כשעומדים? אשמח לדעת אם זה משהו נפוץ או שעלי ללכת לבדיקה אצל מומחההוסף תגובה
תשובת מומחה כאבים
ד"ר אייל הלר 28/10/2018 | 10:52השבר יכול לכאוב מאוד בעיקר עם קודם לא היה יגול לזוז ועכשיו הגבס נפתח ממליץ על החלפת הגבס ואם ללא שיפור , לביקורת דר' אייל הלרהוסף תגובה
כאבים חזקים לאחר גבס
שיר 28/10/2018 | 06:11אכן בוצעה בדיקת ct ולא דובר איתנו על שני הדברים שהעלת. היינו אצל מומחה כף רגל. האם שבר כזה יכול לגרום לכלבים כל כך חזקים עד שלא ניתן לעמוד גם לא חמש שניות? כעת אנו גם מודאגים מהחריץ שנעשה בגבס האם הגבס אפקטיבי ככה? האם כדאי ללכת לבקש שעשינו גבס חדש ושלם? תודה רבההוסף תגובה
תשובת מומחה שברים במסרקים 1,3.4
ד"ר אייל הלר 28/10/2018 | 05:55שיר שלום, שברים בבסיסי המסרק יכולים לכאוב מאוד מחד מאידך, 3 שברים שונים ועם תזוזה מינימאלית יכולים להצביע על פגיעה רצועתיות של מפרקי הליספרנק האם האבחנה הושלמה על ידי ביצוע CT מכוון לכף הרגל? האם קיימת פתיחה בין עצם מסרק 1 ל 2 ממליץ על בדיקת אורתופד מומחה הכף רגל דר' אייל הלרהוסף תגובה
שבר בשוק ובקרסול
אילנה 20/01/2019 | 17:37שלום אני לאחר ניתוח של איחוי שבר בקרסול ובשוק יש לי מגף גבס שאותו אני משנה בהתאם לנפיחות ברגל לקחתי כדורים נגד כאבים רוקסט פלוס אחד ליום כחודש ותרופה נגד קרישת דם קלקסן עליי לא לדרוך על העקב עוד שבועיים שאלתי היא האם להשיל לבקש מרשם לתרופות ולזריקה?הוסף תגובה
פתח בחלון חדששבר בקרסול
דנה 01/07/2022 | 14:11יש לי שבר בקרסול אני מגובסת מקרסול עד השוק הרופא המליץ לקחת זריקה ביום קלקסן למשך שבועיים לביקורת והורדת הגבס לוודא שיתרחב העצם בינתיים אני מזריקה בבטן קלקסן אני פוחדת מהזריקות האלו אומנים אני לא דורכת על הרגל השבורה אבל מזיזה אותה מה לעשות ??הוסף תגובה
זריקות קלסקאן
אור 04/09/2021 | 14:36בעלי לאחר ניתוח של שיחזור וקיבוע שבר בקרסול. שאלתי היא כזאת: נאמר לו להזריק לעצמו זריקת קלסקאן למשך שבועיים לפחות. שאלתי היא אם בעלי למרות הגבס יהיה בתנועה ויתהלך בבית עם ההליכון הוא עדיין יאלץ להזריק לעצמו את זריקת הקלקסאן? ואם זה אפשרי כמה מומלץ לו להתהלך בבית עם ההליכון שימנע את הצורך בזריקות קלקסן יומיות. תודה מראשהוסף תגובה
תשובת מומחה קיבוע לאחר שבר - ללא דריכה
ד"ר אייל הלר 21/01/2019 | 16:31באם את לא דורכת ומפעילה את השוק אז קרוב לוודאי שאת זקוקה לטיפול בקלקסאן תת עורי בברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה
שבר במסרק 3 נער בן 13
נננ 24/09/2018 | 10:47בני עם שבר במסרק 3 מתהלך עם נעל דרקו בעלת הגבהה. האם צריך להתהלך איתה גם בבית? האם גם כאשר השבר יתאחה לא וודאי שלא ימשיך לצלוע? האם יופנה לפיזיוטרפיה לאחר מכן?הוסף תגובה
פתח בחלון חדשמסרק 3 ביד שבר אלכסוני
N.z 11/12/2021 | 21:23אני משחקת כדורסל ושברתי את המסרק ה3 בכף היד, באותו זמן הייתי באילת והרופאים שם חבשו לי פעמיים לא טוב, לאחר שישה ימים שחזרתי מאילת הלכתי לאורטופד והוא שוב חבש לי ואמר לי שזה לשישה שבועות.. נשארן לי שבועיים עכשיו והאצבעות שלי עדיין נפוחות ויש לי גם סימן כחול באצבע השלישי… ומבחינת כאבים אין לי ממש לפעמים יש לי כאב טיפה איפה שנשבר אבל זה ממש נדיר ומביחנת תזוזה אני מזיזה את כל האצבעות כבר חופשי וגם הפסיקו לי הקליקים.. זה בסדר ככה? והאם אוכל לחזור לשחק?הוסף תגובה
תשובת מומחה שבר עצם מסרק 3
ד"ר אייל הלר 26/09/2018 | 10:38שברים בעצמות המסרק בדרך כלל מתחברים באופן תקין אך קיימת חשיבות מרובה למיקום השבר בעצם, ובאופן יחסי , "קל" מאוד לפספס פגיעות אחרות של רקמה רכה (לדוגמא - רצועות) רצוי להתהלך עם נעל הדארקו גם בביית, קרוב לווגאי כי אם אין פגיעות נוספות ההליכה תחזור לתקינה כמו כן, אם לא קיימות פגיעות אחרות רצועתיות או מפרקיות קרוב לוודאי שלא יזדקק לפיזיותרפיה לאחר מכן דר' אייל הלר, אורתופד מומחה בפגיעות וניתוחי כף רגל וקרסולהוסף תגובה
שאלה בנוגע למיפוי עצמות
רחל 20/02/2019 | 18:21אני בת 55 סובלת מכאבים חזקים בכף הרגל, ובכתפיים . עשיתי מיפוי עצמות ואלה התוצאות , אשמח להבין מה זה אומר . להלן הממצאים: אין לראות קליטת חומר פתלוגית בכפות רגליים בשלבים המוקדמים. הודגמה קליטת יתר באספקט הלטרלי של טרזוס-מטטרזוס בכף רגל ימין בשלבים המאוחרים. קליטה מעט בלתי אחידה ב ע"ש מותני. קליטה מוגברת באזור הקרומיוקלוויקולרי של הכתפיים. סיכום: שינויים אוסטאוארטריטיים בכתפיים ובכף רגל ימין. שינויים דגנרטיביים ב ע"ש. ---ENDהוסף תגובה
פתח בחלון חדשכאבים בכל צד שמאל
שיר 19/09/2021 | 00:25מזה כשנתיים אני סובלת מכאבים מאוד חזקים בצלעות במותן בבטן בגב אני לא מסוגלת להזיז את יד שמאל שלי הרבה פעמים זה תופס את הרגל שמאל. אני מרגישה ששבור לי שם משהוא עשיתע בירור מעמיק אבל אף רופא לא נותן לי מענה..עשיתי מיפוי עצמות ובמיפוי התגלה קליטה פתולוגית מוגברת בצלע 8 משמאל באספקט הלטרלי. מזה אומר?הוסף תגובה
תשובת מומחה תשובת מיפוי עצמות
ד"ר אייל הלר 20/02/2019 | 18:23היי רחל במיפוי רושם לשינויים שחיקתיים או ממצא דלקתי מפרקי במפרקי ה TMT לכשעצמה הבדיקה חסרת חשיבות ללא בדיקה פיזיקאלית והערכת הקליניקה ברכה, דר' אייל הלר מומחה לכירורגיה אורתופדית, פגיעות ספורט כף רגל וקרסול טלפון ליצירת קשר למטרת פגישת ייעוץ - 0506802496הוסף תגובה